Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem kellene feladni, igaz?...

Nem kellene feladni, igaz? (kerlek biztassatok? )

Figyelt kérdés

Szoval, igazabol mar februar ota edzegetek, de most 4. napja csinalom komolyabban.

De nem tudom...

Ugy csinalom, hogy(most meg csak) 20 percet intervallumozok ellipszis treneren(1 perc lassu-1 perc gyors), utana megcsinalok 2 Rubin Reka videot(a napi 20 perc onmagadert van meg). Ezt ugy heti 5-6x. Altalaban a popsi reszt mindennap megcsinalom, ehhez pedig felsotest,, comb vagy has jon meg. A popsi formalas a legfontosabb a szamomra, utalom egyszeruen, ezert csinalom mindennap.

Ehhez meg csinalok par kiegeszito gyakorlatot karra, vadlira, valamint kitorest es guggolast sullyal.(2x3 kg volt eddig, ma 2x5kg-val csinaltam).

Ennek lehet eredmenye?

Sajnos azt sem tudom eldonteni, hogy mennyire veszes a narancsbor a fenekemen es a combomon. Sotetebb helyisegben(ez hulyen hangzik, de igaz), ahol nincsenek jo fenyviszonyok(de persze koromsotet sem). teljesen undoritonak latom magam, mindenhol narancsborrel. Jo fenyviszonyok kozott viszont egesz ok, bar ezt sem mondanam szepnek(van ott azert)

Pont ezert ma az edzes utan elkeseredtem:(

Van ertelme folytatni(nyilvan jobb, mint a semmi...:( ?

Nagyon sok vizet iszom, de az etkezesem gondolom nem a legjobb....

Mindent eszek, de a kaloriabevitelemre ugyelek.

De utalom most magam. Megis mit egyek?:(

Sajna nincs penzem arra, hogy folyton hust vasaroljak, meg zoldseget. Azonkivul a Burger Kingben dolgozom, ahol egy etkezes ingyenes, ami jo az anyagiak miatt. Igy is probalom az "egeszseges" hamburgert enni(grillezett csirkemell, joghurt-bors szosszal, salataval, paradicsommal(igaz feher zsemle, de igy is csak 344 kaloria az egesz). Ez nagyon rossz?:(

Mit csinaljak, hogy el is erjek valamit?;(

Teremre lehet lesz lehetosegem, de csak juniustol(koltozom).

Edzes utan feherjeturmixot iszom(bar olcsobb fajta;(

Segitseg!!!!:(

21/L

2012. márc. 1. 15:10
 1/3 A kérdező kommentje:

Elhizva amugy nem vagyok: 168/55

Csak egyszeruen "plotyi" es ez nagyon zavar:(

2012. márc. 1. 15:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem majdnem mindegy mit eszel, csak a mennyiség nem, tehát mindenből ehetsz, csak keveset. Ha mondjuk zsíroskenyeret eszel, akkor sem az első szelettől fogsz hízni, hanem a másodiktól, harmadiktól. Emellett pedig sport! Szokd meg, hogy mindennap edzel, nincs kibúvó! Talán egy kis futást is beszoríthatnál még. Nem sok, 10-15 perc kocogás, heti néhány alkalommal. Javítja az állóképességed, sőt talán az edzés is hatékonyabb lesz. A bőrödre pedig használj feszesítő hatású testápolót, sztem használni fog. Sok sikert, ne add fel! ;)
2012. márc. 1. 15:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Pedig a kajálás a legfontosabb, törekedni kéne rá hogy a fehérlisztből készült dolgokat és a cukrot teljesen elkerüld.

Nagyon sokat mozogsz de nekem nagyon szétesettnek tünik a dolog. Elsőként azt szögezzük le hogy úgy lehet fejlődni és alakulni ha a terhelést szisztematikusan növeljük, mert az állandóan ugyanolyan mozgáshoz a szervezet pár hét alatt hozzászokik. Az intervall edzés nagyon jó, de pont arról szólna hogy annyira kihajtod magad hogy mást aznap már nem is bírsz csinálni. Az aerobik körülbelül semmit nem ér a fent említett probléma miatt, ezt bárki megmondja aki konyít az alakformáláshoz. Esetleg ha csak aerobikozni van kedved akkor abból is lehet egyre intenzívebbeket és nehezebbeket keresni. De ha már az eszköztáradban van az intervall és a súlyzós edzés akkor az aerobikot nyugodtan eldobhatjuk. Súlyzós edzésnél megintcsak ugyanazt lehet elmondani, kizárólag úgy van értelme ha átléped a határaidat és fejlődésre készteted magad. Az hogy elfáradsz nem elég. A másik hogy teljes testre érdemes edzeni nem csak a problémás területekre. A kar, hát ,has ,váll edzés is fontos, nőknek is, hogy tónusba kerüljön az egész test izomzata, ne legyél aránytalan. Meg egyébként sem lehet helyben megoldani a problémát, az edzés arra kell hogy a megfelelő folyamatokat indítsa be a testben. Tehát ha lesz rá lehetőséged teljes testedzést csinálj, de igazából már otthon is lehet saját testsúllyal meg egy pár súlyzóval sokmindent kezdeni.

Heti 3 félórás intervall meg heti 3 súlyzós edzés és 1 pihenőnap, én maximum ennyi mozgást javasolnék, de abba mindent bele kell adni. Viszont ha rendesen csinálod a dolgokat akkor fennáll annak a veszéye hogy túledzed magad. Pár sorozat kitörést meg guggolást elég végigcsinálni és akkor másnap járni sem tudsz nemhogy intervallozni, szóval lábra csak 1 gyakorlatot javasolnék.

Másik megoldás ha csak intervallozol vagy csak súlyzús edzést végzel. A kettő együtt igazából csak a súlyzós edzés bevezető jellege miatt fér bele de pár hét után abban érdemes komolyabb szintre lépni osztott edzéstervvel és amellé már max heti 1 intervall edzés fér, a lábedzéstől távoli időpontban.

Onnan tudom hogy nem csinálod elég keményen hogy heti 5-6x csinálod. Ez lehetetlen, egy normális edzés után napokig semmit nem bírnál csinálni vagy ha mégis csinálnál akkor túledzenéd magad 1-2hét alatt begyulladna az izom és piszkosul fájna egy hónapig is. IGaz te is írtad hogy a súlyzós részt csak kiegészítésként csinálod. Szerintem kiegészítésként ugyanúgy nemsokat ér mint az aerobik.

21/F

2012. márc. 1. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!