Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a jojó effektus...

Mit tehetnék a jojó effektus ellen fogyókúra után?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 2 hónapban fogyókúráztam, napi max 350 kcalt ettem meg. Mostmár tudom hogy ezt nem így kellett volna, kérlek ne csesszetek le, mint általában a válaszolók szoktak. Szóval 15 vagyok 170 cm és 70ről lementem 59re. Tudom ez még nem vékony de egyenlőre elég, iskola alatt nem szeretnék fogyókúrázni. Szóval szeretném ezt a súlyomat megtartani, de mindenki azt mondja, hogyha elkezdek normálisan enni( nem mint ahogy régen ettem, csoki és ilyen szarok nélkül, normális egészséges kaját)akkor biztos hogy a kétszeresét szedem vissza. de hogyha szépen fokozatosan szoktatom magam vissza a kajához, mondjuk kéthetente +50 kcal akkor is ugyanúgy meghízok? nem akarok elmenni 2000kcalig, csak 1000-1200ig. vagy akkor örök életemre ehetem a 350 kcalmat, ha ilyen akarok maradni?

2013. szept. 9. 15:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Óriási szerencséd van, hogy még csak 15 éves vagy!

A hormonok miatt nem kell attól tartanod, hogy "visszavonhatatlanul" meghízol.

Nyilván ha elkezdesz normálisan étkezni, akkor a kilók is szépen vissza fognak jönni.

DE!

Ha sportolsz intenzíven, akkor ezek a kilók főleg az izomzatot növelik, amelyek a formádat adják, vagyis jó tested lesz majd.

Mire fölépítesz néhány kg plusz izmot, az alapanyagcseréd is nőni fog (az izom megtartásához sok energia kell), így a zsírosodás sem lesz drasztikus.

A lényeg a kitartás és az, hogy ne ijedj meg az első kilóktól, amelyek visszajönnek rád, fogd fel egy átmeneti időszaknak, de arra figyelmeztetlek, hogy kemény időszak lesz: egészségesen kell étkezned és intenzíven sportolnod.

2013. szept. 9. 17:31
 2/8 A kérdező kommentje:
az intenzív sport alatt mit értesz? ha heti 3x egy, vagy masfel orara lemegyek uszni es napi 200 felulest csinalok az kozel nincs hozza ugye?
2013. szept. 9. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:

Nincs bizony. :)

Súlyzós edzések kellenek, hogy minden izmod meg legyen dolgoztatva rendesen + kardió.

2013. szept. 9. 23:08
 4/8 anonim ***** válasza:

tisztázzunk vmit:170-59-es arány mért ne lenne jó??????

170-110=60(+-5 kg)

Szerintem felesleges fogyni.

Egyelőre napi 1500-2000 kcal(életmódfüggő)

2013. szept. 10. 20:06
 5/8 anonim ***** válasza:
A 170/59 valóban nem jó arány, de pont arról van szó, hogy ha elkezd a koplalás után rendesen étkezni, akkor nem akar (nagyon) visszahízni...
2013. szept. 11. 08:55
 6/8 A kérdező kommentje:
ennyire rossz a 170/59 ?? viszont mostmár kb nem eszek semmit és nem tudok tovább fogyni.. hány kilónak kéne lennem?
2013. szept. 11. 10:46
 7/8 Vörösnefelejcs ***** válasza:
Másfél óra uszoda elég sok. Kétszáz felülés meg felesleges. Sztem ennyivel tartani tudod, ha nem eszed túl magad. A te korodban min. 2000 kalória kell, mert még fiatalka vagy és fejlődőfélben. Ne aggódj a jojon, mázli, hogy fiatal vagy. :)
2013. okt. 2. 18:45
 8/8 Vörösnefelejcs ***** válasza:
A 170-59 tök jó arány. :)
2013. okt. 2. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!