Miért mondják hogy a aki szegény az nehezebben tud lefogyni, mert drágák a kalóriaszegény ételek?
"a szervezet az évezredek során hozzászokott az éhezéshez,"
De az más ha nem tudsz enni, majd hozzájutsz normális kajához (vadászol, halászol, gyűjtögetsz), és nem habzsolod be egyből az egész szarvast, vagy 10 darab halat, és más az ha a hipermarketekből veszel 1 kg párizsit 350 Ft-ért és azt eszed egy héten keresztül.
Mert ez utóbbi még kutyatápnak is kevés!!!
A dolgok azért nem ilyen egyszerűek.
Ha eleve tápanyagban szegény, rossz összetételű ételből eszel keveset, akkor csak elmélyülnek a hiányjelenségek, plusz opcionálisan energiád se lesz, ideges is leszel, rosszul végzed a munkát, kirúgnak és éhen halsz... Jó, sarkítottam, de tényleg nem megoldás az éhezés.
(Más kérdés, hogy a szegények gyakran nem éheznek, s drága dolgokat vesznek az étel vagy annak eladott cucc értékéhez képest. Legalábbis kis hazánkban. Vannak országok, ahol nincs pénz és lehetőség kutyult hülyeségek vételére, esznek magot és nem halnak éhen, de nem is kövérek.)
Egy csomó értelmes étel olcsó. Főleg egyes zöldségek, persze azok kalóriaszegények, amivel nem lehet jóllakni, bár zsírt hozzáadva kicsit jobb a helyzet, persze azzal még nem teljes a kép.
Nem kalóriaszegény ételekkel kell fogyni. Ezt sosem értettem, aki fogyni akar, az miért kalóriaszegény ételt akar enni? Mire jó, ha jópár órán át kell főznöm és sok kiló ételt ennem, hogy bevigyem a szükséges kalóriamennyiséget? Nagy szükség van a kalóriadús ételre, amit véges időn belül megeszem és pár órára le van tudva az evés.
Normális embernek fontos az, hogy mit eszik, úgyhogy ha kevesebb is elég neki, akkor esélyes, hogy a konyhapénzt ugyanúgy elkölti ételre, csak jobbra, egészségesebbre. Persze ha nincs valami eszméletlenül nagy szüksége valami nem ételre, amiért bevállalja a folyamatosan rosszabb életminőséget, amit a rosszabb étel jelent.
S még a nem annyira értelmes, okos szegényebb emberek is komolyan költenek ételre, messze a minimálisan szükségesen túl, ez valahogy fontos nekünk, embereknek...
Azért mert így van.
Sokan inkább ennének egészséges ételeket,de nem tudják megfizetni.
Az meg hogy egyen kevesebbet nem ilyen egyszerű.
Megveszik az olcsó ratyi kaját ami teli van mindennel,a legolcsóbb kenyérben van a legtöbb szénhidrát mivel az a legalja,azt viszont enni kell,mert drága a hús,ha annyit zöldséget és gyümölcsöt vesz hogy az egész családnak jusson 2hét után nincs pénz,amúgy a szegény emberek nem esznek sokat ugyan is NINCS PÉNZ.
Nem teljes a logikád hanem ostoba és szánalmas.
Éljél te egy hónapig szegénységben és próbáld meg úgy beosztani a pénzt hogy mindenre jusson,utána gyere vissza magyarázni.
"a legolcsóbb kenyérben van a legtöbb szénhidrát mivel az a legalja"
Minden gabonából készült kenyér tele van szénhidráttal. A gabona már csak ilyen.
Viszont a sok durván drága kiscsoki is tele van velük...
Ezt arra értettem hogy nem mindegy hogy az ember teljes kiőrlésűt,esetleg magvasat vesz.
Kenyér és kenyér között is van különbség.
Tudom hogy miről beszélek,a családomnak is sok gondja volt vele,de ahogy elköltöztem és megengedhettem magamnak hogy ne a legolcsóbbat vegyem hanem ez egészségesebbet feltűnt a változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!