Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ketogén diétában is számolni...

Ketogén diétában is számolni kell a kalóriákat?

Figyelt kérdés

2013. aug. 28. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:

NEm tudsz annyit enni, hogy elérd a számolandó mennyiséget...

Viszont: a rokonom rendszeresen csinálja, mert maraton futó és így készül a versenyekre. Iszonyú gyorsan lefogy 10-15 kilót, pár hét alatt, majd a verseny után egy hónappal ugyanannyi, mint volt. Pedig rendszeresen edz, mert ugye maratonra nem verseny előtt 2 héttel kezdenek edzeni. Csak ennek tudatában állj neki.

2013. aug. 28. 21:34
 2/10 anonim ***** válasza:
38%
Számolni kell, mert a ketogén diéta főleg a szénhidrát bevitelére koncentrál, de csak fehérjéből és zsírból is betudsz vinni annyi kalóriát, amennyit esetleg nem használ fel a szervezeted, vagyis nem kell nekiülni fél kiló trappista sajtnak, hiába csak 8h ch.
2013. aug. 28. 22:17
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell. Zsírevés mellett, kevés ch bevitellel (ketogén) nem lehetsz beteg, elhízott ember. Kizárt, nem is kell aggódni miatta, a mennyiséggel szórakozni.
2013. aug. 28. 22:32
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell. Zsírevés mellett, kevés ch bevitellel (ketogén) nem lehetsz beteg, elhízott ember. Kizárt, nem is kell aggódni miatta, a mennyiséggel szórakozni. Nem iróniából írom.
2013. aug. 28. 22:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Én igazából fogyni szeretnék, de ha 5 dkg zsír 450 kcal, és számolni kell, akkor nem értem. Ha pedig nem kell számolni, akkor miért nyúlna a zsírtartalékaimhoz, ha kajával beviszem?
2013. aug. 29. 06:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Logikusan gondolkodsz, bizony, ha fogyni akarsz, akkor nyilván nem ehetsz akármennyit. De a zsír jól laktat és nem is vált ki inzulinválaszt, így a ketogén diéta igen hatékony fogyásra is. Mondjuk nekem sosem ment hosszabb távon, de a lazább, de még viszonylag szénhidrátszegény, zsírdús táplálkozás energikussá és jóllakottá tesz - sokkal kevesebb kalóriabevitel mellett, mint amennyivel szénhidrátdúsan egész nap éhes vagyok és sokkal enerváltabb.

Számolni számolnék, főleg a makrotápanyagok aránya miatt, minimum a szénhidrátot figyelném, de mindig érdekel az is, mennyi kalóriaszázalék zsírt vittem be, s "óvatosan" ennék, de nem hagynám magam éhesen s persze edzenék is.

2013. aug. 29. 14:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A CH gyakorlatilag 0, napi 1 db nem édes, kis méretű paprika. A zsír már több, a fehérje is megvan. Heti 5x futok 4,5 km-t. Szóval akkor a tepertő nasikat hanyagolom...:)
2013. aug. 29. 14:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért nyúlna a zsírraktárakhoz, mert az elhízás betegség. A tested egészségre törekszik, jól regenerálódik, és ha megszünteted a folytonos megbetegítő hatást (állandó gyors szénhidrát fogyasztás, tejfogyasztás) akkor elkezd egészségesen működni a szervezeted. Azaz ki (most káromkodtam volna, miért írok ilyen csúnyán? ) - kidobja a fölös zsírt a fenébe, mert semmi funkcionális szükséged nincs rá. Csak eddig nyomattad a sok ch-t, amihez sok inzulin kell, ami elég jól hájasít, hát nem készült fel erre az evolúció eddigi szakaszán a tested..
2013. aug. 29. 21:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nagyon tetszenek a kommentjeid!
2013. aug. 30. 08:01
 10/10 anonim válasza:
Azért nyúl a szervezet a zsírraktárhoz, mert az zmok még elvannak bevitt szénhidrát hiányában a bevitt zsírral is, viszont az AGY az csak bevitt ch-val vagy KETON-testekkel táplálkozik. Azt pedig a bevitt zsírból nem tudja előállítani, egyedül csak a zsírraktárok bontási terméke a keton, előállítását a máj végzi.
2021. dec. 10. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!