Hogy kell számolni a kalóriákat?
Figyelt kérdés
2009. aug. 25. 22:41
2/7 A kérdező kommentje:
hát baromi sokat segítettél .ezt én is gondoltam.
2009. aug. 25. 22:59
3/7 anonim válasza:
néha kell azért osztani és szorozni is :)
szerintem használd a kcal.hu-t, itt könnyen kiszámolhatsz mindent. csak meg kell adnod, miből hány grammot ettél.
4/7 anonim válasza:
Van kalóriatáblázat. Abban kikeresed a kajádat (ami mondjuk vajas zsemle valamilyen felvágottal), megnézed mennyi kalória van a zsemlében, a vajban, a felvágottban. Azt összeadod. Ezután sorba veszed az összes étkezést és ugyanígy teszel. Jó lenne egy limitet meghúzni, mondjuk 1500-1700 Kcal-ban. És azt próbáld meg tartani.
5/7 igabcsy válasza:
az első válaszoló vagyok.
Ha Te is tudod, hogy össze kell adni, akkor mit nem tudsz?
Talán értelmes kérdést kellene feltenni.
6/7 A kérdező kommentje:
a pontos kérdés az lett volna,hogy mondjuk ettem egy szelet vajas parizeles kenyeret. és akkor úgy kell kiszámolni,hogy mivel mindent 100 grammban adnak meg,hogy kb sacra kiszámolom hogy 100 grammból mennyit ettem meg mondjuk 5g vajat és akkor csak annyival kell számolni ugye?meg kenyérnél és mindennél ugyanígy?
2009. aug. 26. 11:12
7/7 igabcsy válasza:
az első és az utolsó válaszoló vagyok.
Igen, természetesen úgy kell számolni, ahogy írtad.
A táblázatok álltalában 100 g alapanyagra mondják meg, hogy mennyi kalóriát tartalmaznak. Ebből egyenes arányossággal tudsz számolni.
Külön-külön minden alapanyagra. Ugyanez vonatkozik a főtt ételekre is. (mindig a tisztított nyers alapanyagok alapján számolj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!