Hogyan tudnám a kalóriákat pontosabban számolni?
Suliba járok, rendszerint korán kelek (6-fél7). Itthonról viszek magammal tízórait, általában 2 szendvicset (barna tönkölyös zsemle). Fél háromkor ebédelek, ami levesből és valami húsból vagy rakott dologból áll vagy csak főzelékből virslivel vagy ilyesmikkel. Vacsit 6 körül eszem, de ez változó. Próbálok ilyenkor joghurtokat, salátákat, esetleg sajtot enni. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám rendesen kiszámolni a kalóriákat? Mert pl. a joghurtokra rá van írva, hogy az mennyi, de például az ebédemet nem tudom.
Van egy táblázat: [link] , ami egyébként szerintem egész jó, de itt sincsen meg minden. Ilyenkor hol kereshetnék utána vagy hogyan saccolhatnám be?
a laktatós módszer nem használ, sok étel van, aminek van kalóriatartalma, de nem laktat (mivel üres kalória, nincs tápanyagértéke), és sok van, aminek kevés, de laktat (zabpehely, fehérjék...)
besaccolni úgy tudod, ha az alapanyagokat tudod, és azokat adod össze... de amúgy szinte minden fenn van a neten, én a google-ba szoktam beírni, aztán vhol mindig kiad valamit.
Sok szerencsét
Első vagyok, akkor bocsánat, biztosan én vagyok összerakva, mert engem egy tábla csoki pont ugyanannira laktat, mint egy ugyanannyi kalóriás normális kaja. És kb. ugyanannyi idő után leszek éhes tőle.
Mindenesetre akkor mégsem ajánlom ezt a módszert, lehet hogy nálad nem válna be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!