Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám a kalóriákat...

Hogyan tudnám a kalóriákat pontosabban számolni?

Figyelt kérdés

Suliba járok, rendszerint korán kelek (6-fél7). Itthonról viszek magammal tízórait, általában 2 szendvicset (barna tönkölyös zsemle). Fél háromkor ebédelek, ami levesből és valami húsból vagy rakott dologból áll vagy csak főzelékből virslivel vagy ilyesmikkel. Vacsit 6 körül eszem, de ez változó. Próbálok ilyenkor joghurtokat, salátákat, esetleg sajtot enni. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám rendesen kiszámolni a kalóriákat? Mert pl. a joghurtokra rá van írva, hogy az mennyi, de például az ebédemet nem tudom.

Van egy táblázat: [link] , ami egyébként szerintem egész jó, de itt sincsen meg minden. Ilyenkor hol kereshetnék utána vagy hogyan saccolhatnám be?

2011. jún. 1. 22:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem így van, de én az alapján szoktam belőni a kalóriát, hogy mennyire lakom jól az étellel. Figyeld egy ideig, aminek tudod az értékét, hogy mennyire laktat milyen éhség szerint!
2011. jún. 1. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:

a laktatós módszer nem használ, sok étel van, aminek van kalóriatartalma, de nem laktat (mivel üres kalória, nincs tápanyagértéke), és sok van, aminek kevés, de laktat (zabpehely, fehérjék...)

besaccolni úgy tudod, ha az alapanyagokat tudod, és azokat adod össze... de amúgy szinte minden fenn van a neten, én a google-ba szoktam beírni, aztán vhol mindig kiad valamit.

Sok szerencsét

2011. jún. 1. 23:29
 3/4 anonim ***** válasza:
A laktatós módszer pl a csokinál már meg is bukik,ehetsz 4táblával is de nem laksz jól ellenben simán bevittél több mint 2000kcalt. Sok már kajára is igaz ez
2011. jún. 2. 11:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok, akkor bocsánat, biztosan én vagyok összerakva, mert engem egy tábla csoki pont ugyanannira laktat, mint egy ugyanannyi kalóriás normális kaja. És kb. ugyanannyi idő után leszek éhes tőle.

Mindenesetre akkor mégsem ajánlom ezt a módszert, lehet hogy nálad nem válna be.

2011. jún. 2. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!