Fogyás helyett inkább hízok; hogy változtassak ezen?
Már sokszor megpróbáltam elkezdeni fogyni, de inkább még felszedtem pár kilót.
Amikor elhatározom, hogy fogyni fogok, akkor mindenből kevesebbet eszem, a teába ízesítőt teszek cukor helyett, vagy natúr megiszom. A TV előtt szoktam aerobikozni, napi 40-60 percet. Nem használom a liftet és egy megállóval hamarabb leszállok a buszról, hogy a maradék távot gyalog tegyem meg. Próbálok reggel csak gyümölcsöt és zöldséget enni, de azzal nem lakom jól, bármennyit egyek belőle. 20 perc múlva múlva megint farkas éhes leszek és csak a kajára tudok gondolni, amíg rendesen jól nem lakom.
Ebédre azt eszem, amit a többiek, de macska adagokat. Ettől max. 2 óráig érzem, hogy van valami a hasamban, de nem érzem magam jóllakottnak, még enni akarok. Hogy ne érezzem az éhséget sok vizet iszom, de az is csak egy kis időre mulasztja el ezt az érzést. Próbálom lekötni magam házimunkával vagy a hobbijaimmal, de egyfolytában csak az ételre gondolok, mindaddig míg végül befalok egy nagy adag kaját, amitől végre tele érzem magam és végre tudok másra is koncentrálni, mint az evés. Csak hát lőttek a diétának és feljött még pár plusz kiló...
Ha kevesebbet eszel, azzal csak raktározó üzemmódba kapcsol a tested, jóhogy hízni fogsz.
Pörgetni kell az anyagcserét, rendesen kell enni.
Tudtad például, hogy a szálkásító diétában napi 5-ször 8-szor is esznek az emberek?
Ezt csináld (megfelelő ételekkel), és heti 4 aerob edzéssel.
Így van, szálkásító diéta kell és heti minimum 3-4, 40-50 perces aerob edzés. Magas fehérjebevitel, alacsony szénhidráttal. A gyümölcs nem jó diétában a cukor miatt!
Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.
ch:zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség
zsír: omega3, lenmagolaj.
napi legalább 5-6 kis étkezés legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!