Miért nem indul be a fogyás? Mit változtassak még?
165 centi vagyok és 60 kiló, lány, 25 éves és vegetáriánus. Szeretnék kb 3-5 kilót leadni (két hét múlva nyaralni megyek, legjobb lenne, ha már addigra leadnék 1-2-t).
Utánaolvastam több módszernek, és pár napja elkezdtem a következőket:
- gyalog vagy bringával megyek munkába (15 perc keményen hegynek fölfele), a munkahelyen is lépcsőzöm a lift helyett
- csak vizet vagy cukrozatlan teát iszom, napi 1,5-2 litert
- reggelire megeszek egy nagyobb szelet rozskenyeret krémsajttal és zöldséggel, ha éhesebb vagyok, akkor zabpelyhet is
- napközben pár szem olajos magvat rágcsálok 2 étkezés között
- ebédre azt eszem, ami a menzán van, de a normál adag kb. felét-háromnegyedét. Mellé mindig egy púpozott tányér friss zöldséget.
- uzsonnára zöldségek vagy zabpehely tejjel
- vacsira pár szelet puffasztott rizs és megint friss zöldségek :)
- ha van időm, munka után még bicajozok egy órát.
És ezek ellenére úgy érzem, hogy hízom :D
Mit változtassak még?
Talán az a gond, hogy szénhidrátot eszel szénhidráttal s ha éhes vagyok, akkor még szénhidrátot is... Ez így nem egyszerű.
A menzai cuccban esélyes, hogy olykor más is van, de valószínűleg annak a zöme is szénhidrát (ha vega vagy, akkor a hús kilőve, ami szintén nem a fehérje irányába mutat), legalább máskor ennél tojást vagy mit tudom én.
Bár zöldséggel is be lehet vinni egész rendes mennyiségű fehérjét, ahhoz válogatni kell s persze mennyiségre van szükség. A krémsajt és az olajos mag fehérjedúsabb, de abból keveset eszel...
Nekem napi pár tojással, sok olajos maggal és sok zöldséggel jön össze annyi fehérje, hogy tuti megvan a minimálisan szükséges szint (amiről nem tudhatom, pontosan mennyi, de 1 g/tskg közelében már rendben kell lennie... a több pedig direkt jó, ha fogyni akar az ember, de megőrizni izmait... de viszonylag fix a bevitelem, az étrendem miatt. az aminosavösszetételt most hagyjuk)... Eszem olykor húst is, de az alkalmi dolog, a tipikus napjaimban nincs belőle.
Ja és... úgy _érzed_? A mérleg, centi, nadrág mit mutat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!