Zöldségdiéta? Többi lent.
Sziasztok.Az a helyzet,hogy belekezdtem egy ilyen diétába,a zöldségdiétába.
Van aki ezt csinálja,és tényleg lehet vele heti 7 kilót leadni?
Belefér egy kis bűnözés,néhanapján fél szelet vajas kenyér pl? Mert nem bírom sajnos megállni,4 napja csinálom,2 nap ettem fél-fél szelet vajas kenyeret :\
Mindegy, milyen diétát csinálsz, NEM fogsz sok kilót fogyni zsírból hetente, mert az lehetetlen. A test már csak így működik, a zsírtartalék mozgósításához idő kell.
Néha a cikkben is írnak barna kenyeret, úgyhogy a vajas kenyered nem megy szemben vele.
Viszont nagyon idióta diéták pattannak ki egyesek fejéből, jobb, ha tájékozottá válsz a táplálkozás témakörében és alapvetően nem hiszel senkinek, csak a több forrásból megerősített, tényeknek látszó dolgoknak, s a saját egyéni testedre figyelés se rossz.
A zöldségdiétánál már hallottam rosszabbat, a zöldség remek dolog - de nekem személy szerint nem vonzó a masszív koplalás. Az első nap az böjt, a második is (egy kiló zöldség az semmi, uborkából a legérdekesebb, 110 kalória, sütőtökből már jobb, de az is rém kevés).
A negyedik nap tetszik. Bármennyi, bármilyen módon elkészítve... Ha rákényszerítenének erre a diétára, ilyenkor elővennék negyedkiló zsiradékot... :D Nem írták, hogy nem szabad, gondolom, gondolták, de az hol érdekel engem.
Zöldséggel nem lehet jóllakni, legalábbis nekem nem menne. Azért eszem hozzá zsírt, de még így se egyszerű, kis étkezésnek jó csak.
Tejeskávé, joghurt, miegymás... Ha eddig tetszett volna a dolog, itt elvesztett volna. Ha valami nagyon hiányzik a zöldségdiétából, az a zsír, a kalória és ha nem eszünk több kiló válogatott zöldséget, akkor a fehérje sincs meg (az aminosavösszetételt most hagyjuk, ahhoz nem értek annyira). Egy hétig lehet, hogy nem vészes ez, de inkább nem akarom kockáztatni az izomvesztést. Márpedig az éhezéstől könnyen eszébe juthat a testnek a költséges izomzat leépítése, főleg fehérjehiány esetén... Fehérjére szükség van, ha nem jön kintről, akkor bentről szerzi meg...
Szerintem zsiradékot és pár tojást vagy húst kéne mellédobni, kihagyni a kenyeret és tejterméket (ha már tejtermék, legalább sajt legyen, persze rendes érett, zsíros), akkor már egész jó irányban alakulna a diéta.
Gyorsabb zsírvesztés az önsanyargató extrémitásoktól se lesz, csak a veszélyek nőnek meg, akkor minek?
Az jó ha kibővited csirkemellel, de inkább legyen akkor szálkásitó étrended.
Tejterméket ne fogyassz.
Heti maximum 1kg-ot tudsz fogyni zsirból,ez biológia,hiába nem tetszik.
30 perc séta nem valami ütős. Én is útálok futni,mégis van annyi önuralmam,hogy rá tudom kényszeriteni magam a célom érdekében lustulással nem lesz fogyás PONT.
Esetleg bringázz.
#3: (Második voltam.) Én is nagyon szeretem a zöldségeket, nemritkán másfél-két kilót is megeszek egy nap, de ez nem ad elég kalóriát és bizonyos tápanyagokban hiányos... Jól sem lakom vele, logikus módon.
Szerintem legyél elégedett heti fél-egy kilóval... Nekem jóval alatta van a fogyásom, de nem baj, csak haladjon és élvezzek minden falatot és sose legyek tartósan éhes, plusz az egészségemért is tegyek meg mindent :D Hova rohansz? A túl gyors fogyás egészségtelen, a bőrödnek se jó, azonkívül zsírból lehetetlen.
Futni én sem szeretek, ki is fulladnék, nem is akarok kimenni az intenzívebb mozgáshoz (a nem intenzív kinti nekem a kirándulás, teljesítménytúra, szolid sziklamászás, biciklizés - erős emelkedőn az már kezd intenzív lenni :P). Bent edzek, súlyzókkal (most nyomtam többek között 360 vállgyakorlatot, kissé unalmas lett volna, de összekombináltam az ebédfőzéssel, az ételt (sült lilakáposzta egy tojással. napközben nem vagyok nagyon éhes) úgyis gyakran meg kellett keverni, ami szintén unalmas önmagában :D), néha táncolok is, mert az poénos. Szerintem nem annyira fontos, hogy konkrétan mit mozogsz, de jobb, ha az egész testet megmozgatod, minden fontos izomcsoportra edzel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!