Miért látom magamat még mindig nagyobb darabnak?
172 cm vagyok, (lány) 85 kilóról fogytam 15 hónap alatt 63 kilóra. Így tehát már normál súlyban vagyok, de valahogy még mindig nagyobbnak látom magamat, mint azt szeretném. Sosem voltam kifejezetten vékony, így kb. 68 kilóra tűztem ki a fogyásom végét, de akkor még nagyon nagynak találtam pl.a combjaimat. Lefogytam tehát még 5 kg-t, és még mindig ugyanez a helyzet. Pedig ép ésszel tudom, hogy mennyit fogytam, ugyanis 44-es nadrág helyett most már csak 36-osat kell vennem, de mégis…egyébként nem éheztetem magamat, és szerintem szó sincs anorexiáról, hiszen sokszor eszem azt, amit szeretném, nincs bűntudatom utána..inkább csak nem értem, más miért néz ki jobban ennyi kilóval. (Edzek is mellette az elejétől fogva)
Más is érezte ezt?
Három lehetséges opció van:
1. testképzavaros lettél és/vagy
2. más azért néz ki jobban ennyi kilóval mert izmosabb, mint te és/vagy
3. más előnyösebb ruhákat hord
Igazából az első esetben alapvetően pszichológus tud segíteni. A második esetben a célzott alakformálás a megoldás, a harmadik esetben próbáld meg meghatározni, hogy milyen alakod van és ahhoz milyen ruhák állnak jól (tudod, körte, alma, homokóra stb).
Az egészen biztos, hogy ezekkel a paraméterekkel nem vagy nagydarab,
de ahogy írod, ezt te is tudod.
Az is lehet, hogy neked nem olyan az alkatod, ami tetszene neked. Ezzel kb. semmit nem tudsz tenni, elfogadod, vagy maradsz örök elégedetlen.
Én is ilyen rossz alkatú vagyok, alma alkat. A legvékonyabb időszakomban sem vehettem fel olyan holmikat, vagy álltak úgy a ruhák rajtam, mint a nálam husibb, de homokóra alkatú barátnőmön.
Megtanultam, hogy mi az, ami előnyös és tudomásul vettem, hogy ha a fejem tetejére állok is, akkor is ilyen marad az alkatom.
Nem javul, ugyanis sajnos testképzavarod lett. Nem vagy vele egyedül, sokunknál kialakul főleg nagyobb fogyás után, de keress szakembert.
Nem árt, mert az agy meg ez a szrság trükkös dolog, és elfajulhat.
Mindenkinek “szétfolyik” a combja,
aki nem csont és bőr (és ezt szó szerint értsd). Még egy sovány modellnek is, csak úgy ül és olyan szögből fényképezik, hogy ez nem
látszik.
A testsúly nem feltétlen egyenes arányban változik a testképpel, azzal ami a fejedben van a saját testedről.
Én is nagyon sokáig semmi más változást nem láttam magamon, mikor fogytam, még -60kg után sem, csak éreztem, hogy könnyebben mozgok, nem fáj annyira mindenem, leesnek a régi ruháim, stb. Pedig akkor már a környezetem is kezdett rám megjegyzéseket tenni. Sajnos eleinte inkább negatívakat.:(.
Még most is, hogy 2 éve egészséges 64 kilós nő vagyok, 175centihez, és pl felszállok a metróra, buszra, az az első gondolatom, hogy nem ülök le egy másik ember mellé, mert " nem férek el" , pedig ez már egy jó ideje nincs így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!