14 hónapos babámnak ha egy félkörömnyi darabnál nagyobb van a főzelékben, képes az összes addigit kihányni. Mit csináljak?
Nálunk is ez van. Szintén 14 hónapos. Én azt vettem észre, hogy vagy teljesen pépes jön be neki, vagy teljesen darabos (Pld. rakott zöldbab, töltöttkáposzta, rizseshús, azokat szépen eszi). De ha a főzelékben talál mondjuk egy egész szem borsót, képes egy percig öklendezni tőle. Ugyanígy, ha a gyümölcsjoghurtban a szájába kerül pld. egy kis db gyümölcs.
Viszont érdekes módon a húslevest eszi. pedig az lé és husi meg zöldségek.
Szerintem majd kinövik. Én addig vagy pépesítek még neki, vagy darabosat kap (nem főzeléket).
Pépesítsd még neki nyugodtan a főzelékeket, ne hallgass arra, aki mást mond. Nekem is a védőnő mindig mondja, hogy ne pépesítsem, csak villával nyomjam össze. De hát ha attól meg öklendezik!! (az enyém nem hányja ki, de rossz nézni, hogy öklendezik, a szeme könnybe lábad teljesen).
És próbálkozz más kajákkal is, nemcsak főzelék, pld. rizses, rakott dolgokkal.. :)
1. válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!