Többi diétázó, ti ezt hogy bírjátok ki?
Azt szeretném kérdezni,hogy azoknál,akik diétáznak,és a család tagjai mindenféle bűnös dolgot esznek,hogy tudjátok elkerülni,hogy ne rontsátok el?
Anyukám,meg nagymamám mindig valami főtt ételt csinálnak,azzal a jelmondattal,hogy"De hát főzni kell,enni kell ilyet is!" Én meg mindig megfogadom hogy nem eszek belőle,de az illata elcsábít. Pedig egyedül nem rontanám el,ha nem főznének mindig valamit.
Pedig mindegyikükre ráférne a fogyás,és hiába kérem őket,hogy hadd főzzek én valami egészségeset,ők ragaszkodnak a pörkölthöz,tésztához,rántott húshoz,fasírthoz,vadashoz,meg az ilyen hizlaló kajákhoz.
Ráadásul sűrűn akarnak fagyizni csábítani,meg mekibe.Nem győzöm mondani hogy nem szabad,mert fogyózunk.de a főtt ételeket nem bírom megakadályozni...
Aki jó étvágyú emberekkel él együtt,hogy bír nem elcsábulni? Hogy csináljátok? 18/L
Egyetértek TaplalkozasHarcmuvessel. Oké, biztos van, akinek valamiért a tészta az, ami nélkül rossznak látja az életet, de igazából nem egy ízorgia maga a tészta. Sokkal finomabb ételeket eszem mindennap. (Bár egy sok házi tojással gyúrt tésztának azért van íze, de a liszt kihagyásával csak jobb lesz :D)
Sokszor olvashatjuk a gyk-n, hogy biztatják a delikvenst, hogy ne mondjon le semmiről. Bizonyos szintig értem az érvelést, én is hedonista vagyok s eszembe sincs különösebb akaraterőt használni a fogyás érdekében (viszont fontos az egészségem és a testem szereti a rendes ételeket). Az önsanyargatás rossz s egyesek esetében a drasztikus ételcsoport-elhagyás is, de nem kell úgy beállítani, mintha a rengeteg, a mai ember táplálkozásában szerepet játszó tészta- és kenyérféle elhagyásával a sanyarú aszkétizmus útjára lépünk, mert nem.
A kérdéshez még nem szóltam hozzá, de okosat nem is tudok írni. A páromnak ugyanazok az ételek vannak tiltólistán (ez azért meglepett, nagyrészt kenyéren élt korábban, de velem együtt dobta a glutént), a határeset ételekkel (amikből maximum picit akarok enni, néha, főleg, amíg fogyni akarok) lehet gond. Néha átnézek az ilyen ételeken minden probléma nélkül, néha eszem belőlük egy kicsit. Meg tudnám állni, de nem akarom. Lehet, hogy lassítja a fogyásomat, de annyi baj legyen.
A kérdező esetében lehet, hogy nehéz lenne nekem. Bár az kicsit olyan lehet, mint boltban járni... Ott is veszek néha valamit, ami nem passzol az étrendembe, de igen ritkán és keveset. Ahogy telnek a hónapok, egyre "fegyelmezettebb" vagyok, de ez teljesen hedonista, sokkal jobb ételeket tudok csinálni, mint a bolti cuccok. Csak fagyit nem sikerült még jót, de fagyi nélkül lehet élni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!