A tésztaételek hízlalnak? Végülis nagyon hamar megemészthető, mert fél óra és ujra éhes vagy. De valamiért az terjedt el hogy hízlal.
Igen, mert fél óra múlva ismét eszel. Mert éhes vagy. Sok fehérje is van a tésztában.
Vannak jó tészta-diéták.
Olasz tészta diéta
1. nap
Reggeli
Paradicsomos bruschetta
100 g (egy közepes) paradicsomot apró kockákra vágunk, elkeverjük 1 evőkanál apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal. Megpirítunk 1 szelet rozskenyeret, megkenjük krémsajttal, majd elosztjuk rajta a paradicsomszószt.
Tízórai
1 nektarin
Ebéd
Minestrone-tésztasaláta
8 dkg apróbb csőtésztát sós vízben megfőzünk. 10-10 dkg zellert, cukkínit és sárgarépát megmosunk, meghámozzuk, lereszelünk vagy apróra vágunk. A salátaöntethez narancsléből, fűszerecetből és reszelt parmezánból 1-1 evőkanálnyit, salátaolajból 1 teáskanálnyit összekeverünk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a zöldséget. A kifőtt tésztát 2 evőkanál karikára vágott újhagymával, 1 evőkanál felaprított bazsalikommal, végül a már elkészített salátával összekeverjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Tonnata“
8 dkg olasz tésztát (például spagettit) sós vízben megfőzünk. 6 dkg tonhalat egy teáskanál fűszeres ecettel, egy evőkanál kapribogyóval, 3 evőkanál joghurttal és 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemmel pürévé turmixolunk. Sóval és borssal ízesítjük, majd a tésztával összekeverjük. Ízlés szerint kiegészíthetjük még kapribogyóval, újhagymakarikákkal és petrezselyemmel.
2. nap
Reggeli
Grissini snidlingkrémmel
Két evőkanál krémsajtot, két evőkanál apróra vágott snidlinget egy teáskanál citromlével összekeverünk, sóval ízesítjük. Ehhez eszünk 4 rúd grissinit ( vagy két szelet abonetkenyeret).
Tízórai
1 körte
Ebéd
Caprese-tésztasaláta
8 dkg olasz kockatésztát sós vízben megfőzünk. 20 dkg paradicsomot apró, 5 dkg mozzarellát nagyobb kockákra vágunk. A tésztával és a paradicsommal, egy teáskanál reszelt parmezánsajttal, 2-2 evőkanál újhagymakarikával és apróra vágott bazsalikommal összekeverjük. Öntetként 1 teáskanál salátaolajat 2 evőkanál fűszerecettel elegyítünk, sózzik és borsozzuk, majd a már összekevert salátára öntjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Alla Romana“
8 dkg makarónit sós vízben megfőzünk. 7 dkg borjúhúst és 2 dkg pármai sonkát finom csíkokra vágunk. 1 teáskanál olajat felforrósítunk, a húst, a sonkát és két evőkanál tört zsályalevelet az oljaban kb. négy percig, kevergeve sütjük, majd fél deci zöldséglével és 2 evőkanál citromlével felöntjük, és egészet három percig főni hagyjuk. Sóval és borssal ízesítjük, a tésztát belekeverük, végül 1 evőkanál snidlinggel és parmezánnal megszórjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!