Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi fehérjét kell bevinni...

Mennyi fehérjét kell bevinni egy nap?

Figyelt kérdés
tudom elég hülye kérdés bocsi de nem tudom. kaloriabázison számolom de ott azért nem hiszem hogy tul pontos lenne.. amugy nagyjából az oldal szerint meg szokott lenni mert csirkemellet szoktam vacsorázni amit huslevesből szedek ki, de amikor nincs vagy elfogyott akkor mivel tudom potolni? a halat nem nagyon szeretem túrót ilyesmit meg nem szivesen ennék.. akkor is fogyhatok ha nem minden nap teljesítem a fehérje adagom? amugy 63 kiló vagyok 15 éves ha ez számít és csak pár kilotol szeretnék megszabadulni. köszi előre is:)
2013. júl. 3. 12:47
 1/6 anonim ***** válasza:
9%

Végre valaki aki odafigyel a fehérjére is.

Napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell.

A fehérje bevitelt ezekből tudod fedezni:sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

Ezzel a tápanyag táblázattal kitudod számítani az étrendedet: [link]

Itt pedig egy minta ,hogy hogyan kéne összeállítani az étrendet: [link] ?etekid=189&act=mutat&minta=1

2013. júl. 3. 13:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Fiú vagy lány vagy? Ha utóbbi, akkor túlzás ez a fehérje mennyiség.
2013. júl. 3. 14:57
 3/6 poiu ***** válasza:
Ennyi fehérje egy profi testépítőnek is sok. 1,6 g/testsúlykg bőven elég, és fehérje nem csak a húsban van. Azt viszont nem tudom, hogan változik meg levesben főzés után.
2013. júl. 3. 15:09
 4/6 A kérdező kommentje:
lány vagyok:) köszi a válaszokat és mi van ha nincs meg a napi fehérje? az nagy baj? sokszor megvan de vanamikor nincs szoval..:/
2013. júl. 3. 16:33
 5/6 anonim ***** válasza:
Olvastam már 0,8g/testsúlykg-ot és 0,6-ot is minimumértéknek, gondolom, nehéz is megmondani, hogy mi az, amivel még elvan az ember és mi az, ami ideális, azt olvastam, az étrendtől magától is függ, hogy mennyi az igény... Amikor figyeltem, akkor nekem majdnem megvolt az 1g/tskg, szerintem annak elégnek kell lennie, mindenesetre többet nem tudok bevinni. Ez főleg tojásból, olajos magból és zöldségből származik. Fehérje sok ételben van, van, amiben kevés, de sok kicsi sokra megy.
2013. júl. 3. 22:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Sonka, mozzarella (van light is), tofu, ezeket is eheted hús helyett. Vagy vegyél vészhelyzetre csirkeaprólékot (farhát, nyak), pulyka- vagy kacsanyakat, fagyaszd le, szükség esetén ez is jó lesz, hamar megfő (és finom is).
2013. júl. 3. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!