Miből tudok sok fehérjét bevinni, ha szegény vagyok?
Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 13:24
1/11 anonim válasza:
Szárnyashús lenne ideális, de nekem is csak heti 1-2x van rá lehetőségem, így tojással, joghurttal próbálok minél többet bevinni. Tojás mindig van itthon, így azt nem kell vennem, joghurt pedig 70 Ft körül van, napi egyet meg tudok oldani. Persze így sincs meg, amennyi kellene, de úgy vagyok vele, hogy így is sokkal jobban állok, mintha a régi étrendem szerint ennék. Reggelihez szoktam pár szelet csirkemellsonkát enni, nálunk 300 Ft körül van 20 dkg, ezt 4-5 reggelire osztom be. Nem tudom, ezzel segítettem-e, de én így tudom megoldani.
2/11 anonim válasza:
Én tojást, halkonzervet és csirkehúst eszem, így megvan napi kb. 60-80 gramm. A napi szükségletnek ez szerintem elég, testépítő meg nem akarok lenni.
4/11 anonim válasza:
Az igazság az, hogy semmiből.
5/11 anonim válasza:
A joghurtban kemény 3 g fehérje van, semmire sem mész vele. Amiben sok van: túró, sajt. És az olajos magvak.
6/11 anonim válasza:
Ha egy pohár joghurtot megeszik, az már 5g, lehet nem sok, de több, mint a semmi. Kiegészítésnek jó.
8/11 anonim válasza:
Vegyél turmixot, én most kaja helyett is azt eszem, mert kijön 2-3000 körül kilója, és 1 kilóból 2 hétig simán elvagyok, kajából kellene vagy 25-30 ezer :)
9/11 anonim válasza:
Az olajos magvak finom szólva sem az olcsó megoldások közé tartoznak, a turmixokat pedig már-már a vicc kategória, bár inkább elszomorít, hogy így lehet vezetni az orruknál fogva az embereket. Ugyanannyi fehérjét mondjuk tojásból jóval olcsóbban tudsz bevinni és a kettő tápértékét össze sem lehet hasonlítani, ráadásul a tojás ugyanúgy relatíve alacsony kalóriatartalmú... egyszóval (vagyis többel) az egyik legjobb/legértékesebb élelmiszer
10/11 anonim válasza:
Nemcsak az állati termékekben van fehérje! Olcsón tudod a fehérje szükségletedet fedezni pl. hüvelyesekből: lencse, sárgaborsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!