Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Most tényleg csak a pulzusszám...

Most tényleg csak a pulzusszám a lényeges? Ha nem megfelelő a pulzusszámom mozgás közben nem is fogyok?

Figyelt kérdés

Két hete kezdtem bele abba hogy munkába biciklivel járok ami úgy 1 óra és úgy 18 km kb plusz heti 3 nap 1 órát tornázom. Emellett probálok odafigyelni arra mit eszem , és a többször kevesebb elvvre is próbálok figyelni.

Azonban olvasgatva itt az oldalt mindenhol azt látom hogy az a fontos hogy mozgás közbe mennyi a pulzusom.Most ez igaz és tulajdonképpen fogyás szempontjából semmit se ér amit csinálok?

(22 éves lány vagyok 60kg 166cm és körülbelül 6kg-t szeretnék fogyni)

2013. júl. 2. 15:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Ennek a pulzusszám dolognak igazából jobban, hiteles helyeken kellene utána nézni.

Valójában hülyeség. Nem mozgás közben fogysz, pulzusszámtól függetlenül.

Ezen az oldalon azért olvasgatsz mindenfélét, mert ugyan olyanok írnak mint Te. Mármint, koránt sem szakértők. Sőt azért hivatásosak között is terjednek tévhitek, vannak nézeteltérések. Orvosok között is, edzők között is.

Akkor egy teljesen szabad hozzáférésű oldalon még szép hogy sok mindent olvasgatsz. Informálódj fórumokon, ez nem baj de mindennek nézzél azért utána. Ez nyilván az én írásaimra is vonatkozik, természetes :)

2013. júl. 2. 16:06
 2/2 anonim válasza:
Természetesen nem felesleges ha mozogsz, a mozgással energiát használsz fel, az olyan mozgással is, ami nem ebben a bűvös "zsírégető tartományban" van. Nem vagyok nagy szakértő, de szerintem ez a pulzusszám egy kicsit túl van manapság misztifikálva, hogy jobban fogyjanak a pulzusmérős karórák, biztos van valami tudományos alapja, de az is biztos, hogy a mozgással fogyni lehet, akár nézzük a pulzusszámot, akár nem. A fogyásnál az a lényeg, hogy a kalóriadeficit meglegyen, tehát több kalóriát használsz fel, mint amennyit beviszel.
2013. júl. 2. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!