Tudom, hogy sok ilyen kérdés volt, de hogy tudnék úgy lefogyni, hogy "lelkileg" ne menjek rá?
17 éves lány vagyok. Nagyon úgy néz ki, hogy pánikbeteg/depressziós. 3 dolog okoz nekem IGAZÁN örömet, ebben az evés szerepet játszik.
164 centi 52 kiló voltam. A napi étkezéseim ebből álltak: reggelire pulykás szendvics, vagy fornetti kakaóval, ebédre gyümölcsleves, utána hús körettel(vagy pörkölt), vacsora este 8 körül szendvics, vagy hús körettel.
Vékony voltam, de volt egy kis hasam. A barátom azt mondta, nem zavarja, engem nem zavart, mert annyit ehettem, amennyit akartam...de kezdett bogarat ültetni a fülembe az,hogy van hasam. Mindig le akartam fogyni, de nem volt elég erőm hozzá.
Most, hogy elkezdődött a nyár, a pánikbetegség miatt 2 hét alatt megszabadultam 5 kilótól, koplalással. Tudom, hogy ez nem jó, de nem voltam éhes egész nap, sé nem kívántam az ételt. Szinte csak ebédre ettem egy levest.
Most NAGYON jó alakom van, 47 kiló vagyok. Ugyanúgy van mellem, fenekem, de eltűnt a nagy hasam.
Viszont nem merek enni. Voltunk cukrászdába, ahol kértem egy madártejet meg szénsavas ásványvizet, és olyan sinten össze volt szűkülvev a gyomrom, hogy amint megettem/ittam, kihánytam a cukrászda mosdójába mert nem fért el a gyomromban.
Nem merek enni semmit. Félek, hogy vissza hízok. Utána néztem az egészséges táplálkozásnak, és mindent meg kell válogatni. Például valahol azt írta, hogy 100%-os narancsléből napi 2 pohár ajánlott. Ez igaz?
Csak vizet ihatnék, ami nem hízlal?
Ezen kívül nekünk van egy csomó gyümölcsleves itthon, pörkölt, hús, túró, medvesajt, tejföl, stb.
Most akkor mit szabad ennem, és mit nem? Természetesen elkezdek majd mozogni(itthon erősítek, felülések, stb).
De kérném a segítségeteket, hogy hogy kezdjek neki? Egész nap nem eszem egy falatot se, csak ebédre mert félek enni.
Tudom.:)
Két pszichológusnál már jártam, nem emiatt, de már jártam, és most fogok megint.
Ui: nem bántásból mondtam..
Az a baj tudod, hogy amíg félsz enni bármit is, addig mi hiába mondjuk mit egyél mit ne egyél.. Ezzel csak növeljük a paranoiád..
Tudom, hogy nem bántásnak szántad.:)
Sajnos én is így gondolom.
De mégis jobb tudnom, mert hiába bánt lelkileg, a testi egészég ugyanolyan fontos, hisz ép testben ép lélek.
De tényleg igazad van, sajnos ígyis kivagyok borulva, hogy nem szabad már ennem egy csomó mindent.:D
A szénhidrát bevitelt ha megvonod (nem teljesen, csak lecsökkented), és elkezdesz zöldségeket enni párolva/főve, csirkemellel esetleg hallal, már egy kiadós és normális ebédet ehetsz, anélkül hogy híznál. Nem hiszem hogy koplalással jól járnál. Emellett pedig megértem a problémád, hogy gondolom ha eszel valamit, már attól bűntudatod támad, hogy "jajj most bizony el fogok hízni".
Reggelire ugyanez. Ott szerintem lazán mehet egy zabpehely joghurttal és gyümölcsökkel. Nem sok, csak egy kis pohár. Azzal el is leszel ebédig. Vacsora... hát én random gyümölcsökre szavaznék, mert az teltség érzetet ad, viszont nem "nehéz" étel, így gyorsan megemészti a szervezeted. Vagyis nem azzal fogja tölteni a gyomrod az éjszakát hogy megpróbálja lebontani a bevitt táplálékot és -energia felhasználás hiánya miatt- tartalék tápanyaggá alakítani míg te alszol.
Köszönöm a válaszodat!:)
Igen, igazából tényleg mindig bűntudatom van.
Szerintem ezt meg is próbálom.:)
Ebédre ezt így meg tudom oldani, igazából a legnagyobb problémám a vacsorával van. Mindig késő este éhezem meg, olyan 8 fele, ha hatkor eszem, ha hétkor, akkor is vágyik a gyomrom nyolckor ételre.
Ráadásul vacsorára "igényli" a legtöbb élelmet.
ipróbálom ezt a gyümölcsöset, remélem, sikerül jól laknom vele!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!