Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vizes fagyit szeretnék készíte...

Vizes fagyit szeretnék készíteni de nem tudom hogy a cukor vagy a méz "jobb? "

Figyelt kérdés

15 dkg cukor kéne bele.. ha a méz jobb akkor ennek mennyi méz felel meg?

[link]

2013. jún. 22. 18:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Miért nem raksz bele pár csepp édesítőt? Minimális kalóriával... A cukor jól megtoldja.
2013. jún. 22. 18:49
 2/14 A kérdező kommentje:

nincs itthon édesítőnk ezért gondoltam hogy talán a méz jobb :s

igen, az előbb néztem hogy kb 600kalória lenne az a 15 deka cukor a málna pedig csak 87

2013. jún. 22. 18:52
 3/14 A kérdező kommentje:
vagy esetleg mivel tudnám helyettesíteni? barna cukor? banán? :/
2013. jún. 22. 18:53
 4/14 anonim ***** válasza:

Én igazán nem vagyok oda a steviáért (csak a növény magyar nevéért: jázminpakóca! mennyire lol már ez? :D), de gyümölcsökhöz remekül megy (legalábbis némelyikhez, én eddig leginkább csak barackkal próbáltam).

Én speciel inkább tennék bele banánt (csak keveset, selymesít és édesít, a soktól viszont banáníze is lesz, habár nem hiszem, hogy rossz lenne málnával), víz helyett kókusztejet, bármit, de édesítőt minek, ha eleve gyümölcsös? A gyümölcsök hajlamosak igen édesek lenni, a málna nem olyan nagyon, de nem kell neki sok támogatás. A ribizli az, aminek igen :)

15dkg cukor rohadt sok.

2013. jún. 22. 18:53
 5/14 anonim ***** válasza:
Banánt szerintem ne rakj bele. Régebben csináltam epres-banán turmixot. Sok-sok eper, pár szelet banán. Semmi eper íze nem volt. A banán nagyon domináns ízvilágú. Rakj akkor 1 kanál mézet. Nem nagy cucc...
2013. jún. 22. 18:54
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget :) mondjuk egy fél banán? (tudom nem mindegy hogy mekkorának a fele de na:D)
2013. jún. 22. 18:56
 7/14 A kérdező kommentje:
ja rendben :D köszönöm :D
2013. jún. 22. 18:59
 8/14 anonim ***** válasza:

Ó, amikor az előzőt írtam, még nem láttam az előzőidet.

De csevegek még picit.

A cukor az cukor, ha barna, ha nem. A nádcukor jobb, mint a fehér, de tényleg úgy gondolom, érdemes kihagyni az ipari cukrokat és a mézet is, ekkora mennyiség oly nagy és felesleges. A kókusztól, banántól, kesutól selymesebbek, tartalmasabbak az effélék (mondjuk kesut eddig csak csokiba raktam, abba szuper és kevés kell... fagyiba nem dobálok ilyen flancos hozzávalókat).

(Ha kókuszreszeléket van, az teljesen jó, amúgy forró vízbe áztatva, elturmixolva is megfelelő lehet, le se kell szűrni, csak akkor sűrít is egy csomót. Én biztos kísérleteznék :) Ilyenkor mindig az a bajom, hogy tízféle verziót találok ki... A gyümölcsfagyijaim még kísérleti fázisban vannak sajna, a múltkor kókuszos cseresznye lett volna, baromi édes volt plusz édesítés nélkül, de nem érte meg a megfagyást...)

2013. jún. 22. 18:59
 9/14 A kérdező kommentje:
mondjuk a méz az házi méz mert ismerősünk ezzel foglalkozik így tuti nincs benne semmi tartósítós akármi :D
2013. jún. 22. 19:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Amit az ötös írt, abban van valami.

Ki kell próbálni, a banán tényleg nagyon tud érződni, én kicsi mennyiségre gondoltam (ki kell próbálni, mennyi kell, ez van), de akkor is málnás-banános lesz, ami nekem speciel nem lenne baj :).

Viszont amikor banán alapú csokifagyit csináltam, az csak a páromnak jött be igazán, ott már valamiért zavart kissé a banán. Máskor kókusz lesz az alap, a kókuszt nagyon szeretem (a banánt is, de nem akkor, ha csokit akarok :P a banán alapú csokipudingot sem szeretem már annyira, mint rég).

2013. jún. 22. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!