Miért jobb a fruktóz, mint a többi cukor?
Figyelt kérdés
Most ajánlották nekem ezt azt oldalt, egyértelműen diétásnak és egészségesnek nevezik a termékeiket. A GI-indexet értem.
De azt nem tudom, "hova" lesz a kalória a fruktózból és a lisztből, és azt sem tudom, hogy miért írják, hogy "cukormentes", amikor a fruktóz is cukor.
Ha meg nem igaz, akkor miért nem büntetik meg őket a fogyasztók megtévesztéséért. (Sokakat megbüntettek már.)
2011. aug. 10. 10:33
1/6 anonim válasza:
A fruktózt hívják folyékony cukornak is... semmivel nem jobb, mégis sok diabetikus termékbe is ezt teszik. Már én is kiakadtam rajta párszor, mert egy cukorbetegnek nagyon nem mindegy...
2/6 bix válasza:
a gyümölcscukor azaz a fruktóz egy elég gyors felszívódású szénhidrát... ettől még nem lesz cukormentes, és a cukorbetegeknek se kéne javasolgatni ez fix. egy ilyen oldalon viszont bármit kitesznek, lásd még femina fogyókúrás rovat, nőklapja, és még sorolhatnám. azok is megérnének egy sortüzet
3/6 A kérdező kommentje:
Szinte minden diabetikus cuccban ez van. De ezt a részét értem, nem emeli hirtelen és nagy mértékben a vércukorszintet. És a "műcukroknál" nyilván egészségesebb, mert legalább természetes anyag.
Meg ugye tudjuk, hogy a diabetikus cucc nem egyenlő a diétással.
2011. aug. 10. 10:45
4/6 anonim válasza:
Én pont, hogy úgy tudom, hogy az "óz" végűek nem jók.
5/6 anonim válasza:
A fruktóz sokkal édesebb mint a szacharóz(kristálycukor), vagy a glükóz(szőlőcukor. Egy standard édességi skálán nézve, ahol a szacharóz értéke 100, a fruktóznak 173-as értéke van, míg a glükóznak 74. Ezáltal kevesebb szükséges belőle ugyanazon íz eléréséhez, ergó kisebb az energi bevitel. Hogy ettől egészségesebb lenne az kétséges. Szénhidrátra szüksége van a szervezetnek, mindegy milyen formában vesszük magunkhoz, az anyagcsere során mindegyik glükózzá alakul.
6/6 anonim válasza:
Nincs szükség inzulinra a sejtekbe történő felvételhez. De van egy csomó nem jó tulajdonsága is,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!