Reggel a kávéba 2 kiskanál cukor vagy 1 kiskanál méz a jobb?
A kisebb mennyiségű: tehát a méz.
Tulajdonképpen a szőlőcukor és a gyümölcscukor elemezgetése és rangsorolása leginkább meddő vitának tűnik, ugyanis hiába vannak nézetek (és ezeket erősítő tapasztalatok vagy kutatások) melyek szerint a fruktóz jobban alakul zsírrá (hasi zsírrá, a májat zsírosítja) növeli az inzulinrezisztenciát.. ott van az ellenpélda, a szélsőséges gyümölcsevők példája akiken ez különösebben nem látszik (vagy nem vizsgálták alaposan őket, és semmiképpen sem hosszú távon!).
Másik rész, hogy a szőlőcukor is végtelenül káros, amit überelni más cukorral szinte lehetetlen teljesítmény lenne.
A válaszadás nehézségében az is szerepet játszik, hogy amit mi cukornak hívunk, az szőlőcukor és gyümölcscukor, ugyan úgy mint a méz!
Tapasztalatom szerint a méz nem édesít jobban, mint a cukor. Viszont a kedvenc akácmézemmel (válogatnom kell a méhészek mézei között, igényes vagyok rá) nekem sokkal jobban ízlik, mint a nádcukros verzió, nem beszélve a fehér cukrosról, bár olyat sok éve nem próbáltam.
Én azonos mennyiségnél is a mézre szavazok :) Főleg, ha nem túl meleg a kávé, a hőkezelés sok anyagnak árt, a méznek is.
De kalória és szénhidrát szempontjából a mennyiség számít, a méz és a cukor abban eléggé hasonló, azt hiszem.
Nekem picit jobban édesít, kevesebbtől is finom a kávé. Van itthon sok mézem, úgy kaptam, de eddig nem fogyasztottam, kávéban viszont nagyon szeretem.
Ha azonos a kalóriatartalma és a tulajdonságai is, akkor azt hiszem elhasználom ilyen célokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!