Lehet-e a fehér cukor kiiktatásával fogyni?
A fehér cukor elhagyása nem drasztikus, illetve nekem kissé az lenne, mert a mustárt szeretem :D
Évek óta igen minimálisan fogyasztok fehér cukrot, itthon nincs, készételt extrém ritkán veszek, savanyú uborkából is kiválasztom a nem cukrosat... Most elhagytam a barnát is :D Nem hiszem, hogy bármit változtatna, de nem vagyunk egyformák. De az egészségednek szerintem jót teszel vele.
A mai ember túl sok cukrot eszik. S azon túl is, túl sok szénhidrátot, a rosszabb fajtából.
Igen, rájöttem utána, hogy kicsit rosszul jött ki, amit írtam, de táplálkozás szempontjából csak a cukor elhagyása szerintem kevés.
Én is édesszájú vagyok, édesség és nassolás az napi szinten van, de ahhoz nekem elég egy kis dió és mazsola is, esetleg kakaóval, mákkal... Darálva és ízlésesen golyókká alakítva nagyon finom tud lenni. Vagy a mézes kakaós banán, összetörve, -keverve, kedvenc csokipudingom. A nyersvegánoknak vannak jó ötleteik édesség terén :D De a diós-mézes(-kakaós) barnarizs is finom. Lehet, hogy ez nekem fokozatosan történt, de az ilyenekből nekem sosem kell nagy mennyiség.
Ha nagyon sok édes sütit fogyasztottál eddig, s nem helyettesíted be még sokkal több sóssal, akkor végülis nagy előrelépés lehet akár csak a fehér cukor elhagyása, mert abból sokat tesznek egy csomó ételbe. A nem házi édességek és sok savanyúság, miegymás azonnal kiesik...
Nekem már nagyon pici lépés volt a cukor elhagyása, mert szinte minden ételemet magam készítem és eddig is több mézet ettem, mint cukrot. A csoki attól még hiányozhatna, de én inkább a kakaóért vagyok oda, az pedig van itthon.
Meg kell próbálni, nyilván van, akinek többet segít, mint másnak.
Ha CSAK a fehércukrot iktatod ki, azzal még talán annyira nagyonsokat nem érsz el. Már csak azért gondolom, mert nemhiszem hogy olyan nagy részben cukorból állna az étrended, hogy a cukor megvonásával, nagyonnagy változás lenne benne.
De említetted a lisztet. Ezeket hagyd el! Kenyér, zsemle stb.
Nekem is ez a bajom hogy imádok enni, de egyszerűen kivettem az étrendemből a kenyeret (előtte kb kiló kenyereket ettem meg naponta (szószerint))
És nem is kell koplalni! Kenyéren, tésztán, cukros kajákon kívül eszek mindent.. akár sokat is.. és azóta fogyok.
2 hónap alatt 10 kilónál tartok.. és egészségesen kajálok, koplalás nélkül, meg futok néha. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!