Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi kétszeri étkezéssel,...

Napi kétszeri étkezéssel, mozgással lehet fogyni?

Figyelt kérdés
reggel 6kor egy szendvics, 2 körül ebéd, hús-zöldség,és utána már semmi,kb 3 liter víz fogyasztás/nap
2013. jún. 12. 13:41
 1/10 anonim ***** válasza:

Ezzel az étkezéssel nem. Nagyon kevés + a szendvics nem is fogyokurás. De meglehet csinálni két vagy akár egy étkezéssel is a fogyokurát, csak ha pl egyszer eszel egy nap akkor annak tisztes adagnak kell lennie simán 1000 kalória felettinek, de ugye aki nagyon elhizott annak akár 3 ezerig is elmehetne mondjuk ők nem hiszem hogy egy időszakos böjttel kezdenek a fogyókurának.

Összefoglalva tök mindegy hogy 8-szor eszel egy nap vagy 1-szer a fogyokurára nincs hatással, ennél fontosabb maga az étel mennyisége(se nem sok se nem kevés) és minősége (ezt már leirtuk párszor ezen az oldalon is és a neten is sok cikk van a témáról).

"Tök mindegy, mennyi a testúlyod, ha jól nézel ki." [link]

2013. jún. 12. 13:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Inkább többször étkezz, de kisebb adagokat. Az, hogy 16 órán át nem eszel semmit, nem csak káros, de veszélyes is. Enni lehet és kell is este 6 után, csak olyat ami fehérjedús, esetleg egy kicsi lassan felszívódó szénhidráttal. A fehérjeturmix jó megoldás lehet (lassú felszívódású, mint pl. a kazein)
2013. jún. 12. 14:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Sokféleképpen lehet fogyni, más kérdés, hogy egészséges, érdemes-e...

Nem írtad, hogy mennyit ebédelnél, nyilván igen sokat kell, hogy elegendő kalóriát vigyél be. S az is alap, hogy ne éhezz este, csak akkor hagyd ki a vacsorát, ha nem vagy éhes. Voltaképpen nem elképzelhetetlen.

De magadra erőltetni valamit nem valami fényes ötlet. Valamint meg kell nézni, hogy beviszed-e a szükséges tápanyagokat a szükséges mennyiségben, a fentiekből ez nem derül ki, nemcsak mert nem írtál mennyiséget, de a szendvics szó is takarhat kismillió dolgot. Zsírt mindenképpen vigyél be elegendőt, fogyáshoz szerintem előnyös lehet sokat, de bizonyára nem mindenkinek. Találd meg azt az egészséges étrendet, ami Hozzád passzol. Nem lehet gyorsan megmondani az általános tutit.

2013. jún. 12. 15:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Az emberi szervezet emésztése igazából kevés étkezés mellett hatékony.

Ha értelmes ételeket eszel, akkor fogyni fogsz - mindegy hányszor eszel, de jobb kevesebbszer. Nem baj ha 4x-5x eszik valaki, csak fölösleges.

A reggeli szendvics nem tűnik túl tápanyagdúsnak, de az ebéd hús és zöldség mindent tartalmazhat amire szükséged van. Ilyesmi reggeli kellene.

2013. jún. 12. 15:48
 5/10 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek! Hát a mai reggeli-ebéd így nézett ki:

Reggelre egy szalámis zsömlét ettem, ebédre paradicsomot,paprikát, párolt csirkemellel. reggelire ennyinél nem is tudnék többet enni,mert nem vagyok éhes,ebédnél persze már az vagyok, akkor jól lakok, ma 1kor ettem,még mindíg nem vagyok éhes. általában 9-10 fele éhezek meg este, de akkor meg már nem szeretnék enni. mozogni naponta fél-egy órát sikerül,mikor hogy van időm.. próbálok azért úgy enni,hogy ami fontos a szervezetemnek azt bevigyem, a reggeli persze nem mindig szendvics, van amikor más,de reggelire nem tudok sokat enni,mert nem kívánom.

2013. jún. 12. 17:10
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha reggelire tojást ennél, akkor fontos zsírokhoz és vitaminokhoz jutnál, de megkímélnéd a testedet kora reggeli cukor terheléstől, gluténtól. Látszólag könnyű, elnyammogható kaja, az emésztése már rázósabb, vagy inkább a hatásai azok.

Az időszakos böjtnek (neked ebédtől másnap reggeliig) megvannak az előnyei. Tulajdonképpen ilyesmihez alkalmazkodott a szervezetünk, nem 3-4 óránkénti evéshez.

2013. jún. 12. 17:16
 7/10 A kérdező kommentje:
és a tojáson kívűl még mit ehetnék reggelire?
2013. jún. 12. 17:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Zöldség és húsevő vagy. Elég sokféle nem mérgező tengeri állat, szárazföldi állat van, gombák illetve zöldségek.
2013. jún. 12. 17:22
 9/10 A kérdező kommentje:
rendben! :) Köszönöm szépen a segítséget,ha van még valami jó tanács,szívesen olvasom.
2013. jún. 12. 17:24
 10/10 anonim ***** válasza:
#5: Akkor nem eszetlenül csinálod, az jó... De én sem értem, miért pont szendvics, főleg, hogy nem is vagy éhes? Amikor még reggeliztem (nekem nem célszerű), akkor sem voltam éhes, többnyire egy tükörtojást ettem nyers zöldséggel. Ez egy nagyon pöpec reggeli, ha engem kérdezel, de ha nem tudsz nagyon sokat enni délben és 2 étkezésben kell bevinned az egész napi tápanyagot, akkor persze talán jobb, ha többet eszel. Tojásból elég könnyű többet enni, bár a kalóriatartalma így se lesz valami sok, de azért egy igen hasznos táplálék, zöldséggel együtt pedig elég komplett, makrotápanyagok terén és részletekbe menően is. Ehetsz mást is, gyümölcsöt, kis olajos magvakat, mit tudom én, az ebéded pótolja a hiányzó tápanyagokat, de pont szalámis kenyérfélét... nem annyira kéne.
2013. jún. 12. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!