Miért nem fogyok, reménytelen eset vagyok?
30 éves vagyok, 8 hónapos a kisfiam 4 hónapja már nem szoptatok. Világ életemben kövér voltam, de most úgy döntöttem elég volt. 165 cm-hez 93 kiló vagyok, egyszerűen borzalom.
Ma 3 hete elkezdtem diétázni és mozogni. Reggel eszek általában, valamilyen szendvicset rozs vagy teljes kiőrlésű kenyérből , vagy zsömléből. Délelőtt egy szem alma, vagy narancs. Ebédre mindig zöldséget párolok, vagy nyerssalátát készítek, egy szelet hússal ami ép van itthon, de többnyire csirkemell, vagy csirkecomb, végső esetben valamilyen mirelit hús. Ha nem ez az ebéd akkor valamilyen főzelék, répa, vagy spenót. Elég későn sikerül ebédelni 3 körül, úgyhogy uzsonna nincs, vacsorára egy natur joghurtot eszek.
Mozgás úgy néz ki, hogy vagy futok, kb. 1,5 km-t és negyed órát hasprést csinálok, vagy 1 órát tornázok bent. Ezenkívűl egész nap egy 9 kilós gyereket emelgetek, ha az idő engedi minden nap kiviszem, sétálunk 2 akár 3 órát is.
3 hete kezdtem a múlt héten 91 kg voltam, örültem, hogy sikerülni fog, erre ma ráálltam a mérlegre és megint 93 voltam. Nagyon elkeseredtem. :(
Egyébként gyerekkorom óta pajzsmirigy alulműködésem van ,amire gyógyszert szedek, a héten voltam laborban és rendben van a hormon eredmény, úgyhogy biztos nem attól nem fogyok.
Mi lehet a gond, mit és hogy csináljak?
Edzőterembe járni, és updates, meg hasonló kajákat venni se időm se pénzem.
Segítsetek hogy lesz ez jó?
7 hónap alatt 20 kiló? Nagyon ügyes vagy! És mennyi kalóriát eszel egy nap, kb. hogy étkezel egy nap? Mit edzel? Bocsi, sok a kérdés... :)
Egyébként írtad, hogy nem bírtad csoki nélkül. Háát én a tejjel vagyok így, akárni mondja, hogy nem szabad, inkább nem eszek akkor egész nap, csak reggelről ihassak egy pohár tejet.
Inni kizárólag vizet iszok, úgyhogy cukros lötyik és társai nálam kizártak.
21.
Nem látom a zsírfogyasztásban az egészségtelenséget és a kockázatot.
A zsír az a makrotápanyag, amit igen jól le tud bontani a szervezetünk, nem okoz inzulinszint emelkedést, és névleg véd a szív-érrendszeri betegségekkel szemben.
Elterjedt a zsírszegény táplálkozás - több gabona, cukor, tejfogyasztás - mára népbetegség lett a szív-érrendszeri.. Lehet nem a zsír véd, hanem csak a gabona-tej káros, mindegy. Inkább eszem zsírt, ami a húsok természetes része, mint gabonát ami alapvetően szinte ehetetlen, aligha természetes része az étrendemnek, ráadásul a fogyasztása vércukorszint emelkedést, inzulinszint emelkedést, és zsírraktározást (hízás folyamata) okoz. De ez én vagyok :)
Utolsó, te vagy reménytelen eset. Hallottál már az atherosclerosisról??? Szerinted mi rakódik le az erek falán, ami aztán szépen elzárhatja azokat??
Kérdező, magasvérnyomásra, alacsonypajzsmirigyműködésre, gondolom a haskörfogatod is meghaladja a 80 cm-t, ne táplálkozz zsírosan! Márpedig a tojás, máj igazi koleszterinbomba. Javaslom, hogy inkább centivel mérd le a has, csìpő, comb, karkörfogataidat és ahhoz képest nézd, hogy mennyit fogytál. Ne a kg-ot vedd alapul. További jó fogyást!
24. válaszoló az írása alapján a zsírfóbia állapotában van.
Erről azt kell tudni, hogy a valóságtól elrugaszkodva, tényeket figyelmen kívül hagyva a zsírfogyasztásra kezdenek kóros állapotokat ráfogni. Ez még az előző évszázadban létrejött áltudományos nézet, mely figyelmen kívül hagyja hogy az emberi szervezet (tehát mi..) kimondottan jól hasznosítjuk az állati zsírokat.
Vannak tévképzeteik a koleszterinről, telített és telítetlen zsírokról.
Ez párosul ismeretek hiányával is. Hiszen nem ismerik a beteges, zsírszegény nyugati táplálkozás gyulladáskeltő hatását, a szervezetszintű gyulladás okozta kórokat (pl. a szív-érrendszeri problémák). Ezeket az állapotokat, betegségeket utána tökéletesen alaptalanul ráfogják valamire. Most nem a Sátánra vagy démonokra divatos ráfogni a betegségeket, most a zsírok vannak soron. Egy ZSÍREVŐ (mindenevő) élőlénynél.. nevetséges.
Ez azért VESZÉLYES, mert az ilyen nézetek a zsírszegény táplálkozáshoz vezetnek. Az viszont általában káros, mert hasznos zsírok helyett haszontalan és valóban megbetegítő hulladékok kerülnek az emberek étrendjébe. Mióta pedig ez a nézet tombol, sajnos azóta terjed az elhízás járvány, szív-érrendszeri betegség járvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!