Miért nem fogyok, reménytelen eset vagyok?
30 éves vagyok, 8 hónapos a kisfiam 4 hónapja már nem szoptatok. Világ életemben kövér voltam, de most úgy döntöttem elég volt. 165 cm-hez 93 kiló vagyok, egyszerűen borzalom.
Ma 3 hete elkezdtem diétázni és mozogni. Reggel eszek általában, valamilyen szendvicset rozs vagy teljes kiőrlésű kenyérből , vagy zsömléből. Délelőtt egy szem alma, vagy narancs. Ebédre mindig zöldséget párolok, vagy nyerssalátát készítek, egy szelet hússal ami ép van itthon, de többnyire csirkemell, vagy csirkecomb, végső esetben valamilyen mirelit hús. Ha nem ez az ebéd akkor valamilyen főzelék, répa, vagy spenót. Elég későn sikerül ebédelni 3 körül, úgyhogy uzsonna nincs, vacsorára egy natur joghurtot eszek.
Mozgás úgy néz ki, hogy vagy futok, kb. 1,5 km-t és negyed órát hasprést csinálok, vagy 1 órát tornázok bent. Ezenkívűl egész nap egy 9 kilós gyereket emelgetek, ha az idő engedi minden nap kiviszem, sétálunk 2 akár 3 órát is.
3 hete kezdtem a múlt héten 91 kg voltam, örültem, hogy sikerülni fog, erre ma ráálltam a mérlegre és megint 93 voltam. Nagyon elkeseredtem. :(
Egyébként gyerekkorom óta pajzsmirigy alulműködésem van ,amire gyógyszert szedek, a héten voltam laborban és rendben van a hormon eredmény, úgyhogy biztos nem attól nem fogyok.
Mi lehet a gond, mit és hogy csináljak?
Edzőterembe járni, és updates, meg hasonló kajákat venni se időm se pénzem.
Segítsetek hogy lesz ez jó?
Köazi, jókat írtok! :) Valóban sose jutott eszembe, hogy egy szalonnás rántotta, kevésbé, hízlaló mint egy szelet kenyér... Hát, a gyógyszer sincs ingyen, pedig abból sajnos sokat kell szednem, nem csak a pajzsmirigyemre, de vérnyomásra (terhesség óta, toxémiás lettem és sajnos megmaradt a magas vérnyomás) colitisre, és nem utolsó sorban kivették a lépem is.
Rá kéne venni a férjem is hogy fogyózzon és akkor nem kéne kétfélét főznöm, meg vennem, ráférne, de mindig a munkára fogja, hogy nem lehet elmenni zöldséggel, mert akkor nem tudna dolgozni.. Pedig jóval olcsóbban kijönnénk
Pedig óriási különbség van! A zsír/tojás/hús jól emészthető állati táplálékok.
A kenyér gabona, igazából nem sok mindent tud kezdeni vele a szervezetünk. Éppen csak a túléléshez jó.
Sokan gondolják, hogy csak zöldségekkel nem tudnának keményen dolgozni.
És zöldségekkel + szalonnával, pörkölttel, tojással, májjal? (erre ismerjük a választ, ezek az ételek adják a legtöbb fizikai erőt)
Vagy csak annyi , hogy időre van szüksége a szervezetednek, hogy átálljon ilyen is van ... Szerintem fogyokúra előtt érdemes csinálni egy tisztitókúrát és utána belevágni:) mindenképpe arra kell figyelni a legjobban , hogy az anyagcserédet egy kicsit felpörgesd, amihez szerintem nagyon jó pl a zöld tea, sokat kell inni-sok vízet,talán valami étrendkiegészítiő sem árt pl szűztea kapszula -lehet kicsit sokat leszel wc n tőle de legalább felpörgeti aztán a különböző rostos életek, gyümölcsök , zöldségek nagyon jók még illetve a rostos üdítők ...amire még figyelni kell sport közben, hogy a pulzusszámod a megfelelő értéken legyen , kikell számítani, h neked milyen tartományban van ahol már zsírt is égetsz :) Én pl úgy csinálom, hogy reggel fehérjét eszek , az telít talán egy kis szénhídrát -csak a kenyérrel pl az a baj , h még többet eszel tőle-úgy értem még éhesebb leszel , de amúgy kilehet bírni, ha eszel kenyeret nagyon sok zöldséget egyél hozzá,tojás is nagyon jó és szerintem a túró is :) ebédre a húsik nagyon jók, főleg a csirke :) párolt cuccokkal meg főleg :) délután meg én ilyen fehérje turmixot iszok...200kcal... ja és még ami segít az az L karnitin :) nagyon jó zsírégető :) és visszatérve a sportra, szerintem ne fuss... vagy is igen akkor legyen a futás a bemelegítés 10perc kb aztán valami kardio vagy aerobikus mozgás fajta... pl 10perc futás aztán 40-50perc bicikli :) aztán levezetés...de vannak különböző videk neten , ha gondolod mutatok egyet :) amúgy nyugi befog indulni :) én 20kilót fogytam szal...:))
23/L
Ezek közül csak a
- tisztítókúrának
- a zöldtea, szűzta anyagcserére gyakorolt hatásának
- zsírégetés pulzustartományának
- a kiegészítőként fogyasztott karnitin zsírégető hatásának
... nincs semmi tudományos alapja. De egyébként tök jó ha valakinek ezek 'működnek'. Én inkább a fogyás igazi hátterét terjeszteném el, és ha már nemigen van elhízott magyar ember, akkor jöhet a zöld tea, a tisztító kúra, zsírégető pulzustartomány. De ez csak az én véleményem, gratula a fogyáshoz :)
Elöző vagyok:)
Háát olyan sose lesz, hogy nem lesznek elhízott magyarok...főleg azért mert a magyarok amúgy is elég zsírosan főznek, ha megnézed a kajákat ... nagyon durva nyílván nem annyira gáz mint pl egy meki, de azért elég hízlalosak.Meg azért különböző betegséket is vannak ami miatt, és nem csak a pajzsmírigy miatt hízhat el valaki...Én csak tippeket adtam, hogy nekem mi segített :) lehet nincs tudományosalapja(bár amúgy kétlem), de szerintem sokkal fontosabb a személyes tapasztalatok
(Ja amúgy visszatérve ami még a csirke mellett nagyon jó az a HAL)
A lényeg annyi, hogy kisérletezgetés során jön rá az ember , hogy neki mi vállik be és mi nem én pl fogyokúra alatt ettem csokit-nem bírok nem csokit enni, de akkor már nem ettem nagyon mást estére...csak reggeli és csoki, nyílván magammal szúrtam ki, mert a csoki egyáltalán nem telít...ezért kell sok fehérjét enni, mert akkor nem leszel éhes ...
Na de a lényeg mindenkinek sikerülhet lefogyni :) csak van akinek nehezebb sajnos :/
ja és még annyi, hogy az is sokat segíthet ha leírod, hogy mit eszel :)
kaloriabazis.hu- itt tudod vezetni :))
Húúú, gratula a 20 kilóhoz! Mennyi idő alatt sikerült? Nekem is valami ilyesmi célom lenne. Igen jók a tisztitókúrák, de sajna nem merek belevágni, mert szülés után úgy fellángolt a colitisem, hogy sajna így is fél napot a wc-n töltök. Ép ezért se értem miért nem fogyok..
L-carnitint kaptam pár napja, igaz csak pezsgőtablettában, és már rátaláltam a kalóriabázisra is, ahol vezetem mit eszek. Remélem egyszer csak beindul..
köszi szépen :) háát a 20kilót 7hónap alatt adtam le kb , heti 3-4edzéssel, nyilván az elején nehezebben ment :/ mármint az edzés aztán beindultam ... kalóriákat számolgattam közben , így annyira nem vontam meg magamtól semmit :) sztem nem is szabad ... :)
De meghatároztam , h hány kalóriát ehetek egy nap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!