Miért nem fogyok, reménytelen eset vagyok?
30 éves vagyok, 8 hónapos a kisfiam 4 hónapja már nem szoptatok. Világ életemben kövér voltam, de most úgy döntöttem elég volt. 165 cm-hez 93 kiló vagyok, egyszerűen borzalom.
Ma 3 hete elkezdtem diétázni és mozogni. Reggel eszek általában, valamilyen szendvicset rozs vagy teljes kiőrlésű kenyérből , vagy zsömléből. Délelőtt egy szem alma, vagy narancs. Ebédre mindig zöldséget párolok, vagy nyerssalátát készítek, egy szelet hússal ami ép van itthon, de többnyire csirkemell, vagy csirkecomb, végső esetben valamilyen mirelit hús. Ha nem ez az ebéd akkor valamilyen főzelék, répa, vagy spenót. Elég későn sikerül ebédelni 3 körül, úgyhogy uzsonna nincs, vacsorára egy natur joghurtot eszek.
Mozgás úgy néz ki, hogy vagy futok, kb. 1,5 km-t és negyed órát hasprést csinálok, vagy 1 órát tornázok bent. Ezenkívűl egész nap egy 9 kilós gyereket emelgetek, ha az idő engedi minden nap kiviszem, sétálunk 2 akár 3 órát is.
3 hete kezdtem a múlt héten 91 kg voltam, örültem, hogy sikerülni fog, erre ma ráálltam a mérlegre és megint 93 voltam. Nagyon elkeseredtem. :(
Egyébként gyerekkorom óta pajzsmirigy alulműködésem van ,amire gyógyszert szedek, a héten voltam laborban és rendben van a hormon eredmény, úgyhogy biztos nem attól nem fogyok.
Mi lehet a gond, mit és hogy csináljak?
Edzőterembe járni, és updates, meg hasonló kajákat venni se időm se pénzem.
Segítsetek hogy lesz ez jó?
Én nem zárnám ki a pajzsmirigyproblémát. Ilyen súlyból sokkal tempósabban kéne fogynod.
Egyelőre folytasd így a dolgot, az fontos, hogy ne add fel! De a biztonság kedvéért kérhetnél beutalót erre a problémára specializálódott dietetikushoz. Vagy első körön beszélj az orvossal. Én is voltam hasonló helyzetben, sehogy nem bírtam fogyni, aztán kiderült hogy az inzulinommal van gond. Azóta arra ügyelek csak, hogy közelítsem az étrendem az ir diétához, és annak ellenére fogyok, hogy nem eszem keveset. Megdöbbentő.
Könnyen lehet, hogy nálad is olyasmi van a háttérben, amire nem is gondolnál. Ha őszintén tényleg normálisan fogyókúrázol, és nincs eredménye, annak van valami oka.
Hormon problémád van, nem fogysz de még mindig kenyeret és joghurtot eszel.
Ezeket a kajákat meddig tervezed enni? Nem fogysz még egy évig, és utána letennéd a fölösleges cukrot (kenyér) és hízást segítő növekedési faktorokat (tej) ?
Vagy még senki sem szólt, hogy ilyeneket nem szabadna ennie egy embernek?
Akkor légyszi mond meg mit egyek reggelire, szerintem egy szelet teljes kiőrlésű kenyértől már többet nem hízok, meg egy natur joghurttól De várom a tanácsod!
Van hormonproblémám, de rendszeresen ellenőrizve van, szedem rá a gyógyszert, mint mondtam hétfőn voltam laborban és teljesen jó az eredmény.
Ezek miatt: "szendvicset rozs vagy teljes kiőrlésű kenyérből , vagy zsömléből, valamilyen mirelit hús, natur joghurt"
Paleót nem próbálod ki?
A gyógyszereknek szoktak lenni mellékhatásai is!
Reggeli ötlet: bacon(glutamátmentes), tojás, gomba, kolbász, hagyma ...
Biztos kinevettek, de nem sok fogalmam van a paleoról. Óóó, szívesen ennék én reggelire tojást kolbászt. bacont és társait, csak sajna így is gondot okoz a bevásárlás, és pl a bacon nálunk luxus kategória. Így is nehéz megoldani ha én zöldséget ebédelek, mert mellette akkor is kell főzni valamit a férjemnek, amit ő is hajlandó megenni. Persze a tojás még ritkán ezek is megoldhatóak. Gyógyszer tájékoztatót most olvastam el 100adszorra kb, de hízás, vagy nehéz fogyás nincs rajta. Persze a pm. alulműködés alapból is okoz ilyet. Bár még szoptatás befejezése (azt vérnyomáscsökkentő véget kellett abbahagyni) még mindig szvárog időnként tej, úgyhogy lehet a prolaktin hormon sincs még rendben. Bár nem tudom az mit okoz.
Azért furcsa mert többször fogyóztam már, és általában az első hetekben 10 kiló úgy lement hogy észre se vettem, erre most 2 és még az is visszajön?!
Pontosan. Minden hús, zöldség (most a krumplitól tekintsünk el) gyümölcs jó.
Ha meg a súlyproblémákkal küzdesz, kérlek szépen ne próbáld megideologizálni hogy egy kis kenyér, egy kis tej nem lehet a problémák forrása. Valami mégis gondot okoz nálad, és mivel a csillagok állására értelmetlen lenne fogni.. ezért maradnak a leggyakoribb elhízást okozók: a gabona liszt és a marha tej. Ha ez sem segít, akkor keresel más okot és megoldást, de egyelőre nincs okod azt feltételezni, hogy gabonamentes, tejmentes táplálkozással ne jönne rendbe a szervezeted. Akár a pajzsmirigy betegséged, ha létezik még pajzsmirigyed - akkor meg is gyógyulhat.
A menstruációd visszatért már?
Nem lehet, hogy pont mostanában lesz aktuális?
Akkor ugyanis 2-3 kg súlyingadozás is normális. Ez többnyire víz, nem zsír és majd lemegy úgy ahogy jött, miután elmúlt a vérzésed.
Egyébként pedig szerezz be egy grammpontos mérleget és azzal mérd az ételt. A szemmérték csalóka.
Számold a kalóriákat (nem kell életed végéig, csak amíg rájössz, hogy miben mennyi van - nem is hinnéd, hogy ártalmatlannak tűnő étektől hogy el lehet hízni).
A folyadékra is ügyelj! A napi limit sokszorosát be lehet vinni a mindenféle löttyökkel.
1 l narancslé pl.: nekem az egész napos kalóriabevitelemet fedezné és akkor nem is ettem semmit.
Víz és ízesítetlen tea ajánlott.
És ezek az oldalak:
[link] - kcal igény meghatározása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!