Hogyan fogyjak?
írnátok olyan ételt amit lehet, vagy kell enni a fogyás érdekében?
elsősorban a hasamról kellene 1 kis réteget, hasazok már a kockákat érzem, de eltakarja 1 kis zsír, és azt szeretném eltűntetni?
írnátok ételek neveit hogy mit kell ilyenkor ennem...tudom hogy sokszor kell keveset de nemtudom mit...:S
előre is köszönöm
Olyan nincs, hogy kell, bár én személy szerint elég furán nézek arra, aki nem eszik zöldséget... :D De abból sincs előírva, hogy melyik.
A hús, tojás, zöldség elég jó vonal, gyümölcs és olajos mag is mehet, persze nem akármennyi, bár van, aki szerint igen, de kicsi tuti nem árt. Zsírfóbiásnak nem kell lenni, arra szükség van és elég sokan fogytak le magas zsírfogyasztás mellett. Ez nekem logikus, hisz laktató cucc, ami nem cibálja meg az inzulinszintet. Én mindig kevesebb kalóriát eszem és jóllakottabb, energikusabb vagyok sok zsírral és viszonylag kevés szénhidráttal.
De az a jó, ha megtalálod a saját utadat, amit be tudsz tartani anélkül, hogy szenvednél. A mozgás eléggé alap, nélküle nehéz is lefogyni s nem is egészséges, a testet használni kell :) Az egész test megmozgatásában hiszek.
Abban pedig közel sem ért egyet mindenki, hogy sokszor kell enni keveset. Ha rendesen jóllaksz, akkor meg se éhezel hamar, akkor minek ennél pár óra múlva?
akkor mondjuk így 1 napi kajám jó lenne?
reggeli: zöldség, gyümölcs
ebéd:csirke, zöldséggel
vacsi: gyümölcs, zöldség, utána napraforgómag, tökmag?
vagy te hogy gondoltad?
Amennyiben ezzel elvagy s nem vagy éhes, akár mehet (az esti gyümölcsevést nem szokták ajánlani, de ehhez nem értek). S ehetsz azért többször, csak nem muszáj, ha sikerül rendesen jóllaknod.
Rengeteg variáció lehetséges, én pl. reggelire tipikusan tojást eszem :) De ha gyümölcsöt, akkor dióval, mert úgy laktatóbb, zsír amúgyis kell. De van, aki reggel, délben este csirkemellet eszik valamivel. A fő, hogy Neked megfeleljen s ne legyen egyoldalú, legyen meg a szükséges fehérje, zsír, kalória, jóllakás, ásványi anyagok, rost és minden egyéb. Ahogy sok más helyzetben, nem Egyetlen Igaz Út létezik, nem tudom megmondani, Te pontosan hogyan egyél. Még magamnak sem, hisz egyik napom nem olyan, mint a másik.
Előző: Van, aki zöldségből és gyümölcsből viszi be a fehérjét, igen, de hogy jön az ide? Szegény kérdező írta a húst, én írtam a tojást, de persze a növényekben is akad fehérje, mi a gond?
Abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy még napi 1 evéssel is le lehet fogyni zsírból ;) Nekem az már durva megközelítés, de 3 az szimpatikus, nem túl gyakori, nem túl ritka. Persze ahhoz jól kell lakni s mint akárhány evésnél, megfelelő dolgokat enni. A test megkapja, ami jár neki és minden oké. De a napi 10 evéssel sincs bajom, csak fárasztó.
Szerintem sem abból kell fedezni, de van, aki azt teszi, s én kedvelem az ilyen extra dolgokat s egyesek fekete-fehér elképzelései különösen eszembe juttatják őket. Nem állítottam, hogy ez jó fogyókúrának, csak hogy van ilyen. Ha már előkerült a fehérje vs zöldség, nem tudom, miért, hiszen semmi nem utalt arra, hogy a kérdező ne akarna fehérjegazdag ételeket enni, sőt, még csirkét is írt, de egyeseknek ez sem volt elég. "Nem eszel fehérjét" - nem tudom, a csirke miért nem jó Neked, nem hiszem, hogy nekem kéne utánanéznem a dolgoknak.
Zsírból fogyni pedig nyilvánvalóan még napi 0 evéssel is lehet (általában hülye ötlet és nem tudom, hogy ennek az elindulásakor hogy áll az izomzat, de most nem ez számít), mit rontana ezen a napi 1? :D
"A diéta a másik ciklus a testépítésben, amelynek célja a zsír elvesztése. Fontos itt megjegyezni, hogy ez nem azonos a testsúlycsökkenéssel. A testsúly csökkenése
ugyanis adódhat bármiből, például vízveszteségből, izomveszteségből, az izmokban tárolt szénhidrátok kiürüléséből is. Ez utóbbi példa azt hiszem, durván mutatja, hogy mennyire illúzióban ringatják magukat, akik csak a testsúlyukkal törődnek.
Az eredmény a tükörben látszik igazán: a mérleg teljesen mindegy, hogy mit mutat.
Ettől persze még lehet, sőt kell mérleget használni a diétában, de csak szakszerű
diétában és csak ellenőrzési céllal.
A szakszerű diéta jelentősége abban áll, hogy valóban a nemkívánatos részt tünteti
el: a bőr alatt található zsírt. Attól, hogy valaki a szokásos éhezős „fogyókúra” baromsággal
izomtömeg-csökkenést ér el, MÉG NEM VESZÍT ZSÍRT. Tehát nem jobban fog kinézni, hanem rosszabbul, szép löttyedt lesz, és pont kenheti a hajára, hogy kisebb
lett a súlya.
Az izomzat megőrzése alapvető fontosságú. Ez határozza meg a testünk alakját.
Izomvesztéssel biztosan rosszabbul fogunk kinézni.
Ez egyrészt az alkalmazott módszerek tekintetében
általában akkora baromság, hogy én javasolnám még a fogyókúra szót is kiirtani a fejekből. Kevesebbet enni, éhezni, böjtölni. Ez nem diéta, hanem nettó butaság.
Diétázni kell annak is, aki nem testépítő: méghozzá szakszerűen diétázni. A szakszerű
diétában nem egyszerűen csak lecsökken az étel mennyisége, hanem megváltozik az
étrendben a tápanyagok aránya is, és kiemelt fontosságot kap az ételek minősége. Ezt
kombinálják a súlyzós és az aerob edzéssel." idézet a Sárga kapszulából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!