Fogyókúrám többi lent?
Van rajtam kb. 8-10 kg felesleg. 5 napja kb. így táplálkozom: 1 natúr joghurt, 2-3 alma, zöld tea, 5 tojás, 200 g. csirkemell, fél kg natúr saláta. Azonban futni nem futottam a héten még.. Lehet, hogy így is fogytam már? A továbbiakban ugyanígy szeretnék étkezni és kétnaponta 1 órát futni. Mennyi idő alatt tudnék megszabadulni így a 10 kg-tól?
20/N
Joghurt, sok gyümölcs. Ezek miatt még hízhatsz is.
Nem értem a fogyókúrázók miért ragaszkodnak a gyümölcsevéshez (cukor) és a tejtermékekhez (növekedési hormonok, nagy inzulinválasz).
Zöldség semmi, de a hús és a tojás az tény hogy jó.
10 kg fogyás? Elméletileg 10-20 hét. De az ilyen joghurtos dolgok miatt ez egyáltalán nem biztos.. ehetnél zöldségeket a joghurt és az alma helyett, vagy ha alma akkor napi 1-nél fogyás alatt talán ne legyen több.
Nem dobnak semmit.
C-vitamin, d-vitamint lehet enni (utóbbit ha napozol akkor fölösleges). Omega 3 zsírsavat vagy halat (ez éppen még külön jó is lehet a vizsgaidőszak miatt) elvileg segíthet az agynak.
Dió.. elvileg hasznos anyagokat tartalmaz az agyműködéshez és jó kis olajos mag. Alapvetően ami a legtöbb hasznot hozza tapasztalatom szerint edzéshez, tanuláshoz az a stabil vércukorszint. Tojás, csirke, zöldségek után nem leszel hamar éhes, nem esik le a vércukorszinted: aktív maradsz és koncentrált.
Azért erről megoszlanak a vélemények..
Minél gyakrabban eszik valaki, annál gyakrabban emelkedik meg a vércukor és az inzulinszint.
Ugye akik gyakori étkezést ajánlanak, a stabil vércukorszint miatt teszik ezt általában. Na de mindezt olcsó gabona és cukorfogyasztás mellett! Persze, ha lisztet eszem akkor 2 óránként hullámzik a vércukorszintem.. Viszont ha ételt eszem (fehérje, zsír, hús) akkor nem esik le a vércukorszintem, nem kell ennem 2-3-4 óra múlva.
A szervezet nem tud megemészteni egy normál adag ételt és felkészülni (enzimek) újabb emésztésre 2-3 óra alatt.
Nem kell napi 3-4 étkezésnél több, ez biztos.
Ha nekem szól, én egyiket sem írtam (vagy nem akartam).
A saláta nem felesleges, én is eszem bőséggel zöldségeket viszont a túl gyakori evés nem kedvező. Ez nyilván vita téma, mert erős irányzata van a napi 5-6 étkezésnek is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!