Hogyan fogyhatnék le? 12 éves lány vagyok,156 cm és 62 kg vagyok. Szerintetek túlsúlyos vagyok? Hogyan tudnék leadni kb 10 kilót?
Szerintem túlsúlyos vagy. De semmi gond, ez még most könnyebben korrigálható, mint később.
Fogyókúrázni semmi esetre sem szabad ebben az életkorban, de az étrendedet, táplálkozási szokásaidat feltétlenül szakemberrel át kellene nézetni. Valószínűleg a szénhidrátbevitelt csökkenteni kell majd.
Másrészt a javasolnám az aerob sportok közül legalább hetente kétszer a futást és/vagy a kerékpározást, alkalmanként legalább 45 perces időtartamban. A félórás sétának kevés sportértéke van.
#7-nek:
A gyermekek Testtömeg indexét némileg másként értékelik, mint a felnőttekét. Például: [link]
Ez alapján túlsúlyos gyermekről beszélünk. Mshol a köv. kalkulátort használják: [link] amely alapján szintén a túlsúly kockázatát magasnak ítélik.
Nem szabad alábecsülni a gyermekkori túlsúlyt. Duci gyerekből kövér felnőtt lesz. Tizenéves egészséges gyereknek naponta legalább egy óra mozgásra van szüksége.
Még nagyon fontos, hogy ne igyál kólát, vagy más üdítőt, szörpöt, dobozos gyümölcsleveket, dobozos kakaókat. Túl sok bennük a cukor!
A teádba mézet tegyél cukor helyett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!