Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon elb*sztam?

Nagyon elb*sztam?

Figyelt kérdés

Teljesen ki vagyok borulva. 2 hete diétázok és edzek minden nap. Már 4 kiló lement. Erre ma elkezdtem zabálni. Chipset, popcornt, joghurtot, győri édes kekszet csokit. És nem fogok leállni mert eddig is ez volt a diéta előtt. Zabáltam aztán hánytam, igen. Ezt a diétát teljesen jól bírtam jó kedvem volt. Ma megint elezdődött és megint addig hánytam hogy már fáj a nyelőcsövem és feldagadtak a szemeim. Vissza fog rám jönni minden emiatt az egy nap alatt? Vagy holnap tegyek úgy mintha ez meg sem történt volna és diétázzak tovább? Az a 4 kiló csak nem jön vissza.. Utálom magam

18/L

2013. máj. 12. 18:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
31%
Nem a diétádat b@sztad el, hanem az életedet, tehát a kérdésedre a válasz:igen.
2013. máj. 12. 18:49
 2/14 anonim ***** válasza:
31%
BUlémiás vagy? Igen elb@sztad de az egész életed, van még vissza út de kérj segítséget. Tönkremész azért a rohadt 4 kg-ért, megéri? Belül mér kiáltasz, tedd meg kívülre is, kérj segítséget!!
2013. máj. 12. 19:08
 3/14 anonim ***** válasza:
A diéta jó, és egy-egy ilyen nap belefér. Viszont szerintem nem ártana felkeresni egy szakembert, mert az, hogy hánytatod magad, és lelkileg ennyire kiborulsz egy nap kilengés miatt, aggodalomra ad okot. :/
2013. máj. 12. 19:09
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Nemrég láttam egy dokumentumfilmet, amiben az afrikaiak sarat kevertek össze sóval, vízzel és egy kevés vajjal, megszárították a napon, és azt ették, mert nem volt más. Soha nincs más. Egy kislány arról mesélt, hogy még soha nem lakott jól. Egy másik ember arról, hogy azt hallották, a fehér ember egész nap ehet reggeltől estig. De az éhezőkért nem kell Afrikáig menni, elég csak a szomszédodba. Te annyit ehetsz amennyit akarsz, és azt is megteheted, hogy kihányod, másnak meg 10 dkg kenyérre sem telik. Csak azért írom, hogy érezd magad kivételes helyzetben, hogy pazarolhatod az ételt. Jobb lenne, ha összeszednéd magad, elkezdenél NORMÁLISAN étkezni, és megbecsülni amid van, nem pedig siránkozni.
2013. máj. 12. 19:16
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem tudnám megmondani, hogy bulimiás vagyok e. De pont azért választottam a "diétát" ami igazából nagyjából a szemét kaják elhagyásából áll , csak sokkal kevesebbet is eszek, hogy abba tudjam ezt hagyni mert tudtam hogy nem nagyon lesz más kiút. És tudom hogy szánalmas vagyok, nem is zavar ha mondjátok mert tisztában vagyok vele. Mióta bekerültem ebbe a koplalós hányós időszakba azóta úgy érzem nincs is nálam szánalmasabb söpredék a világon.
2013. máj. 12. 20:22
 6/14 anonim ***** válasza:
Elhiszem! -de ez csak rosszabb lesz, ez egy állandó körforgás, nem tudsz kijönni segítség nélkül. Testileg lelkileeg tönkremész, behálózza az életed, a napjaid, a perceid. Nincs gonodlkodásod, nincsenek jó napjaid, felhőtlen, boldog óráid. Csak a kaja jár a fejedben, minden gondolat, minden perced a kajáról szól. Egyél, ne egyél, zabálj és hányj. Utána sírás, fájdalmak, önmarcangolás. És így fognak menni a mindennapjaid. Majd egyszer csak feladod, nem bírod tovább. Vagy testileg halsz bele, vagy annyira kikészülsz lelkileg, hogy önygilkos leszel. Ez egy undorító betegség, ronccsá változtat! Se életed, se örömöd, se semmid. Kérj segítséget!! 2-es voltam ismét.
2013. máj. 12. 20:57
 7/14 anonim ***** válasza:
1 csaló nap belefér egy héten. Nem tudom eldönteni hogy miért hánytál. Én hánytam egyszer kajálás után, mert annyit ettem hogy nem bírtam kb ülni sem, viszont ha meghányatad magad csak a bűntudat miatt akkor orvost keres.
2013. máj. 12. 21:56
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező: dehogy basztad el az életedet, semmit nem basztál még el.:) Ne itt kérdezgess ilyen dolgokat, mert az itt válaszolók nagy részének fogalma sincs róla, milyen az, amikor az ember nem egészségesen viszonyul az ételhez. Nem tudják, miket írnak, csak támadni tudnak.

Vegyél egy nagy levegőt! Csak rajtad múlik, EGYEDÜL rajtad, hogy elrontod-e innen. Elértél már eredményt. Ment két hét. Ez inspiráljon az utadon. Nem fogsz ezután zabálni, mert nem engeded meg magadnak. Holnaptól nyugodtan úgy tehetsz, mintha nem történt volna semmi és csak egészségesen folytasd a diétát! Tényleg nem történt semmi. A hánytatás persze probléma, de ne az evésen rágódj, mert az semmi nem volt.

2013. máj. 12. 22:56
 9/14 anonim válasza:
szia:) nyugi, csak azért mert egyszer ezt csinlod diéta közben az nem baj. DE inkább csinálhatnád azt hogy folytatod a diétát, és néha (mondjuk hetente) eszel 1-2 édességet, popcorn-t de ne ennyit...a lényeg hogy ne hagyd abba a diétát:) hajrá:)
2013. máj. 12. 23:01
 10/14 anonim ***** válasza:
35%

Szia! Ne borulj ki, kérlek. Bármennyire is elégedetlen vagy a testeddel, és úgy érzed, hogy fogynod kell, adj magadnak időt és légy türelmes. Tudom, mindenki ezt mondja..

Én is fogytam már 9 kilót, és jött abból vissza 4, majd adtam le újra. Voltak pontok, mikor már rám szóltak, hogy túl komolyan veszem, és igazuk volt, annyira ráfeszültem a fogyás témára, hogy megkeserítette a napjaimat. Iszonyatos bűntudatom támadt, miután elfogadtam egy szelet sütit szülinapozáskor, stb.

Mára sokkal okosabban állok hozzá. Az egyik pont ahol el lehet csúszni, hogy túl keveset eszel. Én azt mondtam erre eleinte hogy hülyeség, inkább egyek kevesebbet, mint hogy túl sokat. Meg is szívtam vele, mert az ilyen zabálások is megtörténtek, mint nálad, és jött is vissza a duplája. A kalóriadeficitet nem szabad nagyon szigorúra venni. Belefér hétvégente egy csaló étkezés, de az csak 1 kaja legyen, ne egy bezabálás. Mikor éheztem, és úgy zabáltam be, akkor tuti, hogy megállt a fogyás, bevizesedtem. Mikor értelmesen ettem (nem alapanyagcsere alatt), akkor nem történt világvége, sőt, jobban is fogytam utána. Persze, hogy többet ehess (persze tiszta kajából, nem szemétből),annak feltétele a sok sport. Én nálam ez heti 3x súlyzós edzést jelent, és 2x kardiót. Mellett megtanultam tisztán enni, elhagyni a cukros dolgokat. Rengeteg jó recept van a neten, lehet csinálni így is simán édességeket. Olyan dolgokat, hogy krémes sütik, már nem is nagyon kívánok meg. Figyeld meg, ha nem eszel egy hétig, nem fog hiányozni. Ha meg elkerülhetetlen (vendégség), akkor elő kell venni az akaraterőt, nehogy az 1 db. szelet után beleférjen még egy, aztán egy harmadik és ne tudj megállni. Nem megy egyik napról a másikra ez, én egy éve változtattam életmódot, és még most is változtatok pár dolgon, mert rájöttem, hogy nem jó. Egy a lényeg, hogy ne rettegj, és ne hagyd, hogy túlságosan ez befolyásolja a hangulatodat!

2013. máj. 13. 09:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!