Milyen egészségügyi előnyökkel jár ha valaki 24 bmi-ről 20-ra fogy?
Gyakran látni hogy elhízott volt aztán lefogyott túlsúlyosra végül már normális súlytartomány a cél, annak is az alsó része.
Technikailag ennek van vmi előnye egészség szempontjából még nők esetén gondolom magyarázható szépség ideál megfelelésnek de mondjuk férfit mi visz rá a további fogyásra?
Kétlem hogy egészség pozitív irányba változik további fogyástól sőt betegség esetén nagyon is jól jön hogy van miből veszteni

Szia!
Ahogy más is írta, nem mindegy, hogyan történik a fogyás. Vélelmezve, hogy egészségesen történt, szerintem az esztétikai szempontok mellett lehetnek egészségügyi előnyök is. Pl a legnyilvánvalóbb, hogy az ízületekre kisebb súly nehezedik. Ez a szívre, vérnyomásra stb is jó hatással lehet.
Úgy gondolom, hogy valószínűleg a különböző laborvizsgálatok is jobb eredményt adnak (koleszterin, hormonok stb).
Én a magam részéről 26,8-as BMI-ről fogytam 21,5-re. Normális kalóriadeficittel, mozgással, odafigyelve a makrókra meg úgy általában törekedve az egészséges táplálkozásra (rostok, stb). Nem kifejezett cél a 20-as BMI, de úgy érzem, még javítható a testösszetételem - kevesebb zsír, több izom. Pláne, hogy pár év múlva beüt a változó kor és akkor még nehezebb lesz a helyzet.
Súlyos betegség esetén azt hiszem, nem azon a 2-3 kilón fog múlni az életem, amit esetleg még leadok. (Voltam már ilyen helyzetben és olyan gyorsan pörögtek le a kilók, hogy nagyon féltem…). Azért meg nem raktározok 20 kg felesleget, hogy hátha még jól jön.
Ezen kívül valóban jobb érzés egy egészségesebb életmódot folytatni és ezáltal “automatikusan” alacsonyabb súllyal élni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!