Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon elb*sztam?

Nagyon elb*sztam?

Figyelt kérdés

Teljesen ki vagyok borulva. 2 hete diétázok és edzek minden nap. Már 4 kiló lement. Erre ma elkezdtem zabálni. Chipset, popcornt, joghurtot, győri édes kekszet csokit. És nem fogok leállni mert eddig is ez volt a diéta előtt. Zabáltam aztán hánytam, igen. Ezt a diétát teljesen jól bírtam jó kedvem volt. Ma megint elezdődött és megint addig hánytam hogy már fáj a nyelőcsövem és feldagadtak a szemeim. Vissza fog rám jönni minden emiatt az egy nap alatt? Vagy holnap tegyek úgy mintha ez meg sem történt volna és diétázzak tovább? Az a 4 kiló csak nem jön vissza.. Utálom magam

18/L

2013. máj. 12. 18:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
23%

1. Te egy beteg ember vagy (bulimia)

2. Mit diétáztál te eddig, ha azt hiszed 1 nap alatt majd visszajön bármi leadott zsír? Neked semmi biológiai ismereted nincs? Akkor hogyan diétáztál?

3. Menj el pszichológushoz. Holnaptól csak hús és zöldség legyen a hűtődben.

2013. máj. 16. 10:43
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem szabad megvonnod a szénhidrátot a szervezetedtől. Rövid távon talán leadsz pár kilót, de 1-2 hét múlva a szervezeted követelni fogja, és akkor jönnek a falási rohamok, amit már írtál is. Korábban én is sok diétát kipróbáltam, de egyik sem vált be. Az egyetlen ami segít, ha kevesebb kalóriát fogyasztasz, mint amennyit elhasználsz. Ezt sporttal is tudod támogatni. Menj el futni, vagy menj el egy edzőterembe, az motivációt ad.

Próbálj meg kiegyensúlyozottan táplálkozni. Ne vonj meg semmit magadtól, de ügyelj arra, hogy ne "zabálj", hanem kisebb mennyiséget egyél (átlagos adagot). A három főétkezés között ne édességeket és chipseket egyél, hanem inkább gyümölcsöt, zöldséget... kerüld a cukros üdítőket, igyál helyette tiszta vizet, ásványvizet stb. Egyedül vacsoránál figyelnék arra, hogy kevesebb szénhidrátot egyek, tehát semmi kenyeret, vagy max egy szeletet, inkább salátákat. Rengeteg féle ízletes salátarecept van az interneten is, amik nem a megszokott unalmas saláták. Ha pedig egy nap többet eszel ne ess kétségbe. Másnap próbálj meg tiszta lappal indítani.

2013. máj. 17. 10:54
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

"Nem szabad megvonnod a szénhidrátot a szervezetedtől. Rövid távon talán leadsz pár kilót, de 1-2 hét múlva a szervezeted követelni fogja, és akkor jönnek a falási rohamok, amit már írtál is."

Hogy mi? Nem az alkoholról beszéltünk, azt persze hogy nem szabad megvonni. Szénhidrátokról írtál. Hát az ember fejlett lény, nem baktérium hogy szénhidrátokra legyen szüksége.. zsír és aminosavakra van szükségünk, szénhidrátokra nincs. Ha mellette alkohol is van (hiszen pontosan annyira fontos mint a szénhidrátok) akkor baj nem lehet.

Falásrohamokról csak egy cukorfüggő tud beszélni. De a kóros lelki/testi állapotot én nem vetíteném ki általánosságban minden emberre. Talán azért még nem cukorfüggő mindenki, főleg 18 évesek között.

2013. máj. 17. 11:00
 14/14 anonim válasza:

Nem azzal van a baj, hogy nem tartottad be a diétádat, hanem azzal, hogy hánytatod magad! Remélem, nem régóta tart ez, és még vissza tudsz fordulni!

Kérj tanácsot szakembertől, mert:

-a túl gyakori hányástól tönkremegy a gyomrod, a fogad, a bőröd, a hajad pedig hullani fog

-állandóan büdös lesz a szád

-ha pedig már kellően túlerőltetted a nyelőcsöved, akkor megeshet, hogy felszakad. Ez esetben hosszú és fájdalmas halál vár rád.

Nem akarlak megijeszteni, csak arra próbállak rávenni, hogy hagyd ezt abba és menj el orvoshoz minél hamarabb!

Ha fogyni szeretnél, kérheted dietetikus tanácsát, együtt összeállítjátok a legmegfelelőbb étrendet.

Milyen magas és hány kiló vagy egyébként?

2013. máj. 18. 17:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!