Ok, tudom, hogy nem kellett volna ezt egyem. De kb. hány kcal?
Már nem bírtam ki,nagyon megkívántam...
nagymamám készített lekvárt,sok fajta gyümölcsből,egy fél borkánnal megettem,elég édes volt...hány kcal lehet kb. ?
Mit?
Én vagy iszonyú és egyértelmű állatságokat írok, tele maró gúnnyal, de általában ez látszik az írásomon, sokszor telerakom szmájlikkal is.
A komoly táplálkozástudományi bombákat viszont halálosan komolyan írom, a fentebbit is. Az ilyen témájú TÉNYKÖZLÉSEKET persze néha nehéz lehet laikusként hova tenni, mert ha a táplálkozáselmélet odáig terjed hogy x kalóriát kell enni hogy fogyj.. és ami fölötte van azt már hízásnak nevezik, nos akkor sajnállak, olvass többet és értelmesebbet, gondolkodj sokat és logikusan.
A zsír és a hús (fehérje) nem emeli meg a vércukorszintedet (a zsír semennyire) következésképp az inzulinszintedet, következésképp biológiai képtelenség hízni ilyen ételektől.
Viszont ideális táplálékok, tehát edd. Ne egyél mellette cukrot, lisztet mert az viszont zsírosít. Sajna a sajt és a joghurt is.
A zsír nem zsírosít ? :O
Amúgy a főzelékekben amennyi liszt van az nem olyan sok,nem ? Minden nap szoktam enni,tejföl is van benne :D
A szervezeted működése nem hanyagolja a biokémiát.
Márpedig ennek megfelelően ha az inzulinszinted alacsony (normál) akkor nincs hízás (ami kóros).
Szintén biokémia, érdekes kérdés hogy egy viszonylag kevés liszt a főzelékben ilyen szempontból mennyit számít. Lehet, hogy már egy kevés liszttel bevitt többlet keményítő is elég ahhoz hogy az étkezéssel bevitt tápanyagok raktározódni kezdjenek. Tehát önmagában a liszt kevés, de a tested meg raktározó üzemmódba áll miatta?
Nem tudom, csak a tapasztalat az hogy a fogyókúrázók liszt nélkül eszik a főzeléket.
Természetesen az egészséges táplálkozást keresők is liszt nélkül eszik, de inkább azért mert fölösleges glutén és lektinterhelést okoz már egy kevés liszt is, ami fölösleges.
Szerintem minél kevesebbet lelkizz azon hogy mit ettél meg és mit nem, viszont ha van kedved hozzá akkor figyelj oda hogy csak úgy megszokásból ne egyél kérdőjeles kajákat. Mennyivel jobb lenne úgy fogyni, hogy tök jól laksz, finomakat eszel közben kicsattanóan egészséges és energikus vagy, és nem foglalkozol kalóriabevitellel?
Hát nem tudom,több mint egy hónapja eszek minden nap főzeléket és fogytam egy pár kilót...
Ráadásul még pajzsmirigy(alulműködés) beteg is vagyok,
Én enném a főzelékeket liszt nélkül ,de ez nem tőlem függ,a tegnap még puliszkát(utálom) is belém gyúrtak,avval fenyegettek,hogy ha nem visznek a kórházba...szóval...ez van,muszáj lisztel egyem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!