Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 110 kg-ról új életet kezdeni....

110 kg-ról új életet kezdeni. De hogyan?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 4 év alatt jött rám 50 kg plusz. Most 165 centi vagyok és 110 kg. Borzalmas.

Az az igazság, hogy nem is tettem ez ellen semmit: akár hajnali háromkor is nekiálltam spagettit főni, ha megkívántam, egész nap csak ülök/fekszek, semmi sport

Reggelig sorolhatnám a hibákat, de szeretnék ennek véget vetni, MOSTANTÓL!

Nem tudom, hogy mit egyek, mit sportoljak, mennyiszer, mennyit, és, hogy mennyi idő alatt lehet változás.

Nagyon kérlek titeket, segítsetek, adjatok tanácsot!

Egy elkeseredett 25 éves lány

2013. máj. 2. 00:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Lassan de biztosan le tudsz fogyni ha megváltoztatod az étrendedet, elkezdesz sportolni.

Kezdésnek:

Mostantól kezdve NINCS

- kenyér

- lisztes dolgok

- cukor

- nassolás

Heti 5 alkalommal elmenni edzőterembe és a futópadon 60 perc zsírégető program vagy kalória program. Futni nem kell (nem is tudnád sokáig ekkora súllyal) elég ha "sietős" módban csinálod. Lehet evezni, biciklizni cottrainert használni. Majd 30 perc súlyzós edzéseket is csinálj hogy izmot ne veszíts..

A legfontosabb hogy naponta többször egyél de keveset. A cél az hogy sose legyél éhes...

Ha betartod, és lelkiismeretesen csinálod akkor 2 év alatt akár 60-70 kilóra is lefogyhatsz..

Én 160 cm vagyok és 97 kiló voltam. Én ezeket csinálom, és jelenleg 86 kiló vagyok.. Még mindig kövér vagyok, de már lelkesebb, és ami a lényeg kitartóbb...

41/N

2013. máj. 2. 01:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell beszarni, ha az elhatározásod tényleg megvan, akkor szépen le tudsz fogyni. Ha másnak megy, neked is fog.

Először is dobáld ki a lakásból/hűtőből (ill. ajándékozd el) a bűnös csábítást :D Csoki, cukros kakaó, ropi, gyümölcsjoghurtok, tészták (!), tömény cukros kekszek, párizsi, cukros üdítők.

Ha ez megvan, szépen regisztrálsz ide:

kaloriabazis.hu

Megadod az adataidat, kiszámolod mennyit kell(enne) enned.

És olvasd el ezt a cikket, főleg a farmernadrágos kép alatti részt:

[link]

Egyéb tanács:

-igyál sok VIZET, legalább napi 3 litert

- napi 5-6x étkezz, kisebb adagokban

- délelőtt ehetsz szénhidrátos kajákat (barna kenyér, zabkása, banán néha-néha), ebédre valami húst rizzsel, utána már fehérje legyen inkább az étkezéseidben (húsok, tojás,sovány túró, stb.) Keress rá a 'szálkásító étrend' kifejezésre, na ott konkrét kajákat is találni fogsz, most hosszú lenne felsorolni.

- MOZOGJ. Nincs mese, ezt nem lehet elsumákolni. De én nem ugrabugrálásra meg futásra biztatlak. Menj mindenhova gyalog, ahová csak lehet. Lift helyett lépcsőzz. Végezz erősítő gyakorlatokat otthon, semmit ne kapkod el, lassan csináld a gyakorlatokat, így kevesebb a sérülés lehetősége és jobban meg is dolgoztat (keress rá a 'fegyencedzésre', jó gyakorlatok vannak benne.

- Ne akarj 1 hónap alatt lefogyni. Heti 0,5 kg az egészséges ütem (mivel sok felesleged van, lehet, hogy eleinte nálad ez több lesz). Fogyj lassabb ütemben, de egészségesen.

- Ha netán félrekajálsz/bezabálsz egy nap, ne depizz és süppedj vissza a még több zabálásba. Egy napot elcsesztél és kész, másnap folytatod a diétát és kész.

- Az éjszakai zabálásokat felejtsd el. Ha már annyira nyammogni akarsz valamit, egyél egy kis csemegeuborkát vagy céklát :D

Ha már a felét megfogadod annak amiket leírtam neked, az is haladás.

2013. máj. 2. 01:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Annyi még, hogy ha nem akarsz edzőterembe menni (én se akartam nyilvánosan szenvedni mikor kövér voltam....), ugyanúgy otthon is edzhetsz ill. elmehetsz gyorsan gyalogolni egy fél órát-órát a környékeden. A kondibérlet árát meg költheted normális kajákra.
2013. máj. 2. 01:24
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

Mindenkinek magának kell rájönnie, milyen módszerrel tud fogyni. A lényeg az, hogy minden a fejben dől el! Ha nem hiszel benne, hogy le tudsz fogyni, akkor nem is fogsz! Különböző diéták, fogyibogyók hatástalanok! Be ne dőlj nekik. Csak életmód váltással tudsz bármit is elérni. Én 106 kilóról indultam, két év alatt fogytam 25 kilót. Az első évben nem sportoltam semmit, nem is tudtam volna az izületeim miatt. (Az nem igaz, hogy mozgás nélkül nem lehet fogyni! ) Szerintem majdnem mindent lehet enni, de csak mértékkel! Az én kajálásom úgy alakult, hogy reggelire ittam egy bögre forró italt, hozzá valami sütit. Ebédre vagy csak levest, vagy csak másodikat ettem, ebéd után már semmit, csak este hatkor egy nagy bögre zöld teát. Mozgás annyi, hogy eleinte egy, majd két három megállóval előbb szálltam le munkába jövet-menet a járművekről, és tempósan gyalagoltam. Ezzel egy év alatt 15 kilót fogytam. A második évben ugyanez a módszer, plusz hetente háromszor négyszer egy óra aerobik, zumba, vagy kocogás, még 10 kiló. Nem mondom, hogy ez biztosan jó módszer, de nekem ez vált be! Még egy dolog; ne akarj gyorsan fogyni, annak sosincs jó vége!

Sok sikert, kitartást! :)

2013. máj. 2. 05:24
 5/11 anonim válasza:
85%

Csináltass egy teljes vérképet is, vizsgáljanak pajzsmirigy hormon szintet is (TSH). Reméljük tényleg csak a túlevés okozta ezt a nagy mértékű hízást.

Sok sikert a diétádhoz, én is hasonló cipőben járok, csak én 173cm vagyok, viszont hypothyreosis-m van, így jóval nehezebb a fogyás.

Az új élethez pedig én ajánlom a kondi termet. Ha megveszed a bérletet akkor van motiváció, hogy igenis el kell menni és nem lehet elsunnyogni mint otthon, hogy majd holnap.. :)

Diétában pedig ajánlom, hogy kerülj mindenféle szénhidrátot ami nem zöldség és gyümölcs. A burgonya hiába zöldség az is felejtős, vagy csak ritkán és keveset. Ha mindenféleképpen tésztát szeretnél enni akkor durum tésztát vegyél az lassabban felszívódó szénhidrát. Érdemes utánanézni a lassan felszívódó szénhidrátoknak és inkább csak azokat fogyasztani, ha már mindenféleképpen kell, de inkább maradj csak a zöldség, gyümölcs, hús, tejtermék fogyasztásnál. Kivétel a mindenféle édes joghurt, puding stb. a light sem jó, többet árt mint használ. Mindenféle készételt, mesterséges ízesítőket, édesítőket, tartósítót próbálj kerülni. Édesítésre használható természetes cukorhelyettesítő a xilit=nyírfacukor, eritrit/eritriol, stevia. A méz is nagyon egészséges, de magas a cukor, kcal tartalma és nem mellesleg gyorsan felszívódó szénhidrát. Ajánlom az inzulinrezisztenciás, cukorbeteg diétáknak a lényegét, vagy a paleolit életmódot. Amennyit tudsz belőle tartani annyit, de jó alapokat adnak a diétás korszakhoz, vagy akár egy új életmódhoz.

2013. máj. 2. 07:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 3/4 év alatt fogytam le 110 kg-ról 85-re.

A kiindulásnál rengeteget ettem, csak kenyeret, péksütiket, cukros löttyöket, édességeket.

Annyin változtattam, hogy a reggeli maradt ugyanaz, de kevesebb, evédre általában fehér húst ettem kevés körettel, vacsira pedig túrót édesítővel. Nem mozogtam hozzá, nem is bírtam volna.

Így lettem 85 kg.

Aztán terhes lettem, és minden vissza állt a régibe. Kívántam a csokit, a cukros italokat, a kenyeret. Volt, hogy egy ültő helyemben gépezés közben lecsúszott 10! zsemle. A napi 1 tábla csoki majdnem alap volt.

Visszajött az egész, sőt, még több. Mire a fiam 8 hónapos lett, már 116 kg-t nyomott a mérleg.

Akkor ismét terhes lettem.

Most vagyok 14 hetes, de a pici segít nekem. Nem kívánok enni, édességet, inni is inkább vizet iszom. Már 6 kg észrevétlenül lekúszott ez alatt a 3 hónap alatt, pedig a változás most még kevésbé drasztikus. Ugyanazt eszem, mint korábban, csak sokkal kevesebbet, nincs édesség és általában vizet iszom. De ugyanúgy eszem kenyeret, felvágottakat, joghurtot. Persze ez nem így helyes, nem ezt ajánlom, hanem az első módszeremet.

Én is le fogok fogyni, ahogyan Te, és hamarosan mozgással is gyarapodik a fogyásom, hiszen 2 2 éven aluli után kell majd futkosnom.

Sok szerencsét és kitarást, mindkettőnknek!

2013. máj. 2. 07:54
 7/11 anonim ***** válasza:

Életmódot kell váltanod. Ekkora túlsúlyból a kilók kezdetben nagyon gyorsan olvadnak, meglesz a sikerélményed, ami segíteni fog a folytatásban is.

Mozgásnak kezdetben kiadós sétát javaslok, de számtalan ducitornát találsz a youtube-on, ami nem terheli meg az izületeidet. Az eddig leírt étkezési tanácsokat fogadd meg!

Ne feledkezz meg a napi 3-4liter víz megivásáról!

2013. máj. 2. 08:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

190 cm vagyok és 187kg voltam.. már közepes fokú depresszióm volt mikor azt mondtam MOST ÁLLJ ÉS NE TOVÁBB.

150kg vagyok jelenleg 4 hónap alatt.

Edzőterembe járok heti 4x és 1500kcalt eszek naponta.

Egy 20 éves srác.

2013. máj. 2. 14:40
 9/11 anonim ***** válasza:

116 kilóról indultam az ősszel. Most vagyok 89 kiló (-27 kg eddig).

Ha tudomásul veszed, hogy NINCS CSODA, nincs fogyasztószer, tuti 90 (vagy bármennyi) napos kúra, aminek a végén visszaállhatsz az éjjeli tésztaevésre, akkor nyertél.

Nincs titok. Normális étkezés, ahol nem eszel gyorsan felszívódó szénhidrátokat (cukor, liszt!!!) alacsonyan tartod a zsírbevitelt, és magasan a fehérjét, és persze sport. Én is az edzőtermet tudom ajánlani, hogy ha fogysz, akkor ne izmot veszíts (a súlyzós edzés segít megtartani az izmaidat, hogy testzsírt veszíthess, kevés izmot bonts).

Tehát napi 4x csirkemell, sovány túró, brokkoli, karfiol, zöldbab, zabpehely, sok víz, és kezdetben 3 edzés hetente, utána majd emeled ha kell.

A kaloriabazis.hu tényleg jó, mutatja a bevitt szénhidrátot, zsírt, fehérjét is... regisztrálj.

Ha kérdésed van, írhatsz privátot.

Sok sikert!!!

2013. máj. 2. 17:40
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Napi 2,5-3g x testtömegkg fehérje és 1-2g x testtömegkg szénhidrát (ch).

Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.

ch:zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség

zsír: omega3, lenmagolaj.

mintaétrendek: [link]

Érdemes a sárga kapszulát is elolvasni (bodybuilder.hu)

2013. máj. 2. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!