Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy éljek teljes életet...

Hogy éljek teljes életet anélkül, hogy visszahízzak?

Figyelt kérdés

Májusban elhívtak egy hétvégére(haverokkal elutaznánk valamerre), de lemondtam, mert én csak a saját, megszokott kenyeremet, sovány sonkámat tudnám enni(nem cipelhetem magammal a hűtőt).

Két hete elhívtak pizzázni, de nemet mondtam.

Ma szintén meghívást kaptam egy péntek délutáni szalonnasütésre. De ott is mit egyek? Virslit nem eszek, szalonnát nem eszek, kenyeret csak az én fajtámból, de délután már inkább nem ennék szénhidrátot. Egyek hagymát magában, vagy mi??

Nagyon rossz, kimaradok minden közösségi programból és már semmi emberi társaságom nincs, minden a kaja köré épül! :((

2013. ápr. 24. 16:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
mond, hogy vegán vagy:D
2013. ápr. 24. 17:22
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyuszika, hacsak nem egy lakatlan szigetre mentek satrazni akkor valoszinuleg lesz egy bolt ahol ugyanezeket meg tudod venni. Ha ugyanannyi energiat fektetnel a megoldasok keresesebe mint a kifogasok gyartasaba sokkal konnyebb lenne az eleted.
2013. ápr. 24. 17:24
 13/22 anonim válasza:
Nem szabadna ennyire a végletekbe esned... Ez elég gáz. Lemondasz minden programot, hogy vissza ne hízz? Hosszú távon ez tutira frusztrációt okoz, (rájössz, hogy egyedül vagy)akkor meg nagyon megérte... :(
2013. ápr. 24. 17:25
 14/22 A kérdező kommentje:

Igazatok van. :(

De annyira rosszul esik, amikor látom az összes ismerősömet megenni egy zsömlét reggel és elszomorodok, hogy én már többé nem élhetek olyan egyszerűen mint ők, hanem csak speciális kajákat ehetek, azokat is mértékkel :((

szinte minden nap sírhatnékom van, hogy 2-3 éve még én is átlagos életet élhettem. és annyira boldog voltam akkor. csak a puhaságom volt az, ami véget vetett a boldogságnak. valamit valamiért nemde? :) most jó alakom van, de boldogtalan vagyok hogy nem ehetek semmit, régen boldog voltam hogy sokfélét ehettem, de mégis rosszul voltam önmagamtól.

2013. ápr. 24. 17:42
 15/22 anonim ***** válasza:

Hajajj, szomorú ez... Én nem vágyom arra, hogy glutént, cukrot, glükózszirupot és mindenféle mesterséges cuccot egyek. Sokkal boldogabb vagyok a "speciális" ételeimmel és jobban is érzem magam így.

Oh Boyjal vagyok egy véleményen. Nem látom a problémát. Vigyél, vegyél, annyi.

Én voltam egy virslis paprikáskrumplifőzéssel egybekötött tréningen, a saját kis kenyerem (magokból, finom és laktató s van benne úgy kb. minden, kivéve a C-vitamint s még egy-két dolgot, de zöldséget és gyümölcsöt úgyis eszem) s némi zöldség és alma remekül elfért egy kis dobozban. Aztán végül egy liter vizet "ebédeltem", de ez ilyen, nem voltam éhes. Beszélgetni azért lehet másokkal, nem kell ugyanazt ennünk.

Azt mondod, ez egy pár órás program volt.

Nos, hamarosan megyek 48 órás motoros teljesítménytúrára, csütörtök reggel indulok s valószínűleg hétfőn vagy kedden érek vissza haza (bár igaz, egyszer itthon alszom, mert úgy jön ki a túra). Namármost, magán a túrán alig lesz egy kis időnk megállni boltolni, de azért pár szem zöldség-gyümölcsöt tudunk venni... Viszek főtt tojást, a kenyeremet, magokat és aszalt gyümölcsöket, remekül elleszek :)

Azt hiszem, sok ember boldog lenne, ha ez lenne mondjuk a 100. legnagyobb problémája... Sokkal nagyobb kihívások vannak az életben ;)

Kivételeket pedig tehetsz, ha nincs bajod az adott étellel, csak általában nem fér bele. "Délután már inkább nem ennék szénhidrátot" - egyszer egyél, annyi, vagy ha nem, akkor egyél mást, de ne panaszkodj, hogy nincs mit...

Ha alapvetően szimpatizálsz a pizzával, akkor pedig menj pizzázni és ossz meg valakivel egyet, vagy ilyesmi.

Te sosem utazol el? Otthon ülsz a saját hűtőd mellett?

Én az életmódváltásom óta nem nyaraltam, érdekes lesz majd :D Majdnem paleós és majdnem ovo-vegán vagyok, nem akármelyik étterem van erre felkészülve, bár azért akad, s a szállásokon is gyakran lehet főzni... Boltban csak zöldség, gyümölcs és mag az, amit meg tudok venni és enni azonnal. Esetleg valami jóféle sajt, de olyat nem eszem gyakran és akkor is keveset. De nem látom, hogy ez akadályozna a szabad mozgásban :)

2013. ápr. 24. 18:03
 16/22 anonim ***** válasza:

nem azért, de szerintem ha reggelente megennél egy zsömlét, neked se lenne bajod.

egyébként kenyeret magadnak vihetsz a sütögetésre, egy kis szalonnát ehetsz este, akkor maximum előtte nem eszel annyit és utána nap is visszafogod magad ha ennyire zavar. aztán elmész edzeni

2013. ápr. 24. 18:03
 17/22 anonim ***** válasza:

Figyi, és ha te is beszálnál?

Én pl már eszek lisztes dolgokat. Max fele liszt fele tönköly vagy zab vagy egyéb liszt. Mikor hívtak pizza sütésre, vittem a kis tönkölyös tégelyem és mondtam, hogy isteni pizzát fogunk rittyenteni! És a végén az én "egészséges" pizzám jobb lett mint a sima. Mindenki rákattant teljesen.

Mikor 1 hétre elmentem, akkor vettem több zöldséget a sarki boltosnál, azt felvagdostam és ettem a hús mellé. Ennyi.

Amúgy a szalonnába nem halsz bele, kell a zsiradék, csak a kenyeret hanyagold.

2013. ápr. 24. 18:10
 18/22 anonim ***** válasza:

menj el és egyed amit mindenki! :) csak esetleg kevesebbet vagy aznap a többi ételt fogd vissza vagy mozogj többet.

ha leépíted a barátságaidat, akkor plusz egy OK lesz a boldogtalanságra. mert egy idő után már hívni sem fognak.

2013. ápr. 24. 18:17
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha meghívtak szalonnázni, akkor szólj, hogy te zöldségeket ennél inkább. A régi fajta kotányi fűszersóval isteni! :)

A pizzázó helyett mondhattad volna, hogy máshová menjetek.

A hétvégére meg az adott hely boltjában is tudsz dolgokat venni.

Ennyire életképtelen hogyan lehet valaki?

Te nem is akarsz kimozdulni otthonról!

2013. ápr. 24. 18:27
 20/22 anonim ***** válasza:

Én megértelek valamilyen szinten, DE mindenre van megoldás.

Igenis vidd magaddal amit eszel, szeretsz(már ha nem romlik). Mi is most elutazunk, de viszem magammal és ott is van bolt,nem veszek mást csak azt mint itthon is. Most ha elmész egy pizzázóba velük nem lesz semmi bajod tőle, max eszel egy FÉL szelet pizzát,és növeled mellette a mozgást.Vagy te pizza helyett kérsz mást :) Ha kirántott hús, megeszel egyet salátával a többi étrenden maradhat ugyanaz. Engem ma fagyizni hívtak, elmentem velük és ettem egyet belőle míg ők 3-mat. Majd hazajöttem és többet tornáztam, egyáltalán nem kellemetlen. Ha cukkolnak vele, vedd viccesre az "ügyet"! Ha figyelsz magadra nem fogsz vissza hízni, de ne zárd ki magad mindenből! :)

2013. ápr. 24. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!