Hogyan fogyjak le 10 kilót?
Nagyon szeretem az édességet, és sajnos nagyon hamar meglátszik rajtam, ha eszek. Akár ételt, akár csokit eszek, az azonnal látszik. Túlságosan hajlamos vagyok a hízásra. Két éve kezdtem bele drasztikus, gyors fogyókúrába, amitől 10 kilót lefogytam, de szinte nem ettem. Most 10 visszajött, és idegesít. Csak nagyon keveset tudok enni, ahhoz, hogy le tudhassam a kilóim adni. Próbáltam már teát, de nem hatott.
Kérem, aki tud, ajánljon valami módszert.
Nem keveset kell enni, hanem minőségi kaját. Tehát:liszt, cukor, hüvelyesek, krumpli, rizs, tej, tejtermékek kilőve, gyümik reggel, délelőtt.
Húsok, halak, tojás és sok-sok zöldségféle, saláta. Ilyen egyszerű!
A te példád is bizonyítja, hogy a koplalós, gyors fogyókúra csak egy ellenőrizhetetlen jojóeffektus beindítására jó. Fogyj lassan, de tartósan!
A koplalás hatalmas butaság, aki ezzel szeretne súlyt veszíteni (és nem zsírból fogyni) az nyugodtan számítson rá, hogy vissza fogja szedni, mellesleg gyengülhet, romolhat a koncentrációs képessége és nem mellesleg nem így érhetjük el az álomtestet.
Az elsőnek abban igaza van, hogy nem a keveset evés a lényeg a fogyókúránál, hanem hogy mit eszünk. Azt viszont nem értem, mi a probléma a rizzsel, ha már itt tartunk, a krumpliban és a hüvelyesekben sincs sok kivetnivaló. Ellenkezőleg, az egyik legelsőrendűbb szénhidrátforrások, a rizzsel az élen. Pontosan, hogy lehet őket fogyasztani az étkezéseknél, sok zöldséggel. Az alapvető minta az, hogy sovány húsokat fogyasszunk sok zöldséggel és valamilyen komplex szénhidrátforrással, lehetőleg napi 4-5 étkezésbe egyenletesen szétosztva. Cukrok, fehér lisztes dolgok, telített zsírok kilőve. Viszont a gyümölcsfogyasztásra is oda kell figyelni, hiszen egyes magas fruktóztartalmú gyümölcsök a hízékonyaknál pont nem előnyösek.
A végével megint egyet értek, ha valaki koplalással még ha gyorsan le is tud fogyni, az valóban hamar visszajön, mivel valamennyi zsír mellett persze tetemes részét víz, glikogén és izom képezi a leadott kilóknak.
Az étrend mellett persze sportolással kiegészítve volna a legideálisabb fogyni akarni.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket, de érdeklődnék még valamiről:
Olvastam, hogy reggelire a Görög joghurt fogyókúrázóknak a legideálisabb. Valóban így van?
Az étkezésre pedig visszatérve, majdnem minden nap későn 5 órakor 4 órakor megyek haza. Állítólag 5-6 óra után nem jó enni. Lehet az, hogy később megyek haza, de akkor eszek rendesen ( leves, hús, vagy más), amit egész nap nem tudtam!? Néha megesik, hogy 7-re vagyok otthon.
Tehát a natúr joghurtok, gyümölcsök jöhetnek!:)
És a Görög joghurt jó ebben?
Úgy hallottam, persze nem tudom mennyire igaz, hogy jó.
Szerintem biztos jó a Görög is. :) én mondjuk csak az Activiát szeretem. szoval azt ettem/eszem. :)
de szerintem teljesen ugyanaz. a lényeg hogy natúr legyen és ne cukros! :)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget.
Kipróbálom majd az Activiát is. Azt még nem igazán ettem gyakran. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!