Kinél mit jelentett az életmódváltás?
Itt most elsősorban arra gondolok, hogy mennyit fogytatok, mennyi idő alatt. Nekem legalább 25-30 kilót kéne, hogy a régi súlyomat elérjem, jó lenne egy év alatt, de már örülnék mondjuk 1 év alatt 15 kilónak is. Olyan lenne jó, amit hosszú távon lehet tartani. És nem, nem a csirke + rizs + fehérje turmixra gondolok, hanem a szokásos, 6 után nem eszek, sokszor kicsit és társaik. Ezeket én is próbálom tartani, egyre kevesebb kenyeret és tésztát eszek, próbálok több vizet,kevesebb üdítőt inni. Tudom, hogy ezek apró dolgok, de olyan kell, ami tényleg tartható, tehát élhetem úgy az életem, hogy nem kell gondolkodnom, vagy lemondanom dolgokról. Nyilván nem tudok minden este salátát enni, vagy párolt brokkolin élni. Mennyi mozgás volt az, ami bevált nektek? Bocsánat, nem negatív szeretnék lenni, hanem eddig mindig mindenre volt kifogásom, most szeretnék valóban változtatni, 26 éves vagyok, és megterhel, ha felmegyek a lépcsőn. Ezen változtatni AKAROK! És ehhez kellene tapasztalat :) Holnap megyek pajzsmirigy vizsgálatra, valószínűleg ez is gond, de nyilván nem ez a megoldás, az csak az egyik ok. Nem lehet mindent gyógyszerrel kezelni, főleg, ha nem is az a probléma.
Várom a tapasztalatokat. Tehát ilyen havi 1-2 kilóval elégedett lennék hosszú távon. :) Köszönöm a segítséget!
Bocsi folytatom:-)
Szóval a mindennapi levessel sokat tettem egészségünkért,illetve heti 1-2x főzelék az ebéd.Mivel leves minden nap van,ezért ha túl hízlaló a második akkor inkább eszek több levest több sűrűvel.
Ha olyan az ebéd,hogy mellé rizs vagy krumpli a köret,akkor mindig párolok zöldségeket is.Van 2 szintes párolóm,egyik szinten a rizst párolom,másik szinten a zöldségeket,igy nem kell a rizshez étolaj,és időt is nyerek.Pár hónap alatt eljutottunk odáig,hogy már több zöldség fogy,mint rizs.
Vacsira eszünk üresen virslit zöldségekkel,túróból és natur johhurtból szoktam krémtúrót csinálni,vagy 2 tojásból lapos omlettet,megtöltöm felvágottcsikokkal,uborkacsíkokkal,kis kechuppal és felcsavarom mint a palacsintat.Gyakran a vacsi is leves,nálunk már a gyerekek is nagyon levesesek,és jól is laknak vele.
Eddig mindig jo kis szénhidrátdús kajákat csináltam,mert azt hittem az laktatja csak igazán a férjemet is de rádöbbentem,hogy nem.Ugyanolyan jól lakik párolt zöldséggel is,nem éhezik meg hamarabb mint a paprikáskrumplitól.Természetesen a többieknek fözök azt is,meg krumplistésztát de arra ügyelek,hogy olyankor legyen valami elözönapi maradék szénhidrátszegényebb fogás.
De azt is megcsinálhatod,hogy ha a családnak főzőm pl rakottzöldbabot,csinalsz egy pici kör alaku jénaiban magadnak plusz egy adag rizs nélküli zöldbabot is.
Üditő nálunk már nincs,csak víz,tea és szörp néha,ha jön vendég meg tudjam valamivel kinálni.
Ha okosan csinálod,nem kerülnek sokkal többe a zöldségesebb kaják se,a futás és torna is ingyen van.Nem mondom,a mai napig sok fejtörést okoz a kaja kigondolás,spórolásos fejszámolás,de szeretem csinálni:-).
Nkünk is volt párolónk, aztán elromlott és kiderült, hogy pároló nélkül is lehet párolni.
De próbálj ki módszereket és aztán maradj egy mellett. Pl. ha nem eszel semmi, de semmi keményítőt, akkor nem kell félned a kalóriától és akár sütheted is a zöldségedet. Viszont akkor 0 kenyér, akármilyen kiörlésű.
Joghurt: 1 liter legolcsóbb 2,8% tej, bele egy natur Aktivia, jól összekevered, szobahőmérséklettől függően másnap vagy harmadnap van egy liter finom joghurtod. (A tejet nem kell felforralni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!