Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Életmódváltás, és sport nagy...

Életmódváltás, és sport nagy túlsúly esetén?

Figyelt kérdés
Nagy túlsúllyal (kb. 30-35 kg)hogyan váltsak életmódot, és milyen sportba kezdhetek bele, ha eddig egyáltalán nem mozogtam? Mennyi idő alatt lehet megszabadulni ilyen sok felesleges kilótól?
2013. febr. 26. 10:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kímélő sportokat kell választanod, a diétád viszont olyan, mint bárki másé: szénhidrátszegény.
2013. febr. 26. 10:26
 2/12 anonim ***** válasza:

Az életmódváltás, az életmód váltás akár mekkora a súlyod, elhatározás kérdése.El kell döntened, miből álljon.

A sport kicsit nehezebb dió, az izületekre kell vigyázni ilyenkor, ezért nem ajánlott pl a futás, és a vele járó sportok.Ilyen esetben inkább az úszást, kerékpározást, elliptikus trainert ajánlott alkalmazni.

2013. febr. 26. 10:27
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom lényeges-e leírnom,nő vagyok, és 25 kg körülbelül 2-3 hónap alatt jött fel rám , úgy hogy már előtte is volt rajtam 5-10 kg felesleg. Vizsgálatokra jártam emiatt, de nem találtak semmit, hogy miért híztam hirtelen ilyen sokat. Ennek 1 éve, azóta nem igazán tettem semmit annak érdekében, hogy fogyjak, de most már nagyon szeretnék. Nem akarok eszeveszett fogyókúrába kezdeni, hanem egy olyan új életmódot szeretnék, amivel fogyhatok, és a fogyás után is élhetek aszerint.
2013. febr. 26. 10:27
 4/12 anonim ***** válasza:
A szénhidrátszegény diéta nem eszeveszett, a legmegfelelőbb számodra és fogyás után is tarthatod ( és érdemes is tartani ).
2013. febr. 26. 10:30
 5/12 A kérdező kommentje:
Miket érdemes ennem, és mik azok, amiknek mindenképpen "tiltólistára" kell kerülniük?
2013. febr. 26. 10:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Tiltólista: édességek, kenyérfélék, sütik, burgonya, rizs, a teljes kiőrlésű társaság

Amiket enned kellene: zöldségek, gyümölcsök, húsok, halak, diófélék, zsírok

2013. febr. 26. 10:40
 7/12 anonim válasza:
Kerüld a finomított dolgokat, fehér cukor, liszt, és a szénhidrát,csak teljes kiőrlésű dolgokat fogyassz, kerüld az üdítőket(helyette zöld tea ,ásvány víz) Nekem így sikerült 40 kg-ot lefogynom 1 év alatt,és tartom a súlyom!Az ételeket leginkább párold.Sportolni nem igazán sportoltam, egyenlőre kerüld a kardió edzéseket(Ilyen nagy súly esetén,nem ajánlott) Inkább kocogj,gyalogolj.min.napi fél óra.Naponta többször egyél piciket,és a táplálkozásod 70% min. legyen zöldség,és gyümölcs.. nekem bevált,és tartós!
2013. febr. 26. 10:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Ehetsz: hús, hal, tojás, zöldségek, gyümölcsök, nekem még a tej/natúr , nem cukrozott tejtermékek/ és a tk dolgok is beleférnek.

Amit ne egyél, vagy csak nagyon ritkán, csoki, csipsz, mindenféle alap porok, ne igyál üdítőket, a nem szénsavasak is ide tartoznak! Kekszek, akármilyen gabonamagvakkal is van tele, azt kifelejtik a reklámjukból, hogy telinyomatják cukorral :(

2013. febr. 26. 10:46
 9/12 A kérdező kommentje:
Ilyesmit, hogy édességek, chips, mindenféle porból készült tasakos ételek eddig sem fogyasztottam. Illetve nagyon néha kb. 2 hétben egyszer kis csokit, vagy üdítőt igen, de tökéletesen meg tudok lenni nélkülük. Zöldségeket nagyon szeretem, gyümölcsöket is szinte kivétel nélkül, tehát ezzel nem lesz problémám. Viszont eddig a reggelim szénhidrátból állt. Mindig kiflit ettem vajjal, felvágottakkal, jó sok sajttal(ráadásul itt nem olyan kifli kapható mint a legtöbb helyen, hanem jó sűrű, szinte olyan mint a kalács, ez ugye még rosszabb). Tudom, ez így nem jó. Miket ehetnék reggelire?
2013. febr. 26. 11:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Kezdetben olyan gyakorlatokat végezz, hogy semmiképpen ne terheld az izületeidet. Tehát főleg fekvőket és semmiképpen ne ugra-bugrás rubinrékásat.

A napi 3 liter víz bevitelére ügyelj, bár olyan tanács is van, hogy 15 kg testsúlykilógramonként kell napi 1 liter vizet fogyókúra alatt bevinni. Napi 1200 kalória alá semmiképpen ne menj a napi táplálékfogyasztásban és elsősorban a szénhidrátokat hagyd el.

2013. febr. 26. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!