Ha súlyos asztma miatt semmilyen cardiomozgást nem végezhetek, minthogy 5 perc után befulladok, akkor mégis hogyan fog eltűnni a hatalmas hasi hájam?
Én is asztmás vagyok. Lényegében semmilyen rendszeres mozgást nem lehet bégezni, csak erősíteni napi szinten és a zsír izommá alakul.
Ezzel már 7kg-t leadtam: Minden reggel és este 10 fekvőtámasz(ha nem megy rögtön tíz, akkor fokozatosan kell ráállni, de a fontos, hogy szabályos legyen; 10 hasprés:(lapockáig kell felhúzni, fontos, hogy a kezünket atarkóra rakjuk és egy vonalban legyenek). Ezeket megcsinálom 2x reggel és 2x este.
Ha főleg hasra híztál, akkor a diéta nagyon soakt segít és csinálj több hasizomerősítőt
(bár, nekem még ott van a tesióra)
Nem kell ugrabugrálni a fogyáshoz.
Normális étkezés kell (próbád kombinálni a 'paleo' és a 'szénhidrátszegény/szálkásító diéta' elemeit).
Igyál sokat ( 1 liter/20 testsúlykg).
Mozogj rendszeresen. Ez lehet tempós gyaloglás. Kb. 1 óra hosszat kell csinálni folyamatosan (lehet több). Ez nem fullaszt ki, nem terhel meg, hosszabb ideig is kényelmesen tartható. Heti minél többször csináld, ahogy bírod (ez olyan mozgás, amit akár minden nap lehet).
Aztán saját testsúlyos edzést is csinálj, ezt heti mondjuk 2 alkalommal. Ez azért kell, hogy ha lefogysz, akkor valami formád is legyen. Keress rá a 'fegyencedzés' és a 'pilates' edzésre, mazsolázz a gyakorlatokból. Lényeg, hogy egész testet átmozgató gyakorlatsort válogass össze (karok, hát, derék, csípő, combok, vádli, fenék), minden gyakorlatot végezz szabályosan és LASSAN. Na, így rendesen megdolgoztat, mégse fullaszt ki :) Többet ér 15 lassú és szabályos fekvőtámasz, mint 30 szabálytalan, ahol csak gyorsan rángatod a könyöködet.
Torna után mindig nyújts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!