Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az lehetséges hogy most ilyen...

Az lehetséges hogy most ilyen alkat vagyok és egyszerűen nem tudok hízni? De akkor kiskoromba miért voltam duci és ott miért látszott meg rajtam az meg hogy sokat ettem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!

Én kiskoromba olyan 7-8 évesen nagyon duci voltam mert bevallom imádom az édességet és az összes kaját és mindig zabálok. Most is ugyanúgy zabálok mint régebben sőt még többet egy átlagos napon 2500-3000 kalóriát fogyasztok és nem sportolok stb. És semmi ,,látszatja,, nincs a sok kajálásnak mert nagyon vékony lettem az orvos amikor meglátott elsőnek rögtön anorexiásnak vélt de a teszt kimutatta hogy ilyen fajta vagyok. Az lenne a kérdésem hogy most hogy hogy nem látszik meg rajtam a kajálás és kiskoromba meg miért látszott meg??

Genetikai alkat szerintem nem lehet mert akkor kiskoromba is vékony lettem volna nem csak most.

15 éves lány,168,45 kiló vagyok)

2013. márc. 24. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:

" de a teszt kimutatta hogy ilyen fajta vagyok"

Hát ezért, mit kell ezen elmagyarázni? Feltételezem endokrinológusnál voltál, szerintem elég jól tudatta veled a dolgot.

2013. márc. 24. 16:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Tiniként nem annyira meglepő ez, a szervezeted most érik, rengeteg energiát elégetsz.

Ha viszont hosszútávon, húszéves korod körül is fennáll ez, akkor menj el hormonvizsgálatra. Bár a biztonság kedvéért most is megteheted, ha jól tudom, például pajzsmirigy-túlműködés okozhatja ezt.

2013. márc. 24. 16:35
 3/3 dieta ***** válasza:
Próbálj nagyobb fizikai aktivitást vinni a mindennapjaidba.Ettől nőni fog az étvágyad és egyúttal az izom tömeg menyisége is. A bevitt energia csak támpont mivel egyéni jellemző ki milyen hatékonysággal hasznosítja az elfogyasztott ételt.Te a jelek szerint az átlagnál rosszabb hatásfokkal.Azok szokták mondani még a víztől is hízok akik az átlagnál jobban hasznosítják az ételt.Genetikailag belénk van kódolva ennek a hatásfoknak bizonyos mértékű szabályozása a bőség és az éhínség kiegyenlítése miatt. Igazán az volna a valódi megoldás ha helyre lehetne állítani a szervezet szabályozó rendszerét.Ehhez viszont előbb ki kel deríteni az okot.
2013. márc. 24. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!