Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit egyek vacsorára?

Mit egyek vacsorára?

Figyelt kérdés

Reggeli: narancs zabpehellyel és egy joghurttal leöntve

Ebéd: csirke, párolt zöldség

De a vacsorával mindig bajban vagyok... tegnap Abonett volt csirkemellsonkával, de nem nagyon akarok ilyen adalékanyagos felvágottakat enni.

2013. márc. 12. 13:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Körőzött, gyümölcs saláta, párolt zöldség, húsleves, zöldségleves, joghurt, kefír, paradicsomszósz, gyümölcs szószok, főzelékek.
2013. márc. 12. 14:03
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha reggelire joghurtos zabpelyhet eszel, akkor bármit ehetsz vacsorára. Ugyan ennyire lenne csak rossz a kakaós csiga, túrós tészta.. sőt, tulajdonképpen este valamivel kevésbé rossz a túrós tészta, mint reggel a joghurtos zab, sajnos ez a helyzet.
2013. márc. 12. 14:10
 3/12 poiu ***** válasza:
Este is ehetsz zöldség + hús kaját. Az Abonett és a felvágott drágább...
2013. márc. 12. 14:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Ideális esetben növényeket: zöldségeket és ha kívánsz akkor valamilyen húsfélét eszel vacsorára. Fölösleges olyan hústerméket venni ami pépesített inakból, bélből, kaparékokból és mondjuk adalékokból, szójából áll. De magad által elkészített húsételeket, vagy füstölt húsokat ehetnél, és megfelelőek lennének.
2013. márc. 12. 14:12
 5/12 A kérdező kommentje:
De nem egyhangú napi kétszer húst enni zöldségekkel?
2013. márc. 12. 14:15
 6/12 A kérdező kommentje:
Sőt, most a joghurt is kilőve ezek szerint, akkor? Ja és nem értme a zabpehellyel mi a probléma.
2013. márc. 12. 14:15
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem egyhangú, sokféle hús és sokféle zöldség van, sokféle elkészítési móddal... Bár majdnem vegetáriánusként ezt nem nekem kéne írnom :D

Ha nem olvasod az itteni kérdéseket, még újdonságot jelenthet számodra, hogy én zöldséges rántottát szoktam vacsorázni (többnyire reggelizni is :)). Néha gombásat, sőt volt már szardíniás is. Fekete olajbogyó, lilakáposzta, cukkini, hagymák, hozzá retek, uborka, bíborherecsíra... Rengeteg lehetőség van és ez csak zöldséges rántotta! Van más tojásétel, s akkor a húsok választéka még sehol.

Ha nem vagy este különösebben éhes, akkor csak zöldséget/gombát is ehetsz, alapanyag és fűszerek terén is igen gazdag a választék. Ott vannak a jóféle sajtok is. A többi tejterméket nem propagálom, mert azokat nem eszem, sajtot sem sokat.

Ha se igazán éhes nem vagy, sem "rendes" ételre nem vágysz s elég egy apró nass, akkor pedig dióféléket is ehetsz, persze csak keveset, mert igen tartalmasak, főleg a zsír sok bennük. Finom, hasznos, tápláló zsírok :) De jóllakni azért nem lenne egyszerű velük ;)

2013. márc. 12. 14:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Leírhatjuk mi a gond a zabpehellyel és a tejtermékekkel.

Az ember táplálkozása meg egyhangú, ezt el kell fogadni. Csak sok tucatnyi ehető zöldségre és gyümölcsre korlátozódik a táplálkozásunk, rengeteg vízi és szárazföldi állattal.. ez nem lesz attól sokszínűbb, hogy 2 dologgal: gabonával és tejjel "változatosabbá" teszed.

Téglaport sem akarsz enni, pedig van annyira hasznos mint a zabpehely. Sőt, a vércukorszintünket és annak szabályozásában kevesebb gondot okoz a téglapor mint a zab, mégsem akarja senki enni.

2013. márc. 12. 14:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Tojás házi sonkával vagy kolbásszal.
2013. márc. 12. 15:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Zöldséges rántotta nekem is bejön mostanába de én egy tojglival csinálom :D mehet bele kaliforniai paprika gomba retek vagy bármi más. esetleg 2-3dkg sajt is hogy fincsibb legyen. Vki irta fentebb hogy rengeteg változatban lehet enni a húst a zöldséggel teljesen igaz,változatos és finom és tápláló :D (akár egy-két marék jázmin rizs fözve egy kis fött karfiollal :D stb)
2013. márc. 12. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!