Mit egyek vacsorára?
Reggeli: narancs zabpehellyel és egy joghurttal leöntve
Ebéd: csirke, párolt zöldség
De a vacsorával mindig bajban vagyok... tegnap Abonett volt csirkemellsonkával, de nem nagyon akarok ilyen adalékanyagos felvágottakat enni.
Szerintem nem egyhangú, sokféle hús és sokféle zöldség van, sokféle elkészítési móddal... Bár majdnem vegetáriánusként ezt nem nekem kéne írnom :D
Ha nem olvasod az itteni kérdéseket, még újdonságot jelenthet számodra, hogy én zöldséges rántottát szoktam vacsorázni (többnyire reggelizni is :)). Néha gombásat, sőt volt már szardíniás is. Fekete olajbogyó, lilakáposzta, cukkini, hagymák, hozzá retek, uborka, bíborherecsíra... Rengeteg lehetőség van és ez csak zöldséges rántotta! Van más tojásétel, s akkor a húsok választéka még sehol.
Ha nem vagy este különösebben éhes, akkor csak zöldséget/gombát is ehetsz, alapanyag és fűszerek terén is igen gazdag a választék. Ott vannak a jóféle sajtok is. A többi tejterméket nem propagálom, mert azokat nem eszem, sajtot sem sokat.
Ha se igazán éhes nem vagy, sem "rendes" ételre nem vágysz s elég egy apró nass, akkor pedig dióféléket is ehetsz, persze csak keveset, mert igen tartalmasak, főleg a zsír sok bennük. Finom, hasznos, tápláló zsírok :) De jóllakni azért nem lenne egyszerű velük ;)
Leírhatjuk mi a gond a zabpehellyel és a tejtermékekkel.
Az ember táplálkozása meg egyhangú, ezt el kell fogadni. Csak sok tucatnyi ehető zöldségre és gyümölcsre korlátozódik a táplálkozásunk, rengeteg vízi és szárazföldi állattal.. ez nem lesz attól sokszínűbb, hogy 2 dologgal: gabonával és tejjel "változatosabbá" teszed.
Téglaport sem akarsz enni, pedig van annyira hasznos mint a zabpehely. Sőt, a vércukorszintünket és annak szabályozásában kevesebb gondot okoz a téglapor mint a zab, mégsem akarja senki enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!