Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ilyen alakkal, milyen mozgást,...

Ilyen alakkal, milyen mozgást, illetve milyen étrendet ajánlotok?

Figyelt kérdés

Figyelem!!! Aki a súlyommal dobálózást, meg érzelmileg bántalmazással kezdené, az kérem most hagyja itt ezt a kérdést.

Szóval 165/130 lány

Milyen étrendet és mozgást ajánlotok ami tartósan de eredményhez vezet? Mert ha nem látok a mérlegen eredményt (olyan heti 1-2 kg) akkor teljesen bepánikolok, és alább hagy a lelkesedésem.

Eddigi próbálkozásom (5 napja)

Tegnap reggeli: 2 bajor rozs kenyér(szendvicsnek csinálva) salátával, uborkával, sajtkrémmel, és sajtal.

Tízórai: diétás szírsz

Ebéd: bármit amit főztek itthon, de csak annyi amennyi 1 bögrébe belefér.

Uzsonna: gyümölcs, vagy diétás joghurt

Vacsora: ugyanaz ami reggel.

Vacsora után szoktam tornázni, az időtartam változó de minden nap egy picivel bírok, általában addig tornázom amíg ki nem fáradok, hogy ne durranjon be a vádlim. Hétvégenként 1 napot az állatmenhelyen kutyasétáltatással töltök reggel 10-től délután 4-ig.

Mit csinálok rosszul, illetve mit csináljak jobban amivel eredményesebben tudok fogyni? Mert így nem látom sajnos az eredményt, így hamar ki fogok készülni, hogy minek is kínozzam magam, ha semmi eredménye? Tudom, hogy ami rajtam van az sem 1-2 hét alatt szedtem fel, de ha már 1-2 hét alatt látnám, hogy jobb a közérzetem, és jobban tudok mozogni is az is számítana elég sokat!!!

2013. márc. 4. 19:26
1 2
 1/12 Irooonmaaan ***** válasza:

Hello!

A sajtkrém meg a sajt együtt már tuti sok, és félek, hogy a sajt sem sovány, így valszeg az is rossz már önmagában.

Én inkább javasolnám reggelire a zabkását és a kenyér mellőzését, de ha még is kenyér, akkor a rozskenyér az jó választás.

A szírsz sajnos nem tudom mi. Mi az?

Jobb lenne ha ebédre se össze-vissza ennél, de ha csak ez megoldható, még talán ez mindig jobb mintha féktelenül zabálnál, de sokkal eredményesebb lenne az egész, ha ezt is rendbe tudnád rakni.

Uzsonnából hanyagolnám a gyümölcsöt, egy kis sovány túrót ennék helyedben, de a diétás joghurt se rossz.

Vacsora: ez az, ami totál rossz, utolsó étkezésre már jobb lenne minimális szénhidrátot enned. Salátát kéne mondjuk valami hal félével, vagy csirkemellel.

A tornát én inkább délutánra tenném nem pedig az utolsó étkezés utánra. Sajnos ilyen sok túlsúllyal nehéz megmondani mi a jó testmozgás, ha élvezed a tornát akkor az is jó lehet. Én azt javasolnám, hogy menj el sétálni egy kicsit erősebb tempóban, mint amikor normálisan sétálsz. Röviden ennyi.

Amúgy ha igazán komolyan akarod csinálni, akkor azt javaslom, hogy számold ki a kalória igényed és az alapján rendesen tervezd meg grammra hogy mit és mikor kell enned.

2013. márc. 4. 19:38
 2/12 A kérdező kommentje:

a tízórai diétás joghurt akart lenni, csak pont beszéltek hozzám mikor írtam, és összevissza írtam le amit hallottam.

bocsi!!!

Köszi szépen a választ. Próbálgattam a kalória számolást, de az a baj, hogy nem vagyok túl jó matekból (na jó igazából nem volt matek órám 10. óta mert fel vagyok mentve) szóval kb a 2. nap hisztirohamba kötöttem ki, mikor egyes dolgoknál a dobozokon máshogy voltak megadva a ml-l, vagy gramm, kgramm dolgok és már átváltani kellett nem csak összeadni.

A reggeli lehet kicsit sok tényleg, de mivel iskolába járok, így nem egyszerre eszem meg a kettőt, és a kettő között elég sokat mozgok. Az első szendvicset kb 9 óra körül eszem meg az első órám után, utána a másodikat délben az 5. óra után, a kettő között van 4 órám ami alatt legalább 3x fel-le lépcsőzök a 2.-ra.

Utána kb 2-3 körül érek haza, ha 8 órám van akkor 4 körül érek haza, ilyenkor kihagyom az ebédet, és max csak uzsizom meg vacsizok. Szóval olyan 2-3 között szoktam ebédelni. Sajna mivel 5-en lakunk a háztartásban így anyukám nem teheti meg, hogy külön főzzön csak nekem, és a többi 4 embertől meg nem várom el, hogy alkalmazkodjon hozzám.

Akkor a vacsorára is beiktatok valami kevésbé táplálót,

2013. márc. 4. 19:53
 3/12 A kérdező kommentje:

a halat gyerekkorom óta nem eszem meg és ennek oka van, nem csak ilyen fínnyáskodás, illetve a diétás joghurtot is be tudom iktatni. (Sajna a salátához való dolgok elég drágák mostanság így nem tudok minden vacsira azt beiktatni, mert nem állunk olyan jól anyagilag, ha csak nem leszek kecske és nem eszek éjjel nappal fejessalátát magába :-))

szoktam sétálni, főként délutánonként a macskámat viszem le sétálni, és akkor fél órát -1 órát lenn vagyunk, ezt uzsi után szoktam, ezért is tettem a tornát vacsi utánra, mert így minden étkezés után mozgok valamennyit, és ez így szerintem nem rossz.

Illetve 3 kérdés:

A víz nagyon hűtött állapotban jobban hat? Mert olvastam valahol, hogy a jéghideg víz az segít a zsír égetésében. Meg, hogy a citromos víz is segít.

Az édesítőszeres ízesített ásványvíz nem a barátom? :-)

Mindenki azt mondja, hogy 6 után már nem szabad enni, mert hogy akkor nem fogunk fogyni, én pedig ma este fél 7 felé keltem fel előtte aludtam. Utoljára délben ettem és így marha éhes voltam, tudtam hogy nem fogom kibírni lefekvésig, így megettem fél 7-kor egy diétás joghurtot, és most tökre bepánikoltam hogy így borítottam fel a rendszeremet. utána olvastam kicsit és máshol meg azt olvastam, hogy lefekvés előtt 3 órával nem célszerű enni, mert 3 órába telik míg megemésztem a kaját. De én csak fél10 10 felé fekszem le, akkor most annyira nem borítottam fel semmit, hogy ma fél7-kor ettem csak, nem?

2013. márc. 4. 20:04
 4/12 Irooonmaaan ***** válasza:
100%

A hideg vizet azért mondják, mert energia kell ahhoz is hogy felmelegítse a szervezeted, de azért én nem ettől várnám a csodát. Viszont ami fontos hogy inni tényleg vizet igyál felejtsd el a sok cukros üditőt, meg minden ilyen szart.

A 6 után nem evés hülyeség, pont ahogy írtad is mindenkinek más az életritmusa, én péládául általában hajnal 2 körül fekszem le, éhen is halnék ha 6 után nem ennék. Az már inkább helytálló, hogy lefekvés előtt 1-2 órával már ne egyél. Viszont az esti kajálás mint, ahogy már írtam szénhidrát szegény legyen.

2013. márc. 4. 20:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Kövesd ezt a diétát, ez nem egy éhezős fajta ugyan, de ez nem azt jelenti hogy teleeszed magadat.

Láttam hogy írtad a számolási nehézséget, de nem kell beijedni. Emlegetik benne a testsúly kg/gramm tápanyagszükségletet ez annyit tesz ha azt írja hogy (csak a példa kedvéért az érték) 2g/tskg fehérje, az a te estedben 2(g)x130(kg)=260(g) fehérjét kell bevinned. Tehát azt már tudod hogy a példában 260g a fehérjeszükséglet, utána kinézed kalóriatáblázatból mik azok amik fehérjeforrások (itt legyen csirkemell). 100g csirkemell tartalmaz 20g-ot, 260g/20g=13, tehát 13x100grammot kell megenned, azaz 1300gramm csirkemellet kell enned ha az alábbi példa szerint jársz el. elsőre lehet hogy kicsit bonyolultnak tűnik, de csak 1x kell kiszámolni.

[link]

2013. márc. 4. 20:18
 6/12 anonim ***** válasza:
55%

Huh... ez nem lesz jó...

Reggeli picit sok, próbálj egyszerűsiteni, pl vagy sajtkrém, vagy sajt. A zöldséget helyeslem!

Egyél változatosabban, néha egyél müzlit, kb egy pohárnyit (nem az izesitettet) kevés tejjel, vagy tojást piritóssal, stb.

(pl én reggelire piritóst eszek felvágottal, vagy lekvárral, esetleg müzlit, gyümölcsöt)

Tizóraira ehetsz salit, joghurtot, a lényeg, hogy ne lakj be túlságosan.

Ebédre egyél egy kevés főtételt, csak fél adagokat.

Uzsira valami egyszerűt, pár szelet sajtot, kekszel, vagy hasonlót.

Vacsira zöldséget egyél, nem kell betartani a 6 órától már nem ehetsz életmódot, max ha 9kor már ágyban vagy...

Pedig a kalória számlálás hasznos (én is fel vagyok mentve matekból, én ezt az oldalt használom, ha tudsz angolul, sima ügy:

[link]

Vezesd le, hogy mit eszel, és mennyit. Ne mért hetente a súlyod, elég azt havonta. Menstruáció után mérd, mert nekem előtte 1-2 kilóval többet mutat a mérleg.

Mozgás jó!

Ne erőltest túl a szervezeted, mindig egy kicsivel többet csinálj.

Én táncra járok.

Leirom a "rövid" történetem:

3 éve 80 kg voltam, salsázni jártam, 75-re fogytam, és igazából nem is fogyóztam akkor, csak a vacsimra ügyeltem.

Külföldre költöztem, a depresszió miatt ettem, elég sok édesség bement, fél évre rá, már 85 kg voltam... elkeseredtem. Nyárra ismét 80 voltam, majd télre 88ra hiztam...

Akkor elhatároztam, hogy kezdek magammal valamit!

Lefogytam különböző diétákkal 80ra, majd megváltoztattam az életmódom, ügyeltem, hogy egészségesebben étkezzem, és kevesebbet egyek. Mostanra 73 voltam (bár 1 kiló jött vissza, sajnos falánk voltam a piros betűs napok miatt, de újra kontrol alatt vagyok)

Táncra járok, heti két alkalommal, plusz a tánciskola heti 1 salsa partit tart, majdnem minden hétvégén vannak tánc estek, ezért sokszor heti 4-5 alkalommal mozgok, és még jól is érzem magam!

Persze, még edzeni akarok emellett, sajnos eltüntettem a rubint rékás dvd-m, ezért nem tudom azt csinálni, de majd veszek bérletet az edzőterembe, és indul a mandula :)

Ne add fel, találj valami hobbit, garantáltan leszaladnak a kilók, ha jól érzed magad közben! (1 óra salsa 350 kalóriát éget el kb, az edzőteremben ezért vért izzadok, az óra meg pillanatok alatt eltelik, és még jól is érzem magam!)

Te is keress valamit, amit élveznél.

És ne add fel! Neked is sikerülni fog!

2013. márc. 4. 20:38
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat igyekszem követni is őket.

Kérdés:

A kalóriatáblázat szerint a sima félbarna kenyérbe sokkal kevesebb szénhidrát, kalória, stb van mint a rozskenyérbe, még is rozskenyeret ajánlanak a fogyókúrázóknak. Ez miért van?

Félbarna kenyér 1033 246 9,8 1,0 47,9 1,2

Rozskenyér 1096 261 8,1 0,9 53,6 1,5

2013. márc. 4. 20:39
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi az oldalt, de sajna angolul se tudok, mert egész életembe németes voltam, abból meg is van az érettségim :D A csodás angol tudásommal kb addig jutottam, hogy ki lehet számolni a bmi-t, meg lehet kajákra rá keresni. A Pizza meg a Vodka sima ügy volt xD

Elég szerencsétlen vagyok ahogy látom.

2013. márc. 4. 20:43
 9/12 A kérdező kommentje:
Hobbim a fotózás, nyáron le is szoktam dobni egy jó 10 kg-t, ezt mindig télen szedem vissza, de ennél most többet akarok leadni.
2013. márc. 4. 20:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Lassabban felszívódó szénhidrát miatt, lásd: glikémiás index táblázat, alacsonyabb GI érték lassabban szívódik fel, kevésbé hajlamosít zsírosodásra, nem zuhan le tőle olyan hirtelen a vércukrod mint a magasabb értékűtől, ezért nem jön rád hirtelen éhségérzet.
2013. márc. 4. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!