Főzés során miként változik egy hozzávaló
zsírtartalma? Vagyis hogy "kifő-e? "
JJJja.
Ha tartasz a zsírfogyasztástól, és az így bevitt kalóriáktól, na az az óriási tévhit ami később még gondokat fog okozni :)
Biztos hogy eléggé átgondoltad ezt? Miért csökkentenéd a zsírfogyasztásodat?
2013. febr. 25. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
A zsírszegény táplálkozás már elavult, alappillérei megdőltek, nem ártana tisztában lenni azzal, hogy tulajdonképpen milyen szerepe is van a ZSÍRnak az emberi táplálkozásban. Semmiképpen nem akarnád leszedni a zsírt az ételről, ha tudnád, hogy milyen fontos szerepe van.
2013. febr. 25. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
13/31 A kérdező kommentje:
Főtt ételekből minél kevesebb telített zsírt szeretnék bevinni, amit telítettlen zsírokkal próbálok majd pótolni.
Az állati zsírok nem károsak a szervezetre a közhiedelemmel szemben.
Azok a zsírok viszont, amelyek napraforgóolajból, margarinból és egyéb média által traktált " egészséges " növényi olajokból származnak, nagyobb valószínűséggel okoznak rákot és károsabbak a fogyásra nézve is.
Te tudod hogyan akarod csinálni, mi csak annyit mondunk, hogy ha megennél egy egész csirkét mindenestül, azzal több jót tennél a testednek, mintha egy szelet margarinos kenyeret ennél meg.
2013. febr. 25. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
Az szuper, figyelembe véve a tényt, hogy a növényi telítetlen zsírok többsége kifejezetten rosszabb összetételű az állati telített zsíroknál, gyulladáskeltő hatásuk miatt elsősorban pont a szív-érrendszer egészsége miatt minél kerülendőbbek. De ha hallal, halolajjal helyettesíted a szárazföldi állatok zsírját, akkor jól teszed, az nyerő.
2013. febr. 25. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
Honnan szeded az energiád, ha nem eszel zsírt? Szénhidrátokból?
2013. febr. 25. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
17/31 A kérdező kommentje:
Igen, 20% fehérje, 60% ch, 20% zsír, amit lenmagolajjal egészítek ki.
Ez egy rég kudarcot vallott táplálkozásmodell. Nagyon ajánlom hogy a keményítő kontra zsír témával önszorgalomból foglalkozzál, motivációnak annyit mondanék, hogy bármennyire is kezdték erőltetni a kenyér, müzli őrületet, sehol sem lettek egészségesebbek az emberek. Pedig simán hozzák a sok szénhidrát - kevés fehérje - kevés zsír arányokat. Ez nem javított az elhízás terjedésén, a betegségek terjedésén. Valójában rontott, hogy ennek mi a magyarázata, arra (magyar fordításban is megtalálható) szakirodalom van. A keményítő emésztése során kiváltott hatásokból kell kiindulni, miért indul meg zsírraktározás, miért nő az inzulinrezisztenciánk keményítőfogyasztás hatására, és ez alapján fog látszódni hogy a zsírfogyasztással miért nincsenek ilyen gondok.
2013. febr. 25. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
19/31 A kérdező kommentje:
Nem a zsírtól veszek el a ch javára, hanem salynos a fehérjéből. A napi bevitel 20-30%át érdemes zsírból fedezni, viszont a szénhidrátot nem érdemes 50% alá vinni.
na sicc eleg volt mar :D a kerdezonek igaza van, hadd csinalja ahogy akarja, te is ugy csinalod ahogy akarod.
kerdezo nehogy hallgass ra, korbejarja ez az ember a gyk-t es terjeszti ezt a marha etrendet. biztos agyara ment a zsir :)
2013. febr. 25. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: