Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Főzés során miként változik...

Főzés során miként változik egy hozzávaló zsírtartalma? Vagyis hogy "kifő-e? "

Figyelt kérdés
Gondolok itt: húsleves, frankfurtileves főtt(dinsztelt) máj, magas zsírtartalmú ételekre.
2013. febr. 25. 08:37
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Nem változik, a zsír nem párolog el, mint a víz.
2013. febr. 25. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/31 anonim ***** válasza:
hat a levesben kifo a levebe, azt meg nem mind kell megenni de egyebkent csak ugy "fo ki" ha pl hust grillezel es lecsepeg, vagy kisul melle a zsir es azt mar nem eszed meg. de nem parolog el vagy hasonlo
2013. febr. 25. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/31 anonim ***** válasza:

#2 Na igen, ez így igaz, gondolkoztam én is, hogy térjek ki ezekre, de ugyebár ez egyértelmű.

A zsírtartalom végül is nem " változik ", csak kicsöpög adott esetben, de attól még együtt lehet enni a hússal- vagy nem. Attól függ kinek mi a célja.

2013. febr. 25. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/31 A kérdező kommentje:
Én a zsírra lennék kíváncsi, hogy ami az étel tetejére fagy az a nyersanyagból származik e.
2013. febr. 25. 08:59
 5/31 anonim ***** válasza:
Az a zsír ami a megfagyott hús tetején van, az nyilván a hús része. Amikor sütöd a húst, akkor pedig egy része kicsöpög, de a többi beszívódik, illetve rajta marad a húson.
2013. febr. 25. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/31 anonim ***** válasza:
remelhetoleg nem a paraelszivorol csepegett vissza :D
2013. febr. 25. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/31 anonim ***** válasza:

Persze hogy a húsokból fő, olvad ki :D

A húsleves levét (leszedett zsírral) egy híg fehérje (peptid) oldatnak lehet tekinteni. Nem is indít be megfelelő emésztést! Ezért jó zsírral enni még a zöldségeket is, mert az emésztőrendszerünk erre reagál, így normalizálható az anyagcsere, valamint ez is segíti az emésztést.

2013. febr. 25. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/31 anonim ***** válasza:
jaj mar hianyoztal! :D mindjart teszek is a reggeli kavemba egy kanal zsirt haddszoljon :D
2013. febr. 25. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/31 anonim ***** válasza:
:*
2013. febr. 25. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/31 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Lényegében ha a főtt ételről leszedem a zsírt, (ami ugye kifőtt az alapanyagokból) akkor azzal csökkenthetem a kcal értékét. Mert maga a máj pl remek fehérjeforrás lenne, de tele van telített zsírral. Namost ha ennek egy része főzés során kikerül belőle, akkor nem kell tartanom tőle.
2013. febr. 25. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!