Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem hülyeség a 6X 3óránkénti...

Nem hülyeség a 6X 3óránkénti étkezés?

Figyelt kérdés
Szerintem a 2 óránkénti lenne az ideális. Ha 6X 3 óránként eszem, akkor alvás közben is aludni kellene. Napi kb. 11 órát alszom, akkor hogyan egyek 6-szor 3 óránként?
2009. szept. 8. 16:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Kedves előző:

Jól elvitázgatunk itt, de legalább van köze a kérdéshez :-)

Nos fehérjét ugye ritkán fogyasztunk magában. Jó, hogy nem azt írod, hogy a tejsavó turmix 5 perc alatt megemésztődik.

Ami igaz is lenne, de egy étkezés általában összetett, tartalmaz keményítőt és élelmi rostokat is, valamint zsírokat. Persze változik az összetétel, ezáltal az emésztés is máshogy alakulhat.

Az 5-6 óra ideális esetre vonatkozik, egy natúr csirkemellnél biztos elég 3 óra is, de ez esetben (6x étkezés) olyan kis adagokról lenne szó, hogy egész nap éhes lenne, ráadásul elég nehéz betartani, odafigyelni a mennyiségekre, az időre, stb...

Legtöbb ember elrontja, többet eszik így, mert nem jól becsüli fel a bevitt kalóriát.

Mint mondtam, én is 6x eszek naponta, és tapasztalatból tudom, hogy nagyon oda kell figyelni ezekre.

Ráadásul nekem a munkám lehetővé teszi, de lehet, hogy másnak nem.

És itt most átlagemberekről beszélek, nem testépítőkről.

2009. szept. 10. 10:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Ja elvitázgatunk :)

azért a tejsavó turmixnak több kell mint 5 perc, van az 10 is :P

De egyébként én a jó minőségű fehérjéről és szénhidrátról beszélek! Megvannak a megfelelő fehérjeforrások és ch források is, ha ezeket fogyasztja az ember, akkor max 3 óra alatt teljesen megemésztődik, ez biztos! Én egy rendes kajálás után már 1 órával tudok edzeni, és nem érzem úgy hogy mindjárt okádok ami arról árulkodna hogy nem emésztődött meg a kaja. De nekem gyors az emésztésem, ennek ellenére, ha valaki 2 óra után még telítve érzi magát a kajától akkor az vagy amiatt van mert rossz minőségű a kaja vagy mert nem tolerálja a szervezete valamelyik összetevőt. 3 óra múlva akinek a szervezete nem emészti meg a jó minőségű ételt az már sanszos hogy orvosi téma lesz.

És szerintem nem kell testépítőnek lenni ahhoz, hogy az ember odafigyeljen az étkezésre, mert ugye "az vagy amit megeszel", tehát ez a legalapabb dolog lenne az életben (a sportolás mellett)

2009. szept. 10. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!