Kollégiumba kevés pénzből hogy oldható meg az egészséges étkezés?
Nem kell kalóriákat számolni,és a divatos,de drága "egészségesnek" mondható ételeket enni.
Változatosan egyél tejtermékeket,tojást,gyümölcsöt,zöldségféléket,húst. A fehér kenyér sem egészségtelen. A korpásnak csak az az előnye,hogy segíti az emésztést,de sokkal drágább.
Jó kérdés, igazán jó megoldást én sem találtam erre, de néhány egészségesnek mondható kaját sikerült belevenni az étkezésembe.
Reggelire legtöbbször zabpelyhet és tejet ettem. Fél kiló sparos natúr zabpehely néhány hétig kitartott és 100-200 Ft közt volt.
Vettem puffasztott rizst, néha azt ettem kenyér helyett.
Ha főztem (ilyen ritkán volt azért), akkor sokszor készítettem paradicsomlevest, zöldséglevest kevés tésztával vagy halat, csirkemájat, köretnek pedig párolt zöldséget (gyorsfagyasztott), rizst, néha héjában sült krumplit (tudom, utóbbi nem pont fogyókúrás kaja, de néha nem árt és olcsó). Amúgy legtöbbször inkább csak a rántottáig vagy főtt tojásig, virsliig jutottam kb. heti egyszer.
5 napra elegendő:
reggeli toast tk kenyré(12 szeletes) 200ft, egy csomag kartá sonka pennybe 100ft kb 6-7 szelet, 1 csomag light sajt (pl tolle 250 auchan, tesco) 1 db kígyóubi 100ft
600ft-ból megvan a heti reggelid-sonkás-sajtos szendvics uborkával-finom
vagy 1 kilo zabpehely 200 ft-lidl
5 pohár kefír 40 ft-aldi-másik alternatíva kb 500ft a heti reggelid-zabkása jogrhuttal-finom
vagy toast tk kenyér 200ft, 5 db tojás 200ft 1 kígyóubi 100ft- ez is megvan 500ft-ból-főtt tojásos szendvics-finom
1 csomag(10db-os) falni jó pulykavrisli 400 ft, tk kenyér 200, kígyóubi 100ft- virslis szendvics 700ft
tk kenyér 200ft, light mozzarella sajt 2 csomag 400ft, kígyóubi 100ft-mozzarellás szendvics-700ft
tízórai alma- 1 kilo 150-170 piacon( kb 7-8 kisebb db)
ebéd:
lecsó rizzsel, tojással(paprika, paradicsom a piacon még olcsó)
darálthússal (lidl) töltött cukkini/hagyma/paprika/karalábé
fejeskáposztából paradicsomos káposzta főtt tojással (50ft/kg-lidl)
főtt krumpli, sült hagyma(80ft/kg) főtt tojással,
tonhalkonzevr sós lében (200ft-tesco sajátmárka-de finom)
rizs- 1 kilo 200ft-sokáig elég
hüvelyesek-borsó, lencse, bab-200-300ft
piacon szerda, csütörtök fele nagyon olcsók a gyümik, zöldségek(kicsit rosszabbak, de belül nincs semmi bajuk, ha meg olyan tudsz csinálni belőle turmixot, mártást, levest)
főzelékek főtt tojással-mirelitből pl spenót, sóska, tök olcsó
mirelit zöldségkeverékek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!