Szerinted mi a tökéletes étrend? Mire lett az emberi szervezett teremtve?
Az ember alapvetően mindenevő. Ez annyit tesz, hogy gyakorlatilag állati és/vagy növényi táplálékból is fenn tudja tartani magát. Evolúciósan pont ez a rugalmasság az értelme az egész mindenevőségnek. Ha valóban mindig mindenkinek mindent kéne ennie, akkor meghalnánk, ha nem jutnánk dél-amerikai férgekhez (amit ott természetes módon megesznek a törzsek). Még kultúrkörön belül is változó, kinek mi az ideális. A laktózérzékeny ne igyon tejet, én a húst emésztem nagyon rosszul, én azt nem eszem, cserébe a tej fantasztikusan feltölt energiával és remekül érzem magam utána.
Az ilyen "vissza az őskorba" diétákkal nekem az a bajom, hogy az alapvetésük az, hogy a 20.-21. századi ember betegségeit a táplálkozásuk okozza. Ezzel egyetértek, viszont ennek kapcsán ki akarnak iktatni olyan alapvető élelmiszereket, mint a hüvelyesek, gabonák, tejtermékek, amelyeket bizony abszolút nem a 20. században fedeztek fel, hanem akár 10 ezer éve is az ember táplálékát képezik.A problémákat sokkal inkább a finomított, adalékanyagos, műanyag kaják okozzák. Mégis agabona, a tej meg egyes zöldségek vannak kikáltva főbűnösnek.
Az ember alapvetően ugyanúgy ösztönösen tudná, mi a jó épp az adott pillanatban neki, csak a sok reklám és belénevelt elv miatt ezt az ösztönt elnyomja magában.
A fogazatunk arról árulkodik, hogy mindenevőnek lettünk teremtve, az emésztőrendszerünk felépítése is erre utal, rengeteg dolgot meg tudunk emészteni. A betegségeket az adalékok okozzák, fűszerezve a rengeteg vegyszerrel, ehhez hozzá jön még a légszennyezés és az ivóvíz-bázisok szennyezettsége, stb...
Nem attól egészségtelen valami, mert tej vagy gabona van benne, hanem mert rengeteg adalékkal van tele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!