Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nagy gond az...

Tényleg olyan nagy gond az esti szénhidrát?

Figyelt kérdés
4 hónapja diétázom (alapvetően sovány hús, sok zöldség, sovány túró stb, tehát igyekszem egészségesen megoldani, napi 1400 kalória megvan), este már nem eszem gyümölcsöt, de teljes kiőrlésű termékeket, néha zabot igen és így is szépen fokozatosan mennek lefelé a kilók. tudom, hogy a sok szénhidrát nem tesz jót, de nem értem, hogy esténként miért ne férhetne bele 1-1 szelet rozskenyér, egy kis tálka zab vagy hasonló. mint írtam én így is fogytam 4 hónap alatt 12 kilót és nem éheztem.
2013. jan. 12. 23:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Este telítve vannak a glikogénraktárak, míg reggel üresek. Ha a glikogénraktárak "túlcsordulnak" akkor kezdődik meg a zsírképzés.

A glikogénből energia lesz, ide kerül az a kaja (amit átalakított a szervezeted energiává) amit a nap során megettél.

Nyilván, reggel üresek/alig telítettek mert az alvás (8 óra kb) alatt nem ettél semmit.

Este viszont inkább telítettek, mert napi 4-5 kajálás után vagy.

Kivételes eset persze ha elmész futni másfél órát, mondjuk délután akkor nagyon megcsappannak ezek a raktárak, és este is üresek lehetnek.

Nem azt mondom, hogy ne egyél 1 szelet rozskenyeret, de azt nem vajazod meg picit? még ha picit is? vagy sajtot raksz rá?

itt kezdődnek a bajok... ugyanis ha zsír + ch kombót alkalmazol, és ESTE eszed akkor nem fogsz fogyni... mert ez a kettő este kifejezetten hátráltatja a fogyást ha együtt eszed őket (másféle enzimek kellenek a lebontásukhoz)

de persze ne ezen múljon. :) a tippem: délutánra / estére ütemezz be sportot. sport után több kcalt éget a szervezet, és az energiaraktárak is megcsappannak, így nem baj ha este eszel egy kis zabot vagy kenyeret. :)

2013. jan. 12. 23:45
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi a választ! nem használok vajat, általában úgy szoktam egyébként, hogy csirkemellet eszem zöldséggel, de néha előfordul, hogy egy-egy kifli becsúszik mellé, vagy a zab mellé túrót eszem. de zsírt nem igazán eszem mellé, inkább fehérjéket. az a baj, hogy ha csak húst eszek zöldséggel, vmiért puffadok és nincs olyan kellemes teltségérzetem, mint amikor vmilyen szénhidrátot is eszem mellé. igyekszem este elhagyni őket egyébként, szerintem az egész napos szénhidrátbevitelem 140-150 gramm körül lehet.
2013. jan. 12. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!