Mi van a gyümölcsökkel? Vékony lányok, ti mennyi gyümölcsöt esztek egy nap?
tudom, hogy gyümölcscukor van benne, de sokszor ajánlják diétához, az egészséges életmódhoz. Oké, nem kell megenni 10 kiló banánt egy nap, de kb mennyi gyümölcsöt lehet enni?
Vékony, magával elégedett, leginkább súlytartó lányokat kérdeznék, hogy mennyi gyümölcsöt esznek/engednek meg maguknak egy nap?
Elnézést a kavarodás miatt kedves #4-es. :D
Amúgy én sem szégyenlősködök a gyümölcsevéssel, főleg nyáron.Reggelire egy egész görögdinnye, favorit. :)
5-ös vagyok. Utálom az olyan embereket, akik hozzáképzelnek a leírt dolgokhoz és ezzel hülyének állítják be a másikat. Légyszíves idézd tőlem szó szerint, hogy hol írtam én fehérje mennyiséget vagy kalóriaszámlálást! Kapsz egy csokimikulást, ha sikerül a feladat.
Azon a tényen nem tudsz változtatni, hogy a fehérje az első számú tápanyagunk és senki sem mondta, hogy mázsaszám kell enni naponta. Protein shake-ről szó sem esett az irományomban. A fontossági sorrend a tápanyagoknál az energiát adó, azon belül is az izomépítő tápanyagnál, azaz a fehérjénél kezdődik. Utána kell foglalkozni a többivel. Azok is fontosak, de a legfontosabb a fehérje marad, ha fejre állsz is. Nem a gyümölcs a legfontosabb a világon. Azt is világosan leírtam, hogy lehet fogyasztani, csak korántsem olyan hihetetlenül fontos vagy hasznos, mint azt sokan gondolják. Pontosan az a "93"-as mítosz, hogy a gyümölcsök akkora sztárok. A fehérjéknél nyugodtan veheted készpénznek, hogy az aminosav összetételük alapján osztályozzák őket és az állati eredetű fehérjék az emberi szervezet számára kielégítőbb mennyiségben és összetételben tartalmazzák őket. Ezek tudományosan igazolt tények.
Hozzáteszem, hogy a legfontosabb szervünk, a szív is fehérjéből, pontosabban fehérjealkotó aminosavakból épül fel, amelyeket nem képes a test hosszú ideig tárolni, mint a zsírt vagy a szénhidrátot, ezért folyamatosan pótolni kell az egészséges működés biztosítása érdekében. A hormonokba bele sem megyek, mert fehérje nélkül azokat is kukázhatod és például növekedési hormon nélkül a harmadik napot sem hinném, hogy túléled (az felelős a regenerációért, például egy fárasztó nap után, amikor legszívesebben meghalnál, segít újraépíteni a sérült sejtjeidet). Ezért nem jó, ha naponta 2x-3x eszik az ember és akkor is lesz*rja, hogy mit, mert annyi ideig nincs jelen a vérben aminosav, mire megint ennél, viszont a szervezet a pótlásukat igényli.
Mindenkinek megközelítőleg ki kell számolnia a napi fehérjeigényét a fizikai aktivitása, életkora, neme stb figyelembevételével és azt elosztani úgy, hogy 3-4 óránként pótolva legyenek megfelelő minőségű forrásból (kivéve alvás közben, de erre is van módszer).
A kérdezőnek továbbra is: Egyél gyümölcsöt heti 1-2x, figyelj oda a fehérjére, hogy minőségi legyen és gondoskodj rostokról, jó zsírokról, vitaminokról, ásványi anyagokról és a többi és a többi, de ne kelljen mindent leírnom azért, hogy ne kössenek bele a "tudósok".
Azt látom teljesen figyelmen kívül hagyod hogy az anyatej fehérjetartalma 5%. Ez az egyetlen táplálékforrásunk az életünk annak a szakaszában mikor a duplájára növekedünk.Akkor biztos sokkal többre van szükségünk miután megálltunk a növekedésben...
És mi az hogy felesleges a szénhidrát?Azt használja az agyad energiaként.Nem fehérjét, amit mellékesen újrahasznosít a szervezeted és nem kell óránként pótolni.Nevetséges hogy mennyire jól beágyazta magát a fejedbe a hús és tejipar.
Ha ennyire sok fehérjét kellene ennünk rövid lenne az emésztőrendszerünk és nem hullanánk a zsírfogyasztástól, mint a legyek.Vajon a növényevő állatok honnan szerzik a fehérjét?Az elméleted alapján az elefántoknak rég el kellett volna sorvadniuk "fehérjehiányban".Nincs is erre megfelelő terminus, nem létezik fehérjehiány csak éhezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!