Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudtok gyors, diétás sütiket?

Newyorkcityy kérdése:

Tudtok gyors, diétás sütiket?

Figyelt kérdés

2012. nov. 21. 14:40
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
keményítő és tej helyett még mindig hasznosabbnak tűnik egy magőrlemény és a tojás. a tojás allergia gabona és tejfogyasztás nélkül úgy tudom elég ritka, ezt is civilizációs betegségnek tekintik, hiszen a tojás egy igen hasznos és egészséges táplálék, a rá adott immunválasz már immunológiai betegség, gyakran az Áteresztő Bél Szindróma folyománya.
2012. nov. 27. 14:46
 22/29 anonim ***** válasza:

A tojásnélküli receptes hozzászóló vagyok.

Keményítő helyett használhatsz még nem GMO-s kukoricalisztet, ha tudsz termelőtől szerezni és ezt megőrölni. Ennek a búzával szemben minimális százaléka szívódik fel, és emeli a vércukrot. Tojás: Vannak vegák, illetve betegek, miattuk írtam a tojáspótlókat. Egészséges ember persze egyen tojást rendesen. A bolti tojás viszont felejtős. Zabáltatják őket a GMO-s és ellenőrizhetetlen szójatáppal, tömik emiatt a beteges állatokat mindenféle antibiotikummal, illeve a fehérjefeldolgozós csontliszttel.

Ha tudsz, az udvarban tarts a gyomon növő saját baromfit és annak tojását edd meg. Fura módon arra nem leszel allargiás, de furamód az a szabadon tartott állat se lesz ám beteg folyton, mint a táposak - ne kérdezd miért, de nekem ez volt a tapasztalatom.... :)

2012. nov. 28. 03:21
 23/29 anonim ***** válasza:

Te sem tudsz aludni? :)

Hát nem tudok nem egyetérteni!

Ugyan az én nézetem a kukoricát magas glikémiás indexűnek és nagy inzulin kiválasztást okozónak tartja, a hasznos táp/ásványi anyagok felszívódását pedig gátlónak, továbbá a külföldről érkezőt elég rendes arányban GMO-nak tartja, magliszteket használunk.

Nyugodalmas jó éjszakát és jó egészséget kívánok!! :)

2012. nov. 28. 03:31
 24/29 anonim ***** válasza:
A csontliszt, halliszt, antibiotikum már régen nem igaz a tojás esetén. Szerinted hová növelné a termelési költséget, ha antibiotikum kéne a csirkének, gondolkozz már. Színezőanyagokat kapnak, ételfestéket, hogy a tojás minél sárgább legyen. GMO takarmánnyal mindenki találkozik, nálunk csak termelni tilos, a behozatalt semmi sem tiltja. Szójával sem tömik a csirkét, mert nagyon rosszul hasznosulna, a túl sok fehérje nem tesz jót a csirkének. 100 éves tévhitek a csirkékről, haladjunk már a korral egy kicsit.
2012. nov. 28. 07:56
 25/29 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ma korszerűen mivel tömik a csirkéket, de hogy tanyasi ismerősöknél (tehát többeknél akiket ismerek) nagy az elhullási arány, folyton hívogatják az állatorvost, annyi szent. Mint ahogy az is, hogy a tápos csirke tojásának és főleg a csothoz közeli részeken a húsának rettenetes ammóniás és nem tudom én milyen mellékíze van. Ez a korszerűsödő módszerekkel egyáltalán nem javult. Itt vidéken ez ténykérdés sajnos. Lehet, jobb lenne már a hallisztet is visszasírni akkor? :)

Namost ezzel szemben több szomszéd udvarában is ott kapirgálnak a kotkodácsok és eszik a gizgazt, meg amit a gazdasszonyuk kiszór nekik a konyhakerti maradékokból. Ez a tojás egytől egyig _finom_. A tyúkok nem betegek és a húsuk se dögízű, a combcsont tövét öröm szopogatni, mert az is jóízű. A tojás meg szép sárga, mindenféle kurkuma etetés, kemikáliák bevitele és egyéb barbatrükkök nélkül is.

Szóval elavult tévhitem ide vagy oda, izlések és pofonok különbözőek. Én megmaradok a rég elavult háztáji tojásnál és husinál, sőt tojásból mitöbb, a rettenetes libatojásnál. :) Aki bírja és szereti, az meg válassza a korszerű multisat, nem akarok én senkit se meggyőzni lebeszélni a jóról.

2012. nov. 29. 01:27
 26/29 anonim ***** válasza:
Biztos hogy a természetes, házi tartás jobb mint a kizárólagos anyagi haszonra törekvő minél olcsóbb, gyorsabb nagyipari tartás.. 6 milliárd embert kell lehetőleg hússal ellátni, ennyit tudok mondani rá.
2012. nov. 29. 09:48
 27/29 anonim válasza:

Szia! Remélem, nem baj, ha élek a reklámozás lehetőségével, és belinkelem a saját blogomat :)

[link]

kipróbált recepteket töltök fel, mindegyiknél megadom a tápérték adatokat is (kcal, szénhidrát, fehérje,zsír). igaz én is édesítőszert használok, de ugyanúgy el lehet készíteni őket mondjuk steviával, ha valaki egészségtudatosabb.

2012. nov. 29. 17:17
 28/29 anonim ***** válasza:

"6 milliárd embert kell lehetőleg hússal ellátni, ennyit tudok mondani rá."

Ebben is van sok igazság... De azért ha megnézed, eközben ahelyett, hogy bővítenék az értékes termőterületeket inkább leépítik, a jelentős mezőgazdasági potenciállal rendelkező országokat, mint pl. mi is vagyunk. Azaz a termelést szépen szanálja mannon. Jobban ne menjünk bele ebbe, de már az is megér egy misét pl, hogy az EU csatlakozáskor miért csak 2/3-adnyi termőföldterületünket (tehát nem természetvédelmi területekről van szó, hanem kifejezetten a korábbi TSZ rendszerben aktívan művelt földekről) vették alapként bele a kvótaszerződésekbe? Magyarán a csatlakozást követően ezek a területek garantáltan kiestek a mezőgazdasági művelés alól, jelenleg ott csak parlagfű tenyészik. Egyharmada a Magyar földeknek teljesen meghatározhatatlan ideig (mondhatni "örökre", míg ez a rendszer regnál) művelés alól kivont területté vált. Ha ennyire drága az étel és ennyire nincs elég természetes táplálék a szaporodó emberiségnek, akkor miért kell világszerte a termőföldeket felszámolni és a mezőgazdaságot visszafogni? Mert bizony visszafogják. Az ipar visszafogását még meg is lehetne magyarázni. De a mezőgazdaságét aligha... Szaporodunk és erre válaszként becsukjuk a boltot. Azért, hogy az egekig lehessen az élelmiszerek árát spekulációkkal emelni és a lakosságot hitvány mesterséges mérgekkel etetni? Mert nagyon olybá fest a dolog, hogy erre megy ki a játék. És mint bölcs székely számazású nagyanyám mondogatta: soha nem a szavakat, hanem a tetteket kell nézni - itt is a 25 esztendeje lényegében az éppen regnáló elittől teljesen függetlenül bekövetkezett tettek beszélnek a szép politikai szavak és beszédek helyett. Szóval amíg ezek az anomáliák megvannak és amíg létezik művelés alól kivont, talalatnyi földterület, amíg összességében bolygónkon a mezőgazdasági erőforrások 60%-a kihasználatlanul, parlagon hever, addig nehéz azt bevenni az ember gyomrának, hogy azért etetnek szeméttel, mert sokan vagyunk. Valójában azért kell szemetet ennünk és ettől megbetegednünk, hogy néhány ember a jómódban dúskálhasson bennünket magasról lenézve, miközben mi keservesen megfizetjük ennek az árát nap, mint nap. Ne fogadd el a média szavait, hogy sokan vagyunk. Inkább azt érdemes vallani, hogy sokkal nagyobb létszámú ember esetén kevesebb erőforrás kell, hogy jusson a tolvajoknak és a nyakunkon élő gazdagoknak. Csak erről nem szeretnének önként lemondani, vagy a médiában hangot adni neki. - Nyilvánvalóan sajnos ennek meglesznek szomorú következményei. :(

2012. nov. 30. 16:20
 29/29 anonim ***** válasza:

Nem tudtam a parlagról.. ennek fényében TELJES mértékben egyetértek veled, és köszönöm hogy leírtad.

Tudtam hogy rossz ami itt megy (de legalábbis számomra erkölcstelen) hát újabb ocsmányság..

:(

2012. nov. 30. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!