Tudtok gyors, diétás sütiket?
A tojásnélküli receptes hozzászóló vagyok.
Keményítő helyett használhatsz még nem GMO-s kukoricalisztet, ha tudsz termelőtől szerezni és ezt megőrölni. Ennek a búzával szemben minimális százaléka szívódik fel, és emeli a vércukrot. Tojás: Vannak vegák, illetve betegek, miattuk írtam a tojáspótlókat. Egészséges ember persze egyen tojást rendesen. A bolti tojás viszont felejtős. Zabáltatják őket a GMO-s és ellenőrizhetetlen szójatáppal, tömik emiatt a beteges állatokat mindenféle antibiotikummal, illeve a fehérjefeldolgozós csontliszttel.
Ha tudsz, az udvarban tarts a gyomon növő saját baromfit és annak tojását edd meg. Fura módon arra nem leszel allargiás, de furamód az a szabadon tartott állat se lesz ám beteg folyton, mint a táposak - ne kérdezd miért, de nekem ez volt a tapasztalatom.... :)
Te sem tudsz aludni? :)
Hát nem tudok nem egyetérteni!
Ugyan az én nézetem a kukoricát magas glikémiás indexűnek és nagy inzulin kiválasztást okozónak tartja, a hasznos táp/ásványi anyagok felszívódását pedig gátlónak, továbbá a külföldről érkezőt elég rendes arányban GMO-nak tartja, magliszteket használunk.
Nyugodalmas jó éjszakát és jó egészséget kívánok!! :)
Nem tudom, hogy ma korszerűen mivel tömik a csirkéket, de hogy tanyasi ismerősöknél (tehát többeknél akiket ismerek) nagy az elhullási arány, folyton hívogatják az állatorvost, annyi szent. Mint ahogy az is, hogy a tápos csirke tojásának és főleg a csothoz közeli részeken a húsának rettenetes ammóniás és nem tudom én milyen mellékíze van. Ez a korszerűsödő módszerekkel egyáltalán nem javult. Itt vidéken ez ténykérdés sajnos. Lehet, jobb lenne már a hallisztet is visszasírni akkor? :)
Namost ezzel szemben több szomszéd udvarában is ott kapirgálnak a kotkodácsok és eszik a gizgazt, meg amit a gazdasszonyuk kiszór nekik a konyhakerti maradékokból. Ez a tojás egytől egyig _finom_. A tyúkok nem betegek és a húsuk se dögízű, a combcsont tövét öröm szopogatni, mert az is jóízű. A tojás meg szép sárga, mindenféle kurkuma etetés, kemikáliák bevitele és egyéb barbatrükkök nélkül is.
Szóval elavult tévhitem ide vagy oda, izlések és pofonok különbözőek. Én megmaradok a rég elavult háztáji tojásnál és husinál, sőt tojásból mitöbb, a rettenetes libatojásnál. :) Aki bírja és szereti, az meg válassza a korszerű multisat, nem akarok én senkit se meggyőzni lebeszélni a jóról.
Szia! Remélem, nem baj, ha élek a reklámozás lehetőségével, és belinkelem a saját blogomat :)
kipróbált recepteket töltök fel, mindegyiknél megadom a tápérték adatokat is (kcal, szénhidrát, fehérje,zsír). igaz én is édesítőszert használok, de ugyanúgy el lehet készíteni őket mondjuk steviával, ha valaki egészségtudatosabb.
"6 milliárd embert kell lehetőleg hússal ellátni, ennyit tudok mondani rá."
Ebben is van sok igazság... De azért ha megnézed, eközben ahelyett, hogy bővítenék az értékes termőterületeket inkább leépítik, a jelentős mezőgazdasági potenciállal rendelkező országokat, mint pl. mi is vagyunk. Azaz a termelést szépen szanálja mannon. Jobban ne menjünk bele ebbe, de már az is megér egy misét pl, hogy az EU csatlakozáskor miért csak 2/3-adnyi termőföldterületünket (tehát nem természetvédelmi területekről van szó, hanem kifejezetten a korábbi TSZ rendszerben aktívan művelt földekről) vették alapként bele a kvótaszerződésekbe? Magyarán a csatlakozást követően ezek a területek garantáltan kiestek a mezőgazdasági művelés alól, jelenleg ott csak parlagfű tenyészik. Egyharmada a Magyar földeknek teljesen meghatározhatatlan ideig (mondhatni "örökre", míg ez a rendszer regnál) művelés alól kivont területté vált. Ha ennyire drága az étel és ennyire nincs elég természetes táplálék a szaporodó emberiségnek, akkor miért kell világszerte a termőföldeket felszámolni és a mezőgazdaságot visszafogni? Mert bizony visszafogják. Az ipar visszafogását még meg is lehetne magyarázni. De a mezőgazdaságét aligha... Szaporodunk és erre válaszként becsukjuk a boltot. Azért, hogy az egekig lehessen az élelmiszerek árát spekulációkkal emelni és a lakosságot hitvány mesterséges mérgekkel etetni? Mert nagyon olybá fest a dolog, hogy erre megy ki a játék. És mint bölcs székely számazású nagyanyám mondogatta: soha nem a szavakat, hanem a tetteket kell nézni - itt is a 25 esztendeje lényegében az éppen regnáló elittől teljesen függetlenül bekövetkezett tettek beszélnek a szép politikai szavak és beszédek helyett. Szóval amíg ezek az anomáliák megvannak és amíg létezik művelés alól kivont, talalatnyi földterület, amíg összességében bolygónkon a mezőgazdasági erőforrások 60%-a kihasználatlanul, parlagon hever, addig nehéz azt bevenni az ember gyomrának, hogy azért etetnek szeméttel, mert sokan vagyunk. Valójában azért kell szemetet ennünk és ettől megbetegednünk, hogy néhány ember a jómódban dúskálhasson bennünket magasról lenézve, miközben mi keservesen megfizetjük ennek az árát nap, mint nap. Ne fogadd el a média szavait, hogy sokan vagyunk. Inkább azt érdemes vallani, hogy sokkal nagyobb létszámú ember esetén kevesebb erőforrás kell, hogy jusson a tolvajoknak és a nyakunkon élő gazdagoknak. Csak erről nem szeretnének önként lemondani, vagy a médiában hangot adni neki. - Nyilvánvalóan sajnos ennek meglesznek szomorú következményei. :(
Nem tudtam a parlagról.. ennek fényében TELJES mértékben egyetértek veled, és köszönöm hogy leírtad.
Tudtam hogy rossz ami itt megy (de legalábbis számomra erkölcstelen) hát újabb ocsmányság..
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!