Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudtok gyors, diétás sütiket?

Newyorkcityy kérdése:

Tudtok gyors, diétás sütiket?

Figyelt kérdés

2012. nov. 21. 14:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Mert a rétestészta és az édesítőszer olyan rohadt egészséges. Akkor már legyen normális sütemény cukorral vagy mézzel, és ritkán kell jókat enni, nem rendszeresen édesítőt, többet árt, mint használ? Törvényszerű a rendszeres süteményfogyasztás a családban? Ott a táplálkozási szokásokon kéne változtatni, nem sütivel kéne a családot etetni rendszeresen. Jaj, szeretik a gyerekek? Hát az tényleg fontosabb, mint az egészségük...
2012. nov. 22. 13:46
 12/29 anonim ***** válasza:
Hehe, az édesítőszeres rétestészta, vagy az édesítős kávé (tejjel) aztán a kenyér reggeli ezek a nagyon következetes dolgok :D
2012. nov. 22. 14:05
 13/29 anonim ***** válasza:

Én kakaós zabsütit szoktam csinálni:

15g lisztté darált zabpehely,15 g sima zabpehely,1 tojás,5 g kakaópor,kevés édesítő,50-100 ml tej,kevés víz,késhegynyi szódabikarbóna,fahéj => összekeverem az egészet és be a mikróba pár percre. De finom például a mákos muffin is,vagy a túrós sütés nélküli torták amiben zselatint kell a túróhoz tenni + egy kis gyümit bele és kész is

2012. nov. 22. 18:13
 14/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Amúgy meg nem fogyókúrázom, de próbálok odafigyelni arra, mit eszek. A diétás jelzőt arra értettem, hogy egy kicsit visszafogottabbat szretnék sütni.
2012. nov. 22. 20:45
 15/29 anonim ***** válasza:
Annak semmi értelme, annyira visszafogott nem lesz, ha finom. Sütit pedig azért eszünk, mert finom. Ritkán kell enni és finomat, több értelme van, mint rendszeresen enni a "diétásat", amiben semmi diétás nincs. 5x annyit eszel belőle a "diétás" címszó alatt, akkor meg már hol diétás?
2012. nov. 23. 10:10
 16/29 anonim ***** válasza:

A sütinem nem kell szénhidrát dús, tej és gabona fehérjékben tocsogó szemétnek lennie (utolsó) mert vannak akik már egy kevés ilyentől is rosszul lesznek. Persze ehhez ismerni kell milyen az az érzés, hogy nem eszik ilyen vackokat az ember és JÓL van. :)

Éljenek a paleo sütik, hétvégén ettem gesztenye tortát, nagyon finom volt :)

2012. nov. 23. 11:52
 17/29 anonim ***** válasza:
Inkább eszek havonta egyszer normális süteményt, mint ilyen szutykokat rendszeresen.
2012. nov. 23. 11:55
 18/29 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb sütit megcsinálhatod diétásra is, ha

a lisztet lecseréled keményítőre, a cukrot természetes sztíviára, vagy a csicsókából kiszedhető inulinra, a tojást habosra vert ultraturmixolt tejre vagy zselatinra, akárcsak a tejszinhabot... (Szóját azt NE használj lehetőleg semmibe se!)

A kakaó az meg kakaó, kell bele és kész, esetleg lecseréled szentjánoskernyér lisztre. Az ipar csontlisztből is tud pörkölni kakaót, de ezt az étket a magas kalcium tartalma ellenére sem ajánlom. :)))

Azért itt egy tej és tojásmentes piskóta recept is, ha nem keltettem fel a fantáziádat eléggé: :)

[link]

A cukrot persze cserélheted mondjuk inulinra, de fontos, hogy egyszerre a recepteken ne változtass túl sokat. Először egy az egyben kell megcsinálni és ha beválik, finom, akkor minden újabb alkalommal lehet kipróbálni egyesével változtatgatni a dolgokon. Így ha nem jön elsőre össze, másodjára már vsz. igen. :)

2012. nov. 26. 14:57
 19/29 anonim ***** válasza:
Az azt piskóta, csempét leviszi a falról:d
2012. nov. 26. 14:59
 20/29 anonim ***** válasza:
Miért vinné? Szimpla kémia. Az ecetsav és a bikarbóna reakcióba lépnek és semlegesítítik egymást. Eközben a gázképződés szépen felfújja a piskótát. Tökéletesen müxik és még állagra-ízre is jó. Sokszor próbálták már ki sokan...
2012. nov. 27. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!