Tudtok gyors, diétás sütiket?
Én kakaós zabsütit szoktam csinálni:
15g lisztté darált zabpehely,15 g sima zabpehely,1 tojás,5 g kakaópor,kevés édesítő,50-100 ml tej,kevés víz,késhegynyi szódabikarbóna,fahéj => összekeverem az egészet és be a mikróba pár percre. De finom például a mákos muffin is,vagy a túrós sütés nélküli torták amiben zselatint kell a túróhoz tenni + egy kis gyümit bele és kész is
A sütinem nem kell szénhidrát dús, tej és gabona fehérjékben tocsogó szemétnek lennie (utolsó) mert vannak akik már egy kevés ilyentől is rosszul lesznek. Persze ehhez ismerni kell milyen az az érzés, hogy nem eszik ilyen vackokat az ember és JÓL van. :)
Éljenek a paleo sütik, hétvégén ettem gesztenye tortát, nagyon finom volt :)
Szerintem a legtöbb sütit megcsinálhatod diétásra is, ha
a lisztet lecseréled keményítőre, a cukrot természetes sztíviára, vagy a csicsókából kiszedhető inulinra, a tojást habosra vert ultraturmixolt tejre vagy zselatinra, akárcsak a tejszinhabot... (Szóját azt NE használj lehetőleg semmibe se!)
A kakaó az meg kakaó, kell bele és kész, esetleg lecseréled szentjánoskernyér lisztre. Az ipar csontlisztből is tud pörkölni kakaót, de ezt az étket a magas kalcium tartalma ellenére sem ajánlom. :)))
Azért itt egy tej és tojásmentes piskóta recept is, ha nem keltettem fel a fantáziádat eléggé: :)
A cukrot persze cserélheted mondjuk inulinra, de fontos, hogy egyszerre a recepteken ne változtass túl sokat. Először egy az egyben kell megcsinálni és ha beválik, finom, akkor minden újabb alkalommal lehet kipróbálni egyesével változtatgatni a dolgokon. Így ha nem jön elsőre össze, másodjára már vsz. igen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!